ГоловнаНовини
20 червня 201914:10

19 червня на Кабінет Міністрів розглядав питання щодо схвалення змін до Перспективного плану формування спроможних громад Полтавської області. Директор Центрального офісу впровадження децентралізаційної реформи АМУ В.Мягкоход, який на засіданні представляв Асоціацію, висловив зауваження до проекту рішення: «Проти змін до плану Лохвицького району категорично виступають два міста Лохвиця і Заводське. Їх заплановано об'єднати в одну громаду, що не зовсім узгоджується з методикою.

19 червня 201913:01

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює формування проекту закону, який дозволить закріпити за малими містами і містами районного значення статус об’єднаних територіальних громад, а відтак отримати всі можливості розвитку ОТГ, які мають сьогодні спроможні громади. Йдеться передусім про фінансовий ресурс і адміністративні повноваження. Про це Глава Уряду сказав під час засідання Кабінету Міністрів. «Є необхідність підтримки малих міст – районних центрів і міст районного значення, що не мають суттєвої підтримки, яка їм потрібна.

14 червня 201914:13

Випускне свято – завжди особливе. А перший випускний бал у дитячому садочку – це важлива подія, яка стає невід'ємною частиною життя дошкільнят та їхніх батьків. 31 травня своїх діточок у вже доросле шкільне життя проводжали вихователі Віра Миколаївна Іпатенко, Оксана Вікторівна Лях та помічник вихователя Світлана Анатоліївна Виноградча. Цього незвичайного вечора усіх бажаючих побачити прекрасне дійство зустрічав святково вбраний ДНЗ №2 «Теремок» м. Заводського. Хвилювалися усі: і працівники садочку, і дітки і батьки.

12 червня 201911:04

«Малятко» проводжало до школи своїх маленьких випускників... Випуск із дитячого садка - особливий день для кожної дитини, адже закінчився перший відповідальний етап життя, скінчився безтурботний період раннього дитинства. Гарно й урочисто пройшло прощання з дитсадком у нашому дошкільному навчальному закладі. З 5 по 7 червня дитсадок приймав багато гостей: батьки, бабусі й дідусі, вчителі – всі бажаючі, котрі прийшли подивитися на наших вихованців - майбутніх школяриків, яких в цьому році – 53.

3 червня 201916:47

Другий день літа всіх радував яскравим сонечком. А біля Заводського міського Будинку культури № 1 його було набагато більше. Так яскраво сяяли дитячі посмішки учасників ХІХ відкритого фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Веселкові кольори». Цьогоріч на конкурс були представлені учасники із Заводського, Гадяча, Лубен, Лохвиці та Токарів. Всі вони отримали свідоцтва учасника та були нагороджені кубками та грамотами. Місця розподілились слідуючим чином. Солісти, естрадний жанр. До 7 років: 1 місце Власенко Аліса; 2 місце Гавриш Емілія та Дрига Міланія. 8 – 10 років: 1 місце Сергієнко Анна; 2 місце Гаценко Ксенія...

24 травня 201915:22

24 травня в школах міста Заводського пролунали останні дзвоники, які сповістили про початок літніх канікул. Підведені підсумки кропіткої роботи за 2018 – 2019 навчальний рік. Кращі учні шкіл отримали грамоти, подяки. А випускники отримали настанови від своїх менших товаришів – першокласників. Адже для них – це початок нового етапу їхнього життя. То ж бажаємо їм досягнення нових вершин, нових звершень, здійснення мрій, адже саме від вас залежить доля майбутньої України. Учням, вчителям та батькам бажаємо гарно відпочити, отримати нові враження та заряд позитивної енергії.

16 травня 201916:38

У третій четвер травня в Україні відзначають досить молоде свято - День вишиванки, цього року воно випало на 16 травня. Вишиванка – могутній символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність. Здавна вишиванка є не тільки традиційним українським одягом, а й оберегом. Символи і кольори, які використовуються при вишивці, володіють певним змістом. Сьогодні у м. Заводське відбулася молодіжна акція національної єдності «Вишиванку одягай – Україну кохай». Розпочався захід із історії виникнення цього свята. 

13 травня 201916:22

8 травня, в Україні і по всій Європі відзначається День пам'яті і примирення в честь всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Пам'ятну дату ввели у 2015 році. Символом цього дня став червоний мак - міжнародний знак пам'яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів. 8 травня учасники художньої самодіяльності МБК №2 підготували святковий концерт, присвячений Дню пам’яті та примирення. Відкрив захід Народний аматорський фольклорний колектив «Злагода», піснею «Степом», солістка Л. Зінченко.

13 травня 201910:59

8 травня 2019 року, у День пам'яті та примирення, делегація міста відвідала Меморіальний комплекс загиблим воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове, де відбулося традиційне свято «Обереги пам’яті». 9 травня, біля пам’ятника загиблим воїнам, відбувся мітинг з нагоди 74 річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Все більше часу минає від тих трагічних подій. Все менше стає очевидців та ветеранів. Цьогоріч із 6 ветеранів на мітинг мав змогу прийти лише один – Степаненко Григорій Тимофійович.

8 травня 201913:16

Щиро вітаю з Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 74 роки відділяє нас від весни 1945 року. 9 травня назавжди закарбувалося в історії нашого народу як день національного тріумфу, перемоги величі братерства. На передовій та трудовому фронті всі українці наближали омріяну перемогу. Ми в неоплатному боргу перед нашими воїнами, які згубивши свою молодість та здоров’я в боях, подарували нам мирне небо, можливість виховувати дітей у вільній країні.

2 травня 201909:18

Депутати стверджують: «Витрачання коштів обласного бюджету - некомпетентність, марнотратство й кримінал». Полтавську обласну раду чекає великий кадровий струс. Його детонатором став скандал, пов'язаний з виявленням нами – депутатами обласної ради, членами Постійної комісії з питань бюджету та управління майном, масштабних зловживань з коштами бюджету. І очевидна некомпетентність керівництва облради. А ще - спроби чиновників апарату облради перешкоджати діяльності депутатів, що є чистим криміналом.

26 квітня 201916:05

В це чудове свято хочу побажати йти по життю: з доброю мрією, високими прагненнями, щирою надією, міцною вірою і великою любов’ю. Нехай ніжний аромат здобних пасок, яскраві фарби яєць, дзвінкий сміх і світлі посмішки близьких наповнять цей день справжнім дивом і прекрасним настроєм.

26 квітня 201915:45

26 квітня 1986 року. Цей день увійшов у сучасну історію, як одна із найжахливіших катастроф людства: вибух на Чорнобильскій АЕС. Витік радіації внаслідок вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС прирівнюють до вибуху 500 атомних бомб, скинутих США у 1945 році на Хіросіму. Наслідки цієї трагедії ми відчуваємо і сьогодні. Пам’ятаємо, щоб не допустити подібних катастроф в майбутньому.

26 квітня 201910:44

В «чистий четвер», 25 квітня, у Заводському стартував екологічний челендж-бумеранг «Я прибрав. – Твоя черга!» Першими, о 12 годині, розпочали еко-прибирання учні та вчителі шкіл №1, №2 та ПТУ №32. Їхнім об’єктом була права берегова сторона р. Артополот. З 14.30 год. студенти та викладачі механіко-технологічного коледжу, працівники та батьки ДНЗ «Малятко» та «Теремок»; працівники міських будинків культури №1 та №2, відділ благоустрою, КП «Комунсервіс», працівники міської ради та небайдужі містяни прибирали по лівій стороні частину схилу та берегову зону р.Артополот.

23 квітня 201913:34

Миргород вкотре став інформаційним майданчиком, де обговорювали тему партисипативної демократії. 23 квітня у місті відбулося засідання Асоціації малих міст України. Делегати від міст-учасників Асоціації мали змогу ознайомитися із кращими практиками, пов'язаними із реалізацією Стратегій громад. Учасників привітав міський голова Сергій Соломаха та побажав ефективної роботи. Після презентаційної частини про місто-курорт, учасники дискутували на тему партисипативної демократії.

18 квітня 201908:15

Виконавчий комітет міської ради повідомляє, що станом на 17.04.2019 року по проекту: «Впровадження енергозберігаючих заходів: «Реконструкція нежитлової будівлі поліклінічного відділення по вул. Садовій, 2а з утепленням, заміною вікон і дверей та інженерних мереж майнового комплексу АЗПСМ № 1 Заводської міської ради, Лохвицького району, Полтавської області» проводяться наступні заходи: - завершуються роботи по реконструкції опорядження приміщень, мереж електро-, водопостачання та системи водовідведення ІІ поверху...

17 квітня 201913:06

Районні програми щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами затверджені у 14 районах Полтавської області. 12 районів Полтавщини відповідні програми не розробили і не затвердили. Серед них: Великобагачанський, Диканський, Зіньківській, Карлівський, Лохвицький, Новосанжарський, Пирятинський, Полтавський, Решетилівський, Чорнухинський, Чутівський і Шишацький. На цьому наголосив директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації Максим Брикульський, розповідаючи на засіданні постійної комісії...

16 квітня 201916:34

Підводячи перші підсумки по роздільному збиранню ТПВ приємно відзначити, що мешканці міста готові до сортування сміття. Контейнери заповнені відповідно до свого призначення. Надалі планується розмістити ще 10 контейнерів під пластикову пляшку та 7 контейнерів для скла по місту та біля навчальних закладів. Дякуємо всім, хто долучився до цього проекту та маємо надію що разом зробимо наше місто чистим. Адже відомий афоризм що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Давайте разом дбати про чисте довкілля.

15 квітня 201908:06

Заводська міська бібліотека №1 долучилася до 14-ї акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» - «Дитяче серденько, живи!» по збору коштів для закупівлі кардіологічного обладнання у дитячі лікарні Полтавської області. Акція діє з 1 по 30 квітня 2019 р. Чи житимуть дитячі серденька залежить від кожного з нас!!! Зробити благодійний внесок можна за реквізитами, або в спеціальну скриньку, яка знаходиться в бібліотеці. Реквізити для перерахування благодійних внесків: р/р 2600501306399 в Київському Відділенні Центральної Філії ПАТ «КредоБанк»

11 квітня 201914:54

Казка – це світ чарівний та незвичний, Казка – це диво, сповнене краси, Поринуть в казку, це ж бо так цікаво, Це справді свято, радість для душі. У казці звірі мову мають, Дерева розмовляють, мов живі. Добро і правда завжди зло долають, Тому і люблять казку діти всі. Мабуть, на Землі немає людини, яка б не любила казок. Адже змалку казка навчала нас уявляти та мріяти, радіти й сумувати. У казках уславлюється сміливість, мудрість, прагнення до справедливості, добро перемагає зло.



    Твіт