ГоловнаНовини

Ярмаркували разом…

 Опубліковано: 28 серпня 2018, 11:38

У нашій країні традиція ярмаркувати має давню історію. Говорять, що у першій половині ХІХ столітті в Україні налічували понад 12 тисяч ярмарків, які відбувалися у різних куточках країни. 
У серпні на Полтавщині пройшла найярмарковіша подія із 20-річною історією – Сорочинський Ярмарок. Сюди кожного року приїжджають сотні тисяч людей, аби зануритися в неповторну атмосферу святкового дійства.
На Сорочинському ярмарку виступи творчих колективів межують з запальними танцями та дискотеками, концертами за участю відомих естрадних зірок, різноманітні майстер-класи з народних ремесел співіснують пліч-о-пліч з сучасними атракціонами та забавами. Насиченою і змістовною є культурно-мистецька програма ярмарку. На запрошення Лохвицького районного будинку культури відстояти честь всього Лохвицького району із задоволенням відгукнувся Заводський міський будинок культури №1 (дир. Ю.В.Краснолуцька). 26 серпня Народний аматорський хор «Явір» під керівництвом Людмили Лобецької достойно представив всю культурну Лохвиччину під акомпанемент Юрія Кибкала. На сцені біля садиби Хіврі наші аматори виконали віночок запальних українських пісень, які викликали масу аплодисментів у глядачів та пересічних перехожих. Головною родзинкою виступу була неперевершена і тендітна Ірина Пронь, яка своїми чарами заворожила усіх присутніх. І це неспроста. За пів години до виступу наша Ірочка взяла участь у фестивалі обрядового дійства «Українське весілля» на Панській садибі, де зарядилася справжнім українським колоритом. 
Лохвиччина вразила всіх перехожих запалом, енергетикою та чарівністю – чоловічу міць дарував Народний аматорський чоловічий ансамбль «Любисток». Аплодисментами охоче підтримували виступи Народного аматорського фольклорного колективу «Пісенне джерело» Лохвицького РБК. Разом ми створили видовище, яке вражає. Вдячності від керівництва культурою району не було меж. Тільки разом, тільки найдостойніші мали змогу захищати наш район. Ми пишаємося, що маємо цю змогу.
Незважаючи на те, що ярмарок має вікову історію, він є досить сучасним і актуальним, бо крокує в ногу з потребами і приймає виклики часу.

/І.Михлик, художній керівник Заводського МБК №1/

Виконавчий комітет



    Твіт