ГоловнаНовини
29 січня 201811:15

В день пам'яті Героїв Крут відбулося покладання квітів біля пам’ятника Героям України та хвилина мовчання. Цього року, 29 січня, виповнюється 100 років від дня тих трагічних, і водночас героїчних подій, що відбулися на залізничній станції Крути в Чернігівській області. 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячної армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова, яка в числі інших вела наступ на Українську народну республіку. Точна кількість загиблих студентів офіційно ніде не зафіксована.

26 січня 201815:49

25-26 січня у Києві пройшла конференція «Досвід Польщі, Норвегії та України у сфері підвищення енергоефективності міського господарства», організована Асоціацією міст України спільно з Асоціацією міст Польщі, Норвезькою асоціацією місцевих та регіональних влад та Асоціацією «Енергоефективні міста України». Цей захід зібрав міських голів та представників органів місцевого самоврядування з українських, польських на норвезьких міст, експертів організацій, що працюють у сфері енергоефективності, представників центральних органів влади.

24 січня 201814:47

23 січня відбулася чергова тридцять перша сесія міської ради. На сесії були присутні заступник керівника Лубенської місцевої прокуратури Фурса В.І., начальник поліції Лохвицького ВП ГУНП у Полтавській області Сергієнко С.М. Вони інформували про стан законності та боротьби із злочинністю, охороною громадського порядку за результатами діяльності у 2017 році. Також заслухали звіт голови МГО "Правопорядок" Кривошея С.І. про проведену роботу у 2017 році. Головний бухгалтер комунального ринку Черненко Н.М. звітувала про роботу комунального ринку у 2017 році...

24 січня 201811:55

Заводська міська рада звернулася до Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА з проханням включити наш об’єкт: поліклінічне відділення майнового комплексу АЗПСМ №1 Заводської міської ради Лохвицького району Полтавської області у перелік лікарняних закладів, які будуть фінансуватися у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету. Для того щоб повністю провести реконструкцію поліклінічного відділення не вистачає 1 572 500 грн. Залучивши ці кошти, ми зможемо у 2018 році повністю провести роботи по реконструкції поліклінічного відділення АЗПСМ №1.

22 січня 201815:46

В Україні 22 січня в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році відзначається День Соборності. У навчальних закладах міста Заводське заплановані та проведені заходи: ЗОШ №1 - тиждень національно - патріотичного виховання "Соборна Україна - це значить, що наша держава єдина". Розпочався тиждень загальношкільною лінійкою "Соборній Україні - слава нині і повік". Відбулася відео-презентаційна лінійка "Соборна Україна від ідеї до життя";

22 січня 201814:07

Молоді тенісисти міста 21 січня змагалися за кубок міського голови. Змагання проходили в спортивному залі Лохвицького механіко-технологічного коледжу ПДАА. Участь у турнірі приймали учні ЗОШ №1, №2 та студенти механіко-технологічного коледжу. Змагання проходили серед двох вікових категорій: до 14 років та 16 і старше.  У тенісному турнірі 9 переможців та призерів різних вікових категорій: юнаки 2003 р.н. та молодші: I місце - Ковтун Антон (ЗОШ №2); II місце - Супрович Олександр (ЗОШ №1); III місце - Боряк Владислав (ЗОШ №1).

19 січня 201815:40

Прийшло двонадесяте свято - Водохреща, воно нагадує нам про чудесне Богоявлення Пресвятої Трійці на р.Йордан, де проповідував та охрещував пророк і предтеча Іоан Христитель. Традиційно 19-го січня на посвяття вийшли і дорослі, і малі до річки Артополот. Як і в старі часи напередодні свята на річці вирубали ополонку, встановили Хрест (дерев'яний, бо зима завітала пізнувато і товщина криги не дала змоги вирубати льодяного хреста). Чин великого освячення води провів настоятель церкви Апостола Івана Богослова протоієрей Володимир.

19 січня 201813:00

18 січня до нас завітала справжня зима з великим снігом. Але, на жаль, цей сніг перейшов у дощ. Погода завдала клопоту, бо під вагою мокрого снігу не витримали дерева (розчахнулись, поламались гілки), кабелі інтернет зв’язку. Було також відключення світла. Але найбільше роботи було на вулицях міста, бо снігу насипало чимало. На прибиранні снігу працювало 7 одиниць техніки: КП «Комунсервіс» - 4, ФОП Барабаш О.А. – 1, ФОП Шилін І.М. – 1, ФГ «Луч» (керівник Антоненко П.О.) – 1.

19 січня 201809:01

18 січня відбулося перше засідання виконавчого комітету Заводської міської ради у 2018 році. Члени виконкому затвердили графіки прийому громадян на 2018 рік. Розглянули питання надання матеріальної допомоги громадянам міста, видалення дерев, присвоєння поштових адрес, затвердження списків дітей на пільгове харчування, відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та інші питання.

15 січня 201816:04

13 січня 2018 року на футбольному стадіоні масиву спиртокомбінату відбувся традиційний турнір з міні-футболу на Кубок міського голови. До Заводського завітали команди із Погарщини, Гирявих Ісківець, Токарів, Пісок та Сенчі. Всі ігри були цікавими і непередбачуваними, тримаючи численних вболівальників в напрузі до закінчення фінальної гри. Цього року сенсації не сталося і почесний трофей здобула команда «Харчовик» із Заводського, яка впевнено перемогла на своєму шляху всіх суперників.

15 січня 201811:43

Комунальним підприємством "Комунсервіс" придбано пластикові контейнери для збору твердих побутових відходів об’ємом 1100 літрів в кількості 32 штуки. П'ять контейнерів передано та встановлено на території Бодаквянської сільської ради. А решта контейнерів буде встановлено по місту. КП "Комунсервіс" збирає ТПВ не тільки в місті, а й на території Токарівської, Пісківської та Бодаквянської сільських рад.

15 січня 201810:15

12.01.2018 року фахівцем із соціальної роботи, керівником філії Лохвицького РЦСССДМ в м.Заводське Ященко Юлією проведено круглий стіл «Взаємодія суб'єктів соціальної роботи в процесі виявлення сімей,які опинилися у складних життєвих обставинах» для спеціалістів Заводської міської ради. Присутніх ознайомлено з порядком виявлення та визначено основні суб'єкти надання якісних соціальних послуг, що можуть бути залучені до роботи з сім'єю, з метою подолання складних життєвих обставин.

29 грудня 201715:34

Щиросердечно вітаю Вас із наступаючим Новим роком та світлим Святом Різдва Христового! Рік, що минає, приніс кожному з нас чимало приємних миттєвостей і незабутніх вражень. Хай у Новому 2018 році їх буде набагато більше. Від душі бажаю, щоб наступний рік приніс із собою у дарунок Вам і Вашим сім’ям тепло, спокій і любов. Щоб у Ваших душах ніколи не згасав вогонь надії, любові і добра! Нехай завжди з Вами буде Господь, а дорогу у майбуття нехай Вам сяйвом осяває яскрава Різдвяна зірка! У добру путь – У Новий рік! Зі святом Вас!!!

27 грудня 201716:43

З піснями і побажаннями добра та злагоди завітали до міської ради щедрувальники: учні Заводської ЗОШ №1 та №2, самодіяльний фольклорний аматорський колектив «Злагода» МБК №2, Народний самодіяльний аматорський колектив «Веселий вулик» МБК №2, Народний аматорський хор української пісні «Явір» МБК №1,студенти Лохвицького механіко-технологічного коледжу ПДАА та викладачі Заводської дитячої музичної школи. Дзвінкими голосами щедрували, співали новорічні пісні перед колективом виконавчого комітету міської ради.

19 грудня 201716:50

Настала незабутня пора новорічних свят. І, зазвичай, діти очікують на солодкі подарунки. Дякуємо небайдужим людям, нашим спонсорам - Представництву «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» та ПАТ «Укрлендфармінг». На свята в навчальних закладах нашого міста діти отримають не лише задоволення, а й чудові подарунки.

19 грудня 201716:29

19 грудня відбулося урочисте відкриття Новорічної ялинки на центральній площі міста Заводського. За доброю традицією розпочав урочистості міський голова В.Сидоренко, який привітав всіх з Днем Святого Миколая та початком зимових свят. Всі присутні весело поринули у дитячий квест під назвою «У пошуках подарунків», який підготував творчий колектив МБК №1 під керівництвом Ю. Краснолуцької. Дітвора із задоволенням радувала своїми талантами та брала участь в різноманітних конкурсах. По закінченню свята всі діти отримали подарунки із рук Святого Миколая.

18 грудня 201716:50

Зима – найулюбленіша пора року, мабуть, у всіх дітей, адже вона приносить багато свят. Перше з них – День Святого Миколая. 18 грудня в актовій залі Заводської ЗОШ №1, учні молодших класів першими долучилися до свята. Працівники міської бібліотеки підготували театралізоване дійство «Забілів снігами гай, йде святий Миколай». Та діти не були простими спостерігачами. Кожен клас підготував художній номер та представив глядачам. В цей день ніхто не залишився без солодких подарунків.

14 грудня 201717:10

У Верховній Раді України розпочав роботу черговий дводенний практикум з галузевої законотворчості для фахівців органів місцевого самоврядування з питань управління місцевими фінансами, який проводиться Апаратом Верховної Ради України разом з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. В роботі практикуму взяв участь міський голова В.Сидоренко.

14 грудня 201713:58

В ході реалізації проекту «Розвиток спортивної бази, як важлива складова процесу повноцінного розвитку людини» завершилися зовнішні ремонтні роботи споруди: виконано реконструкцію даху, замінено вікна та зовнішні двері, завершено мережу внутрішнього електропостачання, водопостачання та водовідведення. Завершено роботи по облаштуванню та опорядженню санвузлів. Виконуються роботи по облаштуванню перегородок та облицюванню керамічною плиткою душових кабін. На сьогодні виконано монтаж каркасної системи стін та стель всіх кімнат...

12 грудня 201715:48

Саме таку назву мав ще один проект бюджету участі 2017 року, автором якого була Лисенко Ніна. Цей проект втілився в життя на базі міської бібліотеки №1. 9 грудня перші юні аніматори пробували сили у створенні власних мультфільмів. І хоча це було перше заняття, враження залишились незабутні. А скільки нових ідей та задумів. То ж побажаємо їм успіхів у реалізації своїх мрій.



    Твіт