ГоловнаНовини
28 листопада 202008:42

Щороку, у четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодоморів, які були на території України в ХХ столітті. Найбільший – це Голодомор 1932-1933 років. Для Українців міжнародне визнання Голодомору є свідченням встановлення історичної справедливості, щодо оцінки злочину проти людяності, скоєного стосовно українського народу. Різноманітні заходи проходять не лише в Україні, а й за її межами біля пам’ятних знаків та меморіалів. Напередодні, біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в місті Заводському були запалені лампадки та пройшла громадська панахида.

21 листопада 202008:40

Щороку, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Це одна із знакових подій у новітній історії України, яка встановлена на честь двох доленосних подій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Це не лише один день в історії. Це відлік змін у свідомості українців та наше одвічне прагнення до свободи та кращого майбутнього. Попри різні особисті погляди ми вміємо об’єднуватися задля захисту основних цінностей.

9 листопада 202009:19

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята. Дякую Вам за те, що даруєте людям гарний настрій, допомагаєте молодому поколінню долучатися до витоків української культури, сприяєте творчій самореалізації всіх мешканців нашої громади. Ваша щоденна, творча праця завжди вражає неповторністю, яскравим колоритом, розмаїттям репертуару, невичерпною енергією. Бажаю Вам здоров’я, добробуту, здійснення мрій, творчих планів та сподівань.

28 жовтня 202014:08

28 жовтня відзначають День визволення України від нацистських загарбників. Вшановуючи пам'ять загиблих,відбулося покладання квітів до Меморіалу Пам’яті, пам’ятика Невідомому солдату (масив «Брисі»), стели загиблих воїнів (район спиртокомбінату) та могили Невідомого солдата. Їх життя були віддані за мирне небо над нашою рідною Україною. Вічна пам’ять героям!

26 жовтня 202016:02

Ось і завершилась чергова виборча кампанія. Це своєрідний підсумок роботи міського голови та його команди за попередню каденцію. Щиро вдячний всім, хто повірив та підтримав у цей нелегкий, але цікавий,час змін та перетворень, час, коли формується нова громада. Щиро дякую за допомогу та підтримку своїм рідним, друзям, колегам і всім тим, хто був зі мною на цих виборах. Тим, хто зробив інший вибір, раджу порозумітися, полишити свої погляди на конфронтацію та спільними зусиллями, без жодних амбіцій, почати будувати нову громаду задля майбутнього.

19 жовтня 202011:56

ЦВК України оприлюднила інформацію про 7 зареєстрованих кандидатів на посаду міського голови Заводського. Автобіографія зареєстрованих кандидатів.

14 жовтня 202008:28

14 жовтня – день, який подарував свята Дня Захисника Вітчизни, Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.Вони увібрали в себе багаті і славні ратні традиції, уособлюють мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії. Боронити батьківську віру, благословенний край своїх славних пращурів, сини і дочки України завжди вважали святим обов’язком. Це також день пам'яті та пошани тих, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

2 жовтня 202015:41

Вітаю Вас із професійним святом – Днем працівників освіти. У наш з Вами непростий час, на плечі працівників освіти лягає відповідальність за навчальний процес молодого покоління українців, а отже Ви фактично відповідаєте за те, яким буде майбутнє нашої держави. Висловлюю щиру вдячність за творчу, самовіддану та подвижницьку працю, відповідальне ставлення до свого покликання, педагогічну майстерність і безкорисливе добро, які повсякчас ви даруєте своїм вихованцям. Бажаю Вам міцного здоров’я та довголіття, здійснення найзаповітніших мрій, а також щоб у ваших родинах завжди панували тепло, радість та затишок.

30 вересня 202014:10

30 вересня ОЗ «Заводська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» отримала новий шкільний автобус «Еталон А 08117», який обладнаний місцями для дітей з особливими освітніми потребами. На придбання автобуса Заводська міська рада виділила з міського бюджету співфінансування в сумі 200 000 грн.

23 вересня 202013:24

Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І, це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Олександр Дроб’язко спільно із Романом Потапенком створили короткий відеоролик про історію, символіку та сьогодення міста, яке можна подивитись на сайті міста Заводське. Отже, святкування Дня міста почалося 19 вересня біля МБК №1 традиційним конкурсом дитячого малюнку на асфальті. Політ фантазії втілювався у справжні дитячі шедеври, а банальна сіра поверхня за годину перетворилася у яскраву скатертину.

20 вересня 202008:18

Відеовітання міського голови, відеовітання від закладів культури, освіти, дошкільної освіти, інших закладів та установ.

20 вересня 202007:38

Ось і промайнув ще один рік. Громада міста Заводське святкує 92-у річницю свого народження. Це завжди приємне і радісне свято. Свято, яке знаменує новий етап розвитку і час для аналізу попередніх досягнень. Приємно, що кожного року Заводське набуває нових обрисів. Оновлюються вулиці та парки, будинки та прилеглі території. Місто живе та розвивається. Попереду новий етап – Заводське стане центром об’єднаної територіальної громади. Це нові виклики, нові можливості і нові завдання. Та є те, що залишається незмінним із року в рік – наші мешканці.

17 вересня 202010:05

19 ВЕРЕСНЯ 10:00-12:00 Конкурс дитячого малюнку на асфальті (МБК №1). 20 ВЕРЕСНЯ 08:00 Молебень за рідне місто (церкви міста). 10:00 Покладання квітів до пам’ятників та визначених місць. Протягом дня: Цикл он-лайн вітань «Тобі, моє місто, натхнення й талант»: - відеовітання міського голови; - ролик про місто; - відеовітання від закладів культури, освіти, дошкільної освіти, інших закладів та установ. 10:00-12:00 Дитячі спортивні змагання з мініфутболу закладів освіти ЗОШ№1, ЗОШ №2, с. Піски та с. Бодаква. (штучне поле ОЗ «ЗОШ №1»).

12 вересня 202008:13

Непомітно плине час. Хвилини складаються в години, дні, роки… За повсякденними турботами ми не помічаємо багатьох речей. Та є події, які назавжди залишаються у нашій пам’яті. 12 вересня виповнюється чергова,77 річниця визволення міста Заводське від фашистських поневолювачів. Напередодні цієї події відбулося покладання квітів до оновленого Меморіалу Пам’яті. Згадуючи події тих буремних років, низько схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у хвилині мовчання.

1 вересня 202009:24

Дорогі школярі, учні ПТУ, студенти, шановні вчителі, викладачі та працівники навчальних закладів, шановні батьки, бабусі та дідусі учнів та студентів. Вітаю Вас із чудовим, хвилюючим святом — Днем Знань! Це день із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Саме в День Знань ми з особливою теплотою згадуємо своїх вчителів й викладачів, їх неоціненну роботу розуму й серця. Усім, хто в цей День прийде до навчальних закладів здобувати знання, бажаю досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами та батьками, зустріти добрих і надійних друзів.

29 серпня 202008:27

23.08.2019 року Президент України підписав Указ, яким започаткував проведення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверинітет та теритоліальну цілісність України. Йго відзначають щорічнно 29 серпня. Саме цього дня у 2014 році загинуло найбільша кількість патріотів та військових в Іловайському котлі, що боронили нас зі сходу. Офіційним символом цього дня є жовтогарячий соняшник. Він є уособленням скорботи за загиблими на Донбасі Українськими воїнами. Пам’ятаємо наших героїв.

23 серпня 202008:16

Вітаю всіх вас з Днем Незалежності України та Днем Державного Прапора. Державний прапор – це символ духу і свободи нашої країни. Це символ всіх головних етапів і звершень, які сталися протягом усіх років Незалежності. Незважаючи на непростий для нашої Батьківщини час, незалежність сприяє утвердженню патріотизму, надихає на добрі справи задля розбудови України як демократичної, правової, соціальної і економічно міцної держави, що займатиме гідне місце серед світової спільноти. Бажаю всім вам миру і щастя, здоров'я і благополуччя!

7 серпня 202010:46

Заступник міністра розвитку громад і територій розповів про ключові аспекти адміністративно-територіальної реформи. Навколо адміністративно-територіальної реформи не перший рік ламають списи. Неабиякі пристрасті в «точках на мапі» киплять давно, а тепер вони напевно посиляться, адже 17 липня парламент прийняв постанову «Про утворення і ліквідацію районів», утворивши в областях та Автономній Республіці Крим 136 нових районів і ліквідувавши існуючі 490. Що змінюється для людей і для місцевої виконавчої влади?

4 серпня 202011:25

Нові шкільні автобуси мають отримати громади Пирятина, Сенчі, Нових Санжар, Новооржицького, Великої Рублівки, Великої Багачки, Чутового, Заводського, Зінькову, Вороньок та інших населених пунктів. На нараді в голови Полтавської облдержадміністрації обговорили питання фінансового забезпечення реформи середньої освіти. Директор департаменту освіти і науки Віта Ковальська розповіла про освоєння освітніх державних субвенцій в області. Про це повідомили у прес-службі Полтавської ОДА.

4 серпня 202010:56

У зв’язку зі зміною районного поділу в Україні, до 7 серпня усі міністерства та інші центральні органи виконавчої влади мають надати Мінрегіону для узагальнення пропозиції з реорганізації їхніх територіальних підрозділів. Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час онлайн-наради з питань територіальної організації влади. «Не секрет, що чинна модель територіальної організації влади недосконала. І головна причина цього - неефективна територіальна основа на районному рівні.



    Твіт