ГоловнаНовини
30 серпня 202116:17

30 серпня у сесійній залі Заводської міської ради відбулась серпнева нарада керівників закладів освіти Заводської міської територіальної громади на тему «Досвід, здобутки та перспективи розвитку освіти громади: підсумки 2020/2021н.р. та основні завдання на 2021/2022 н.р.» . На нараду були запрошені керівники закладів загальної середньої освіти, їх заступники з навчально-виховної роботи, керівники закладів дошкільної освіти. В роботі наради взяли участь начальник відділу освіти виконавчого комітету Заводської міської ради Байрак Оксана Іванівна...

29 серпня 202108:13

29 серпня відзначаємо День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. У цей день згадуємо подвиг Героїв України, військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність України та покладаємо квіти до Меморіалу пам’яті, пам’ятників Героям України.

27 серпня 202113:59

24 серпня 2021 року Україна відзначила День Незалежності –30-ту річницю ухвалення парламентом Акту проголошення незалежності України. Святкування ювілейного для України Дня Незалежності було особливо масштабним, адже 30 років незалежності – це справді знакова подія, яку неможливо не святкувати з величезним розмахом. Тому що Україна – молода країна з багатовіковою історією. А найкращий подарунок це, звісно ж, гарна музика, чарівна пісня та запальний танок.

27 серпня 202111:41

З нагоди святкування Дня Державного Прапора України в Заводській публічній бібліотеці виготовляли книжкові закладки в кольорах державного прапора. Також була проведена інформхвилинка «Жовтоблакитний символ України» про історію появи українського національного прапора та його використання у різні історичні періоди і ставлення до державної символіки в наш час. 24 серпня ми відзначали 30 років незалежності України. Це знакова подія для всіх українців, адже наша країна хоч і молода, але з багатовіковою історією.

20 серпня 202115:27

Шановні жителі нашої громади! Щиро вітаю вас із Днем державного прапора та 30-ю річницею Незалежності України! Нехай ваше життя завжди буде яскравим і багатим, як кольори Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! З нагоди 30-ї річниці Незалежності бажаю вам міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту. Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу рідної України.

20 серпня 202111:48

22 серпня – чудове свято у нашій громаді – день народження села Бодаква. З цієї нагоди з великою повагою звертаюся до кожного жителя села. Низький уклін і велика шана вам за самовіддану працю, за любов до рідної землі. Усі досягнення, якими багате село – це результат ваших щоденних зусиль, знань і талантів. Щиро бажаю вам відмінного здоров’я, тепла та затишку в оселі, процвітання і стабільності, миру і впевненості у завтрашньому дні, благополуччя і натхнення, чистоти в помислах та благородства у вчинках.

18 серпня 202109:42

Після звернення виконавчого комітету Заводської територіальної громади до ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» продовжені роботи по ремонту дороги О 17 12 169 Піски – Бодаква – Вирішальне в межах с. Бодаква, на відрізку протяжністю близько 1 км. Дорога йде в напрямку села Нижня Будаківка, по якій підвозять дітей до навчальних закладів та інших об’єктів інфраструктури. Виконавцем робіт є філія «Лохвицьких райавтодор».

11 серпня 202116:51

Шанування дерев у нашого народу бере початок із сивої давнини, коли наші Предки поклонялися деревам як Богам. На території України до прийняття християнства було багато священних гаїв, куди ходили на поклоніння Богам природи, там росли священні дерева, відбувалися народні обряди. Образ дерева присутній у всіх сферах культури українського народу, бо це відображення цілісної картини будови Всесвіту, яка була характерна для світогляду русичів та і всіх слов’ян.

13 липня 202109:25

1 липня 2021 року Народний самодіяльний хореографічний колектив «Пролісок» відвідав гостинну Грузію, взявши участь у Міжнародному фестивалі "Золоте Руно". Для учасників колективу це була перша така велика, і така важлива поїздка. На жаль, через карантинні умови конкурс було перенесено, тому цілий рік діти і керівник старанно готувалися, вивчали нові танці і вдосконалювали вже набуті навички. Кожен йшов до своєї мети, переступаючи через перешкоди. Цілий рік важкої праці, терпіння, наполегливості, і ось перша маленька перемога.

12 липня 202117:14

Багато чудових свят має український народ. Всі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничої сили та глибоким змістом обрядами. Але, мабуть, одним з найдивовижніших та наймістичніших є свято Івана Купала. Святкують його сьомого липня, та найголовніші події розгортаються вночі, перед цим днем. Ось і в цьому році працівниками та учасниками самодіяльності Заводського МБК №2 було підготовлено та проведено театралізоване дійство «Ой, на Івана, та й на Купала». Свято проходило на мальовничому березі річки Сули, куди прийшло багато бажаючих відпочити та подивитись дійство.

12 липня 202116:58

Лунає музика .... Літнього спекотного вечора зібралися біля будинку культури села піски жителі та гості на українське народне свято - "Свято Івана Купала" Здрастуйте люди добрі! Здрастуйте люди милі! Щоб усі ви були в здоров’ї , Щасті, натхненні та силі. Бажаємо всім веселитися Всією душею, Хай пісня купальська Летить над землею… Такими словами розпочали свято дві чарівні ведучі Петрик Анна та Чинякова Анастасія. У пісках звичаєм стало Вітати всіх на Івана Купала - Прийміть же, будь-ласка, привітні слова: Довіку, вам щастя, любові, добра!

12 липня 202116:39

У Бодакві відзначили одне з найбільш видовищних свят в українській культурі,що традиційно відзначають у ніч на сьоме липня - Івана Купала. Головне Купальське гуляння влаштували коло Бодаквянського сільського будинку культури. Колоритне свято розпочалося о 20:00. Працівники будинку культури, провели конкурс на кращий купальський вінок, в якому брали участь 19 учасниць. Журі було визначено 1,2,3 місця, кращих конкурсантів було нагороджено призами, інші учасники отримали солодкі подарунки.

30 червня 202116:18

Щороку кінець червня приносить нам свята, які мають надзвичайне значення для України - це День Конституції та День Молоді . І, напевно, це є досить символічно, адже, молодь – це майбутні творці нашої держави. Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно, належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості. Це свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини!

27 червня 202108:53

Щиро та сердечно вітаю всіх з прийдешніми святами – Днем Конституції України та Днем молоді! Конституція, як основний оберіг державності та демократії, наголошує на абсолютній цінності людини, її життя та здоров’я, честі та гідності. Молоде покоління - це наше майбутнє, яке ми творимо своїм прикладом тут і зараз. Бажаю, щоб кожен з нас відчував свою потрібність та значущість, між людьми панувала повага, взаєморозуміння та міцна дружба. Кожній родині міцного здоров’я, достатку та здійснення мрій. Залишайтесь завжди молодими. Зі святом!

22 червня 202116:35

Сьогодні, 22 червня, - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. 80-я річниця початку найкривавішого періоду Другої світової. Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. В цей День ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані. Завдяки їм у нас є сьогодення. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, на фронті, в тилу. Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

18 червня 202115:42

Шановні медичні працівники! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята – Дня медичного працівника. Ви допомагаєте залишатися здоровими і життєрадісними та долати будь-які хвороби. Від усієї душі зичу міцного здоров’я, успіхів у роботі, сімейних гараздів, щастя і благополуччя. Не втрачайте надії та оптимізму у ці нелегкі часи перетворень та пандемії. Нехай Ваша нелегка праця приносить радість та людське щастя.
Зі святом!

 

7 червня 202111:54

Ось і прийшли довгоочікувані канікули. Вже написані підсумкові роботи, залишились позаду уроки, віддзвенів останній дзвінок; можна з легкістю вдихнути великий і мрійливий ковток літнього повітря. В учнів з’явилося багато вільного часу, який потрібно вірно організувати, щоб було не тільки цікаво, а й корисно. З 01.06.2021 року на території Заводської територіальної громади в підпорядкованих закладах освіти розпочався період літнього оздоровлення дітей!

7 червня 202109:39

Традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» ‒ прекрасне свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського у дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Ми маємо зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце – тоді маленькі громадяни виростуть гідними людьми і неодмінно стануть гордістю України! Хай над голівками дітей завжди світить мирне сонечко!

7 травня 202116:11

Від щирого серця вітаю вас із Днем пам’яті та примирення, Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!
Бажаю всім Вам, в першу чергу, мирного неба над головою, здоров’я достатку та процвітання. Священний обов’язок кожного з нас – бути гідними подвигу батьків і дідів та зробити все для того, щоб на мирній землі виховувати дітей, радіти успіхам у досягненні трудових цілей.

7 травня 202114:48

Напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося покладання квітів до Меморіалу пам’яті та пам’ятників Загиблих воїнів (масиві «Брисі», с. Піски, с. Пісочки, с. Бодаква с.Нижня Будаківка, с.Заморіївка) міським головою Сидоренком В.В, старостами Болотним О.В., Пройдаком Г.П, представниками громадськості та виконавчого комітету Заводської міської ради.



    Твіт