ГоловнаНовини
6 серпня 201917:15

Сьогодні на нараду до Полтавської ОДА, яку проводила безпорадна керівниця департаменту економрозвитку Інна Іщенко, покликали голів громад Лохвиччини. На запрошення голови Заводської міськради Лохвицького району Сидоренко Віталій, разом з депутатом облради Іван Сидоренко довелося розбиратися в суті проблеми формування там ОТГ. Цієї б наради взагалі мало б не бути. Якби некомпетентність І.Іщенко не завела б в глухий кут ситуацію з Перспективним планом в цьому районі. Та й у ряді інших також.

2 серпня 201911:27

Полтавська область опинилася в п’ятірці найпроблемніших в реалізації реформи децентралізації. Некомпетентність чиновників Полтавської ОДА призвела до того, що замість економічно обґрунтованого поділу на ОТГ, розробленого свого часу фахівцями і експертами Мінрегіону, на карті Перспективного плану формування територій громад Полтавської області побільшало так званих «білих плям». І почали з’являтися нові конфігурації ОТГ. За бажанням ряду впливових осіб, зацікавлених в збереженні свого контролю над фінансами відповідних громад.

30 липня 201913:21

Чому нелегальна зайнятість залишається популярною, особливо серед молодих шукачів роботи? А легальна зайнятість, що передбачає оформлення трудових відносин, сплату податків, дотримання соціальних гарантій, багатьма роботодавцями сприймається не як прямий обов’язок, а як бонус чи конкурентна перевага? Відповідь на ці запитання криється в самому понятті «легальна зайнятість». Спробуємо розібратись. Легальна – означає визнана і дозволена законом. Законом, який чітко окреслює обов’язки і права учасників трудових відносин, а також гарантує...

23 липня 201917:13

У Празі відбувся Чемпіонат Європи з Шинкіокушин карате серед кадетів та молоді. У складі збірної України в турнірі брали участь спортсмени з Полтавщини. Наш заводчанин, Вячеслав Заславець, став чемпіоном серед хлопців U-16 у ваговій категорії до 60 кг. Він провів чотири поєдинки, у яких вибив з турніру литовця Мішкінаса Гредіуса, Поляка Петра Корлуба та угорця Ласло Матіаса Кісса. У фіналі Вячеслав здолав болгарина Івана Чобанова. До змагань спортсмена готував тренер Володимир Прядка (Лохвиця). Вітаємо Вячеслава та бажаємо йому нових перемог.

18 липня 201911:41

Співучий наш Посульський край… Українська пісня – це бездонна душа народу, його сила, його слава. Скільки живуть на Посуллі люди, скільки й співають. Широкий світ розкривається у наших піснях. 6 липня цього року в комунальному закладі «Недригайлівський центр культури і дозвілля Сумської області» відбувся регіональний фестиваль хорових колективів «Пісенне Посулля» за участю аматорських колективів Полтавської та Сумської областей. Фестиваль покликаний активізувати діяльність аматорських хорових колективів по збереженню та пропаганді традицій культури. 

12 липня 201915:19

Громада міста Заводське 11 липня 2019р. звернулася до Президента України, Зеленського В., з проханням втрутитися і допомоги в недопущенні нівелювання Методикою формування спроможних територіальних громад Полтавської області в частині Лохвицького району.

12 липня 201914:38

Шановні земляки! Днями стало відомо, що ще 19 червня 2019 р. Кабінетом міністрів України за поданням Полтавської ОДА було прийняте Розпорядження № 476-р «Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Полтавської області». Затверджений Кабміном Перспективний план містить грубі порушення волевиявлення жителів цілого ряду громад Полтавської області. Спотворено обґрунтований і виважений Перспективний план формування територій громад зразка 2015 р.

10 липня 201915:55

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 476-р від 19 червня 2019 року було внесено зміни до перспективного плану формування територій громад Полтавської області. Відповідно до нього на території Лохвицького району утвориться дві ОТГ: Лохвицька та Сенчанська. До першої ввійдуть Лохвицька, Безсалівська, Бербеницька, Білогорільська, Васильківська, Гирявоісковецька, Жабківська, Заводська, Лучанська, Ригівська, Свиридівська...

8 липня 201909:56

Вже стало доброю традицією для заводчан та гостей нашого міста 6 липня святкувати Івана Купайла на березі річки Сула (масив «Брисі»). Ось і цього річ колектив Заводського МБК № 2 підготував яскраве, театралізоване дійство «Ой, на Івана, та й на Купала». Фольклорні колективи «Веселий вулик» та «Злагода» дарували свої пісні, дівчата, одягнені в українські сорочки, прикрашали Марену та пускали віночки за водою. Звичайно ж не обійшлося без Водяного та русалок. Господарем свята був Лісовик та його помічниця Мавка.

2 липня 201911:17

Шановні заводчани та гості нашого міста! Запрошуємо всіх бажаючих 6 липня відвідати театралізоване дійство «Ой, на Івана, та й на Купала», що традиційно відбудеться на березі річки Сула (масив Брисі). В програмі свята музичні номери, дитячі атракціони, розпалювання багаття та яскравий феєрверк. Початок о 20:00 годині.

1 липня 201909:19

У червні в Україні відзначається державне свято – День Конституції. Це одна з найважливіших національних подій, оскільки свято засноване на честь прийняття головного закону нашої незалежної країни. Проте, День Конституції – це не єдине значиме свято місяця. Щорічно в останню неділю червня в Україні також відзначається День молоді. З нагоди Дня Конституції України та напередодні Дня молоді 29 червня Заводський міський Будинок культури №1 (директор Краснолуцька Ю.В.), за підтримки Заводської міської ради, організували для молоді міста святкову програму...

27 червня 201916:33

Від себе особисто, від депутатського корпусу та виконавчого комітету міської ради вітаю Вас з Днем Конституції України! Нехай серця завжди повняться гордістю та любов’ю до країни, яка нас згуртувала. Хай доля буде щасливою, а зміни на краще стануть реаліями сьогодення. Успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої держави – гуманізму та законності. Також щорічно в останню неділю червня ми відзначаємо День молоді – свято всіх, хто відчуває себе молодим не лише за віком, а й душею. Молодість – безцінний дар природи.

25 червня 201909:48

Рішенням тридцять п’ятої сесії Заводської міської ради сьомого скликання від 12.06.2018 року № 2 виділено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкт: «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О1712162 Млини – Піски в межах вулиці Ватутіна м. Заводське, Лохвицького району, Полтавської області». Власником даної дороги є Державне підприємство «Агенство місцевих доріг Полтавської області». Проект виготовлено та проведено державну інвестиційну експертизу.

24 червня 201913:36

Одним з найважливіших елементів організації та впорядкуванню руху транспорту, кращому орієнтуванню водіїв і пішоходів в напрямку свого руху, дотриманню правил безпечного дорожнього руху, працівниками благоустрою при міській раді виконуються роботи по нанесенню дорожньої розмітки по вулицях Матросова, Полтавська та Шкільна. Найближчим часом планується нанесення розмітки по вулиці Озерна та Робітнича.

21 червня 201915:11

Рішенням 43 сесії міської ради сьомого скликання № 3 від 12.04.2019 р. виділені кошти в сумі 22260,00 грн. на придбання десяти контейнерів для сортування пластика. Працівниками КП «Комунсервіс» контейнери для збору пластика розміщені за адресами: вул. Озерна, 6, вул. Озерна, 13, вул. Озерна, 20, вул. Озерна (біля стадіону), проспект Миру, 4, вул. Матросова (територія коледжу).

21 червня 201914:49

Щороку 22 червня вшановується пам’ять українців, загиблих у часи Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років. Адже 1941 року саме в цей день війська нацистської Німеччини вторглися на територію України. В результаті цієї страшної війни наша країна зазнала величезних втрат. Сьогодні, 21 червня, в Заводському покладанням квітів вшанували пам’ять синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, їхнього подвигу та жертовності.

20 червня 201916:14

19 червня 2019 року на засіданні КМУ схвалено зміни до Перспективного плану формування спроможних громад Полтавської області, виключивши Лохвицький район, не врахувавши листи від Заводської міської ради та Лохвицької ОТГ, про категоричну незгоду формування ОТГ в складі двох міст, що не узгоджується з методикою. План передано на доопрацювання до Мінрегіону. Наполягаємо виключити Заводську міську раду з Лохвицької ОТГ та внести в Перспективний план формування спроможних територіальних громад Полтавської області Заводську міську ОТГ.

20 червня 201914:32

19 червня на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював розробку проекту закону, який дозволить закріпити на 2020 рік за малими містами і містами районного значення статус об’єднаних територіальних громад. Це дасть цим містами такі ж можливості для розвитку, які сьогодні мають спроможні громади, зокрема, фінансовий ресурс та адміністративні повноваження. Асоціація міст України свого часу виступала з пропозицією щодо надання містам районного значення статусу ОТГ і сьогодні вітає цю ініціативу та висловлює підтримку.

20 червня 201914:10

19 червня на Кабінет Міністрів розглядав питання щодо схвалення змін до Перспективного плану формування спроможних громад Полтавської області. Директор Центрального офісу впровадження децентралізаційної реформи АМУ В.Мягкоход, який на засіданні представляв Асоціацію, висловив зауваження до проекту рішення: «Проти змін до плану Лохвицького району категорично виступають два міста Лохвиця і Заводське. Їх заплановано об'єднати в одну громаду, що не зовсім узгоджується з методикою.

19 червня 201913:01

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює формування проекту закону, який дозволить закріпити за малими містами і містами районного значення статус об’єднаних територіальних громад, а відтак отримати всі можливості розвитку ОТГ, які мають сьогодні спроможні громади. Йдеться передусім про фінансовий ресурс і адміністративні повноваження. Про це Глава Уряду сказав під час засідання Кабінету Міністрів. «Є необхідність підтримки малих міст – районних центрів і міст районного значення, що не мають суттєвої підтримки, яка їм потрібна.



    Твіт