ГоловнаНовини

Свято «Ой на Івана, ой на Купала»

 Опубліковано: 12 липня 2021, 16:58

Лунає музика .... Літнього спекотного вечора зібралися біля будинку культури села піски жителі та гості на українське народне свято - "Свято Івана Купала"

Здрастуйте люди добрі!

Здрастуйте люди милі!

Щоб усі ви були в здоров’ї ,

Щасті, натхненні та силі.

Бажаємо всім веселитися 

Всією душею,

Хай пісня купальська

Летить над землею…

Такими словами розпочали свято дві чарівні ведучі Петрик Анна та Чинякова Анастасія. 

У пісках звичаєм стало

Вітати всіх на Івана Купала -

Прийміть же, будь-ласка, привітні слова:

Довіку, вам щастя, любові, добра!

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся староста села - Пройдак Григорій Петрович. 

І полелися над селом чарівні мелодії українських пісень у виконанні ансамблю "молодички", фольклорного ансамблю "тещі та свекрухи", солістів Миколенко А., Мамчур Я., Крот Н., Півтораки І., Кривобок Л., Папірненко Л., Чинякової Н., Силкіної О., Пшеничко Л., Косюк Н. Із кожною піснею глядачі були все активнішими, гучно аплодували та дякували виконавцям за веселі пісні. А потім русалки прикрасили марену цукерками та стрічками. У ролі водяника був Павлик Євгеній, який привітав всіх присутніх зі святом і запалив купальське багаття. …тріщало від вогню гілля, а мерехтливі іскорки злітали в нічне небо…

Народне гуляння перепліталося конкурсами та іграми з призами та подарунками. Сільська малеча веселилася на атракціонах, для дорослих працювала торгівля. На дискотеці танцювали як діти, так і старші. Свято закінчилося під ранок.

Спонсором нашого свята є відділ культури і туризму заводської територіальної громади. Ми дякуємо учасникам художньої самодіяльності та всім, хто прийняв участь у проведенні нашого свята.

Людмила НАЙДА,
директор Пісківського СБК

Івана Купала у Пісках

Івана Купала у Пісках

Івана Купала у Пісках

Виконавчий комітет



    Твіт