ГоловнаНовини
3 квітня 202015:31

Шановні мешканці міста Заводське! Всі ми живемо в стані надзвичайної ситуації. Щоденно кількість хворих неупинно зростає. Станом на 3 квітня у Лохвицькому районі хворих на коронавірус не виявлено. Просимо всіх мешканців і надалі дотримуватись умов карантину. Саме Ваша відповідальна поведінка є запорукою здоров’я. Заводська міська рада долучається до протиепідеміологічних заходів у місті, спрямованих на безпечне проживання мешканців міста. Відповідно рішення п’ятдесят четвертої сесії міської ради № 1 до районного бюджету виділено 100 000 грн на придбання тестів...

2 квітня 202008:23

Вже багато років в Україні точиться дискусія, які квіти нести на цвинтар в поминальні дні: живі чи штучні, виготовлені з пластику. Під дією кліматичних факторів, в процесі розкладу, пластик виділяє отруту в атмосферу. Старі пластикові квіти викидають на сміттєзвалище, де вони пролежують тривалий час. Спалення таких квітів забруднює повітря токсинами. Це пряма загроза здоров’ю, особливо такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань. Закопувати їх теж немає сенсу, бо вони не гниють. До того ж, пластикові вироби шкодять екології ще з етапу виготовлення сировини для них...

31 березня 202015:33

Не дивлячись на похмуру, холодну погоду у місті проводяться заходи по благоустрою та озелененню території у весняний період. Вчора, на заміну старих дерев, працівниками благоустрою при міській раді було висаджено сакури, спірею, форзицію, клен гостролистий, глід, карагану деревовидну, горобинник горобинолистий, пухироплідник калинолистий, ялівець скальний та звичайний. Маємо надію, що вони у нас приживуться і будуть милувати око перехожих.

26 березня 202016:56

Нинішня весна випробовує людство на міцність, людяність, взаємодопомогу та вміння підтримати один одного. Слід пам’ятати, що найкращий спосіб запобігти захворюванню – це уникнути ймовірності зараження. Міністерство Охорони здоров’я України та Кабінет Міністрів України дають декілька порад, щоб захистити себе та рідних людей від зараження коронавірусом.

16 березня 202008:04

В області планується завершити будівництво до кінця 2020 року 15 об’єктів (5 опорних шкіл, 5 дитячих садочків та 5 стадіонів). Проєкт «Велике будівництво» презентував голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов Президенту України Володимиру Зеленському. До переліку цих об’єктів включена опорна школа № 1 нашого міста, будівництво якої розпочато ще в 2002 році. В 2020 році в міському бюджеті на добудову школи заплановано 5 млн. грн, в районному бюджеті - 1,880 330 млн. грн, в Державному бюджеті - 11,0 млн. грн.

13 березня 202015:01

В ці весняні дні, коли природа прокидається від сну, птахи повертаються з теплих країв, а сонечко все більше радує погожими днями, в Україні святкують професійне свято – День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування. Прийміть найщиріші привітання з професійним святом. Дякуючи вашій щоденній, кропіткій, наполегливій праці мешканці міста мають змогу милуватися ошатними вулицями міста, забезпечені комфортними умовами проживання. Ваш високий професіоналізм та відповідальне ставлення до роботи – одні з головних складових успішного розвитку нашого міста.

13 березня 202014:09

На сьогоднішній день необхідно удосконалити та покращити послуги зі збору ТПВ в м.Заводське та сусідніх селах. Послуги по збору ТПВ надає КП «Комунсервіс». В 2020 році в міському бюджеті закладені кошти в сумі 1 550 000 грн на придбання сміттєвоза для КП «Комунсервіс». Тендер відбувся 21.02.2020 року. 12 березня новий сміттєвоз заїхав у двір комунального підприємства міста. Спецтехніка обладнана на базі автомобіля МАЗ. Сміттєвоз має бокове завантаження, обладнаний пресплитою, об’єм 11 м3. Крім того, на покращення заходів поводження з ТПВ в міському бюджеті закладено 310 000 грн.

13 березня 202008:09

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 «Про забігання поширенню на території України коронарівусу», відповідних листів МОН, Департаменту освіти і науки та телефонограми відділу освіти Лохвицької РДА у школах та дошкільних закладах району оголошується тритижневий карантин, з 12 березня по 03 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитися в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні, про що буде повідомлено додатково.

12 березня 202013:40

Цьогорічна тепла весна дала змогу виконати обрізку дерев на декілька тижнів раніше ніж зазвичай. Відділом благоустрою Заводської міської ради проведено випилювання та обрізку аварійних дерев по вулицях Польова, Матросова, Проектна та на проспекті Миру.

10 березня 202015:04

Щорічно, 9 та 10 березня, в Україні вшановують пам'ять відомого поета – Тараса Григоровича Шевченка, який подарував світу такі чудові твори як «Сон», «Заповіт», «Садок вишневий коло хати», а також збірку «Кобзар». Його вважають народним пророком. Віддаючи шану відомому Українцю у місті Заводське відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

6 березня 202013:41

Щиро і сердечно вітаю вас зі святом. Цей традиційний жіночий день, до якого ми, чоловіки, ставимось із особливим почуттям, розкриває вашу ніжність і красу, чарівність і неповторність. Жінка одночасно може бути турботливою мамою, сильним керівником, лагідною дружиною, надійним професіоналом і воїном, здатним захистити рідну землю. Сучасній жінці підвладно все. Проте, як і багато віків тому, більш за все їй потрібне кохання рідної людини, любов і повага дітей, шана і турбота друзів. Говорити про жінок можна нескінченно.

21 лютого 202010:15

20 лютого Заводська міська бібліотека №1 провела Героїко - патріотичну годину до вшанування героїв Небесної сотні та АТО (ООС) під назвою "Всі твої, Україно, ми діти..." Для ведення заходу в бібліотеку завітали студенти 1 курсу групи механіків М-13Б Лохвицького механіко – технологічного коледжу ПДАА разом зі своїм керівником Общим Сергієм Анатолійовичем. В ході заходу бібліотекар розповіла учням про буремні події на Майдані під час революції Гідності. Студенти згадали про подвиги Майдану і про жорстокий розстріл протестувальників беркутівцями та снайперами.

20 лютого 202016:41

Сьогодні, 20 лютого 2020 року, - шості роковини кривавих подій на Майдані під час Революції Гідності. Цього дня, 6 років тому, Україна пережила найтрагічніший етап Революції гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам. Майдан став початком усвідомлення українцями своєї національної самоідентифікації, хід історії України змінився назавжди.

20 лютого 202013:33

Книги із давніх часів були джерелом мудрості. І хоча зараз ми живемо у світі, де щоб дізнатися будь-яку інформацію, широко використовується Інтернет, та все ж книги не втратили своєї актуальності й донині. І доказом цього є проведення в бібліотеці дитячих свят книги, конкурсів на які діти залюбки приходять. Ось і цього року 19 лютого в Заводській міській бібліотеці № 1 відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання « Книгоманія - 2020». Під час заходу юні книгомани розповіли про свою улюблену книгу та позмагалися читацькими вміннями.

14 лютого 202015:20

Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців, учасники бойових дій на території інших держав! Війна… Це коротке слово вже не один рік поспіль, як ввійшло в наш лексикон. Щодня ми маємо зведення про кількість обстрілів, поранених та загиблих зі сходу України. Вкотре доля випробовує наш народ на міцність. І таких дат в нашій історії безліч. 15 лютого в Україні вшановують воїнів інтернаціоналістів та учасників бойових дій на території інших держав, які виконували непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.

10 лютого 202016:47

8 лютого 2020 року в приміщенні Лохвицького РБК звітували художні колективи Заводського міського Будинку культури №2: народний самодіяльний колектив «Злагода» (керівник Н. В. Іващенко), народний духовий оркестр (керівник В. І. Лопуцько), дитячий танцювальний колектив «Юність» (керівник Н. В. Іващенко). Ведучі концертної програми І. Півторака та Н. Глєбова створили святкову атмосферу, яка не залишила байдужим глядацький зал. Гучними оплесками супроводжувався кожен виступ художніх колективів. Гуморески у виконанні П. Потапенка...

5 лютого 202016:32

Організацією Об'єднаних Націй 2020 рік було оголошено Міжнародним роком здоров'я рослин. В рамках Міжнародного року здоров'я рослин - 2020 Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за підтримки проєкту Твіннінг були підготовлені наглядні матеріали: плакати, буклети та бирки для багажу «НЕ РИЗИКУЙ!» створені за макетом, який розроблено Європейською і Середземноморською організацією захисту рослин (ЄОЗР).

5 лютого 202016:25

Ще 14 лютого 2019 року Департамент АПР спільно з ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області та Полтавською державною аграрною академією презентували «Програму фітосанітарних заходів по ліквідації регульованих шкідливих організмів на території Полтавської області на 2019-2023 роки». Розроблена Програма включає практичні заходи з локалізації шкідливих організмів, завдання для всіх суб’єктів управління територіями і господарювання та визначений рівень відповідальності відповідно до закону України Про карантин рослин.

4 лютого 202017:00

В період масового цвітіння , коли бджоли збирають мед, а рослини обробляють пестицидами від шкідників , хвороб та бур’янів виникають непорозуміння між бджолярами та аграріями. Отруєння бджіл спостерігається у весняно-літній період при масових обробках сільськогосподарських посівів, зазвичай під час цвітіння ріпаку та соняшнику. Пестициди потрапляють в бджолині сім’ї з нектаром і пилком, в результаті чого забруднюються кормові запаси і товарна продукція. Найбільш небезпечні для бджіл інсектициди, тобто препарати які застосовують проти шкідників.

29 січня 202017:11

29 січня – День пам'яті героїв Крут. У 1918р. відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свою свободу і незалежність. У бою під Крутами полягли київські учні та студенти. В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невелика. Проте вона є символом нескореного духу нашої нації. Вшановуючи пам’ять полеглих під Крутами в ОЗ «Заводська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» був проведений виховний захід для дітей 6 класу. Литовченко О., Шиш В., Кива В. та Шабаль А. розповіли про бій.



    Твіт