ГоловнаНовини

Чорнобиль – трагедія 20 століття

 Опубліковано: 26 квітня 2018, 13:06

26 квітня 1986 року... Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
Проходять роки після страшної аварії планетарного масштабу, а біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку здоров’ям, життям..
З нагоди 32-ї річниці Чорнобильської трагедії в МБК №1 відбулася година пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу», на яку були запрошені ліквідатори та учні шкіл. Міський голова В.Сидоренко подякував чорнобильцям за їх героїзм, самовідданість та мужній подвиг. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять загиблих…
У загальноосвітніх школах №1 та №2 пройшли загальношкільні лінійки, години пам’яті, інформаційний вісник, тематичний огляд новин, книжкова полиця, виставка малюнків. У ЗОШ №2 відбулася зустріч із ліквідатором аварії на ЧАЕС Бутком Г.І., на якій він поділився спогадами трагедії.
Для студентів I, II та IV курсів Лохвицького механіко-технологічного коледжу ПДАА пройшли тематичні виховні години. В бібліотеці проходить відкритий перегляд літератури «Чорнобиль – довгий слід трагедії».

Виконавчий комітет



    Твіт