ГоловнаНовини
15 травня 201810:05

11 травня на запрошення Лучанського сільського будинку культури колектив «Злагода», Заводського МБК №2, взяв участь у святкуванні «Свята матері». А 13 травня колектив взяв участь у обласному фестивалі-конкурсі сімейних колективів «Роде наш красний», який відбувся с. Шишаки, де в різних номінаціях здобув диплом 1-го та два дипломи 2-го ступенів, а також нагороджений цінними подарунками.

11 травня 201815:58

У Заводській школі №2 I-III ст. проведена декада патріотичного виховання під гаслом «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» (з 01.05. по 10.05.). Цікаво та змістовно пройшли тематичні лінійки, інформаційні вісники,виставка літератури, конкурси малюнків та плакатів. Переможцями у конкурсах стали Пономаренко Олександра (10 клас), Гребець Дарина (7 клас), Коломієць Дар’я (5 Б). Проведені екскурсії для учнів школи: «Бойовими шляхами наших предків». Учні відвідали музеї, місця поховань, Братські могили у містах Полтава, Києві, Харкові, урочищі Шумейкове.

10 травня 201815:58

Декілька штрихів з історії війни з фашизмом, про шляхетних людей нашого міста, які воювали, потім повернувшись працювали над відновленням країни та жили поряд з нами.. Вирішив написати за свого діда – Оніщенка Миколу Івановича. Нажаль знаю про діда та його подвиги дуже мало, він не любив розповідати про війну, не святкував пафосно та й бойові нагороди, а вони в нього славетні, не носив напоказ. Взагалі святкувати з парадами День Перемоги, як ми його знаємо, почали з 1965 року!

10 травня 201811:35

Жадібною смертоносною рукою Друга світова війна забрала мільйони життів українців. Не питаючи дозволу в мирного неба та налитої достатком пшениці, вона вкрала невинні серця малих і старих, відібрала право на життя в молодих. Жорстока, кров’ю полита картина набирала таких несамовитих обертів, що лише одиниці змогли вистояти в пеклі болю та несправедливості. м. Заводське вшанувало День пам'яті та примирення, а також 73–ю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня 201813:49

8 травня в приміщенні міської бібліотеки пройшла година історичної пам’яті «Україна в Другій світовій війні 1939 – 1945: одна за всіх», на яку були запрошені студенти Лохвицького механіко-технологічного коледжу ПДАА. Працівники бібліотеки підготували ряд маловідомих історичних фактів та звернули увагу на кількість жертв з боку українського народу. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників нашої української землі та переглянули виставку друкованих видань під назвою: «Війна – це завжди трагедія».

8 травня 201809:49

Шановні ветерани, учасники визвольних рухів, заводчани та вишневці! Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення і 73-ю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бо серцем, душею та розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою – Перемога. Скільки б не минуло часу, а День Перемоги завжди буде світлим днем зі сльозами на очах. Ця дата житиме в наших серцях. А у пам'яті назавжди залишаться святі імена тих, хто віддав своє життя за рідну країну.

3 травня 201810:02

Продовжуючи реалізацію програми забезпечення доступного спорту для всіх завершено проект «Розвиток спортивної бази, як важлива складова процесу повноцінного розвитку людини», в рамках якого було здійснено реконструкцію приміщення спорткомплексу, облаштовано роздягальні. В кінці квітня придбано та встановлено спортивні тренажери. Тепер всі бажаючі можуть прийти та безкоштовно займатися спортом щодня з 16:00 до 21:00, крім суботи та неділі.

2 травня 201810:36

На прикінці квітня дитяча музична школа отримала електропіаніно, яке було придбано в рамках проекту Громадського бюджету «Реалізація творчого потенціалу дітей та молоді – важливий чинник розвитку духовності української спільноти». Придбання нового, сучасного музичного інструменту дозволить дітям інтенсивно розвивати свої обдарування, активно виступати на сцені, працювати в художніх колективах, мобілізувати свій творчий потенціал. Музичний інструмент розміщено в актовій залі школи.

26 квітня 201813:06

26 квітня 1986 року... Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. Проходять роки після страшної аварії планетарного масштабу, а біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку здоров’ям, життям..

24 квітня 201816:35

20 – 21 квітня 2018 року в місті Києві відбулася Шоста міжнародна науково-методична конференція «Національна розмова: розвиток медіаграмотності в Україні». Організатори конференції – Академія української преси в партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки Програми У-Медіа Інтерньюс-Нетворк та Deutsche Welle Academie. Аудиторія учасників - близько 200 активістів медіаграмотності - представники громадських організацій та органів місцевого самоврядування, науковці та працівники мас-медіа, вихователі дошкільних навчальних закладів...

19 квітня 201816:35

Приємно коли дізнаєшся про творчість відомих людей, а надто відомих у нашому місті авторів. Валерій Олексійович Червоненко, який вже тривалий час є директором Заводської загальноосвітньої школи №2, відноситься саме до таких. Неодноразово під час концертів заводчани та гості міста чули зі сцени авторське виконання пісень Валерія Олексійовича на його ж власну музику і вірші. Бібліотекарі час від часу зустрічалися з публікаціями його віршів і музики. Завдяки такому всебічно обдарованому директору школи і учні...

12 квітня 201817:04

Великдень – це одне з найбільших християнських свят. Кожен у цей день повинен відчути радість від Воскресіння Христового і посмакувати паскою та крашанками. Завжди, а особливо напередодні Великодніх свят, ми повинні пам'ятати про тих, хто стоїть на сторожі нашого спокою та миру на передовій. Кожен воїн повинен відчути Великодня, його тепло та любов. Саме тому учні 7-А класу разом зі своїм класним керівником Стельник О.М. підготували для наших захисників, щоб підбадьорити їх, маленькі подаруночки.

10 квітня 201816:00

Традиційно в Україні на весні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, адже – це літературні задоволення, відкриття нових творчих імен, знайомство з новими книгами, спілкування з однодумцями, участь у цікавих конкурсах, демонстрація читацьких талантів і досягнень. До цієї події долучилася і Заводська міська бібліотека №1. Учасниками Тижня дитячого читання «Цікаві таємниці у книжковій скарбниці» стали школярі 4 і 5 класів Заводських шкіл №1 і №2. Вони мали змогу ознайомитися із книжковою виставкою «GUTEN TAG! Німеччино»...

6 квітня 201815:58

Щиро вітаю Вас iз радісним святом Великодня! Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії i любові, дарує щастя та добро. Нехай Господь дарує Вам любов, радість, мир та злагоду на довгі літа i надихає нас на дoбpi та праведні справи. Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя - кращого i добрішого. Щастя й злагоди Вам у родинах. Та благодаті Божої з небес. І чути голоси повсюди Христос Воскрес! Воістину Воскрес!!!

4 квітня 201815:38

Відповідно до рішення тридцять другої сесії міської ради за №2 від 27.02.2018р. «Про направлення вільних лишків» придбано та встановлено меблі для спортивного комплексу по вул. Матросова, 15А (шафи для одягу та лавочки у душову кімнату).

2 квітня 201811:38

Перший квітневий день порадував Заводчан справді теплою, весняною погодою. Саме такого дня міський Будинок культури №1 зустрічав гостей районного фестивалю-конкурсу гумору та жартів «ХРУЩ». До нас завітали художні колективи із Вирішального, Сенчі, Засулля, Кононівки, Мехедівки, Токарів, Млинів, Гамаліївки, Бодакви, Яхників та Старого Хутора. На початку фестивалю всіх присутніх привітав міський голова Віталій Володимирович Сидоренко, який побажав всім гарного настрою та розповів декілька гуморесок Павла Глазового.

29 березня 201816:24

Від серця до серця. Саме під такою назвою відбувся V всеукраїнський конкурс есе «Я - європеєць», який пройшов за ініціативи посольства Литовської Республіки. Цьогоріч на конкурс надійшло більш ніж 6 тисяч робіт з різних куточків України. Приємно, що одним із учасників конкурсу став учень 8 класу Заводської ЗОШ №1 Бондаренко Роман. Його робота ввійшла у 48 найкращих робіт. 27 березня 2018 року відбувся захист-презентація есе в приміщенні Київського Національного авіаційного університету. Журі високо оцінило роботу Романа, який був наймолодшим учасником конкурсу. 15 квітня Бондаренко Роман разом з керівником роботи Тьоткою Наталією Василівною запрошені на нагородження в посольство Республіки Литва до міста Києва.

23 березня 201811:12

Я уже не уявляю себе без незвичайних проектів, ініціатором і провідною зіркою, яких незмінно є методист Малої академії наук України, кандидат філософських наук Кравченко Юлія. З 10 по 14 березня 2018 року я мала нагоду взяти участь у складі команди МАНу у Міжнародній Олімпіаді з креативності у м. Вроцлав (Республіка Польща) на запрошення Фундації підтримки та розвитку креативності. Це абсолютно інноваційний для України захід, і українські команди, яких було всього 5, були в якості гостей.

21 березня 201816:11

Урядом України створено умови для децентралізації влади і створення об’єднаних територіальних громад. Новостворені об’єднані громади демонструють позитивні результати. Незаперечним є факт, що тільки ті об’єднані громади мають перспективу на майбутній успішний розвиток, які об’єдналися добровільно і при цьому є самодостатніми. «Ланнівська ОТГ, — як запевняє недавно обраний її голова Костянтин Удовиченко, — протягує руку співпраці Федорівці, а Федорівський сільський голова всупереч бажанню односельців не хоче об’єднуватись.»

20 березня 201816:12

20 березня в м. Миргород відбувся практикум із застосування законодавства в Полтавському РВ АМУ. Темою якого була: «Інформаційна відкритість громади: цілі, завдання, інструменти. Брендування громад». На практикумі застосовувались навики по роботі зі ЗМІ, фейсбук-сторінка громади, робота із сайтом, створення газети. Учасниками були міські голови (від Заводського – Віталій Сидоренко), їх заступники, начальники профільних підрозділів рад.



    Твіт