ГоловнаНовини
3 серпня 201809:31

Літнього спекотного дня 2 серпня, міська бібліотека № 1 гостинно відкрила свої двері, запрошуючи всіх бажаючих взяти участь у майстер класі від Анни Коршунової. Ці зустрічі стали доброю традицією містян та відомої письменниці. Цього разу учасники мали змогу долучитися до прекрасного світу каліграфічного письма пером та чорнилом. Діти із захопленням слухали розповідь про історію виникнення каліграфії, про часи розквіту калічного письма та про його застосування у сучасному житті. А потім були незабутні хвилини першого знайомства з пером.

20 липня 201815:15

Для створення більш комфортних умов для вихованців у новому навчальному році у ДНЗ «Теремок» та «Малятко» з липня місяця розпочалися поточні ремонтні роботи. У ДНЗ «Малятко», замінено частину паркану навколо садочка, частково заасфальтовано доріжки на території закладу. У ДНЗ «Теремок» та «Малятко» проведено поточний ремонт групових кімнат, де активно допомагали батьки вихованців. Для покращення умов проведення дозвілля дошкільнятами, приводиться в належний стан прилегла територія ДНЗ...

9 липня 201813:20

З настанням найдовших літніх днів і найкоротших ночей приходе Купальське свято, коли плодюча енергія Сонця і Землі досягає найвищої точки, а далі йде на спад. Святкувати Купайла зібралися на березі Сули заводчани та гості міста. З берега річки линув купальський спів. Дівчата прикрашали стрічками Марену і водили хороводи навколо неї. Пустили за водою вінки в пошуках щасливої долі. А коли на землю впали вечірні сутінки – яскраво запалало купальське вогнище. Спалили солом’яну чоловічу ляльку Купайла.

27 червня 201813:41

Від імені міської ради, її виконавчого комітету, щиро вітаю з нагоди одного з головних державних свят – Дня Конституції України! В цей день ми святкуємо початок історії сучасної незалежної України. Конституція – одна для всіх, яка надала кожному громадянину можливості для самоорганізації, свободу слова та віросповідання. І обов’язок кожного українця поважати її та дотримуватись законів. Пам’ятайте, що лише наші спільні зусилля стануть запорукою процвітання суспільства та міста, у якому живемо та працюємо.

26 червня 201813:15

Щорічно, в останню неділю червня, вся українська молодь відзначає національне свято – День молоді, що встановлене на підтримку ініціатив молодіжних організацій і об’єднань України, яке вважається також святом усіх молодих українців. Напередодні наше місто відзначило цей день яскравою та позитивною подією, змінивши формат святкування. В парку відпочинку «Глобус» пройшла супер дискотека за участю енергійного ді-джея Льоши, який завітав до нас з м. Полтави. Для молоді міста був проведений фестиваль з фарбами Холі.

25 червня 201818:23

В приміщенні Полтавської ОДА під головуванням першого заступника голови Андрія Пісоцького та за участі голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького відбулася нарада щодо утримання й ремонту доріг місцевого значення в форматі ОДА-РДА-генпідрядник-субпідрядники. Мета зустрічі — налагодити всебічну комунікацію без посередників між замовником та виконавцем за участі контролюючої сторони. Андрій Пісоцький зазначив, коли депутати облради звертаються з бажанням за рахунок місцевих бюджетів ремонтувати дороги...

23 червня 201813:24

Ніщо не триває вічно. Ось і для учнів 11 класів Заводських ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та № 2 шкільні роки підійшли до кінця. 22 червня вони прощалися зі школою та отримали атестати. Цьогоріч випускні відсвяткували 30 Заводчан. Один із випускників, Мащенко Богдан Олександрович, отримав атестат з відзнакою та золоту медаль. Також він отримав почесну грамоту від міського голови В.Сидоренка, а батьки, Олександр Миколайович та Інна Михайлівна, подяку – за зразкове виховання сина.

23 червня 201810:48

В приміщенні Полтавської ОДА під головуванням першого заступника голови обладержадміністрації Андрія Пісоцького за участю в. о. директора ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексія Басана відбулася нарада з головами РДА. Тема — ремонт та утримання доріг місцевого значення. Обговорили з керівниками районів ситуацію по ремонтах місцевих доріг станом на сьогодні, взаємодію балансоутримувача й замовника з підрядними організаціями та послідовність дій при виникненні потреби в позаплановому ремонті.

22 червня 201815:43

Війна. Всього 5 букв у слові, але більше і не треба, щоб описати усі біль, страждання і тортури, які вона несе за собою. Страшно уявляти, правда? Але на душі так спокійно, бо є люди, яким небайдуже майбутнє нашої країни, нас із вами. Саме для них, на перший погляд, різних, але єдиних у своїй меті, Заводський МБК №1 13 червня влаштував концерт, який відбувся у рамках підготовки підрозділу Полтавської бригади територіальної оборони під час навчального збору особового складу стрілецької роти.

22 червня 201813:43

Сімдесят сім років тому 22 червня розпочався наймасштабніший етап Другої світової війни. 22 червня 1941 - стався напад Німеччини на Радянський Союз. Саме з цього часу розпочався сумний відлік кровопролитних днів і ночей, який закінчився лише через чотири роки, в травні 1945 року. У Заводському вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів до пам’ятників загиблих воїнів. У храмах міста проводяться поминальні панахиди. Приспущено державний прапор, обрамлений траурною стрічкою та запалено «Вічний вогонь».

18 червня 201814:44

18-19 червня міський голова Віталій Сидоренко перебуває у дводенному відрядженні в м. Києві на запрошення Асоціації міст України, яка проводить XIV Український Муніципальний Форум. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

4 червня 201815:48

1 червня, в м. Заводське відбувся ХVІІІ відкритий фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Веселкові кольори». Міський Будинок культури №1 приймав своїх гостей, які завітали до нас із Лубен, Лохвиці, Гадяча, Вирішального, Яхників та Млинів. Всіх конкурсантів оцінювало професійне журі Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського: Гузій Михайло Єгорович – викладач-методист вищої категорії спеціалізації «Народна хореографія», заслужений працівник культури України; Горбачик Наталія Іванівна – викладач-методист...

31 травня 201814:37

1 червня настає найбільш очікувана пора для школярів – канікули! А сьогодні, 31 травня, в школах міста Заводського пройшли свята «Останнього дзвоника». Для святково вбраних учнів, вчителів, батьків гостей пролунав останній дзвоник у 2017 – 2018 навчальному році. Для одних – це просто перехід до наступного класу, для інших – останній дзвінок у стінах рідної школи. Бажаємо всім гарно відпочити, набратись сил та з новими силами повернутись до навчання.

31 травня 201810:55

Від щирого серця вітаю всіх вас з Днем останнього дзвоника! Це свято – завжди урочисте, радісне і водночас хвилююче. Особливо для випускників, для яких шкільний дзвінок лунає дійсно востаннє. Звісно, ви чутимете його мелодію ще багато-багато разів, приводячи до школи своїх дітей, а пізніше й онуків, але для вас, особисто для вас, він пролунає сьогодні востаннє. Минуть роки, але ви пам'ятайте і цей дзвінок, і рідну школу, і ваших вчителів, по-батьківськи вимогливих і по-материнськи турботливих.

29 травня 201816:13

Щороку, наприкінці травня, навчальні заклади міста вітають своїх випускників. А розпочали чудові свята 49 вихованців ДНЗ «Малятко» та 30 – ДНЗ «Теремок». Всі вони вже восени поповнять когорту учнів перших класів. За доброю традицією випускники отримали в подарунок невеликі набори шкільного приладдя від Заводської міської ради. То ж побажаємо успіхів нашим випускникам.

28 травня 201813:00

Народний аматорський фольклорний колектив «Веселий Вулик» та аматорський фольклорний колектив «Злагода» Заводського міського Будинку культури №2 прийняли участь в районному фольклорному фестивалі «Ой, Трійце, зелен-свято», яке відбулося 27 травня в місті Лохвиця. Колективи були нагороджені грамотами за активну участь в районному фольклорному фестивалі, збереження національного духу та популяризацію народних традицій і цінностей. Духовий колектив МБК №2, під керівництвом Лопуцька В.І...

28 травня 201811:43

В рамках проведення Дня Києва на Співочому Полі в Печерському ландшафтному парку вже 12 рік поспіль проводиться Фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром". З 2017 року року фестиваль розширив свої кордони і став Регіональним. Багато зусиль та своїх вмінь до створення цього фестивалю доклав метр хорового жанру, Герой України, найвідоміший хормейстер, диригент Анатолій Авдієвський. Багато років тому, спільно із Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень...

18 травня 201809:25

17 травня в місті проведено різноманітні конкурси та акції. В навчальних закладах пройшли святкові лінійки, виставки літератури, плакатів, святкові флешмоби. На вулицях міста люди, одягнені у вишиванки були не поодинокі. За ініціативи МБК №1 пройшов онлайн фотоконкурс «Моя родина у вишиванці». Переможцями стала світлина Орел Саші та Яценка Михайлика, які набрали 76 лайків. Запрошуємо на урочисте нагородження 1 червня в МБК №1 (переможців буде додатково повідомлено).

18 травня 201808:30

Він називав себе романтиком і мріяв прожити до 150 років. Він любив полювати, проте не залишив шансу спецорганам вполювати себе. Для нього цифра 13 була щасливою: народився 13 грудня 1893 року і запланував останню главу свого життєвого роману на 13 травня 1933 року. Це відомий письменник – Микола Фітільов (літературний псевдонім – Хвильовий). На урочистому заході, який провела Заводська міська бібліотека №1, були присутні учні 10 класу Заводської ЗОШ №2 на чолі із заступником директора з виховної роботи

17 травня 201816:14

Травень – весняний місяць, наповнений мальовничістю, красою і неповторністю природи. Місяць багатий на різні свята: державні, християнські та древні язичницькі. Всі вони зливаються, доповнюють одне одного і вже не бачиш кордону між ними, бо вони за всі часи історії нашого народу тісно переплелися в одне перевесло радості і смутку, пісні і молитви. Травень починається древнім святом поклоніння Богині Матері (1 травня). Майя, покровителька жінок–віщунок – давньослов’янська Богиня рослинності, яка замаює листом дерево...



    Твіт