ГоловнаНовини
13 вересня 201711:17

12 вересня 2017 року, в чергову річницю визволення міста Заводське від німецьких загарбників, вшановуючи пам'ять всіх загиблих у Другій Світовій війні, відбулося покладання квітів до пам'ятників загиблих воїнів на масиві "Брисі" та районі "цукрокомбінату".

1 вересня 201716:40

1 ВЕРЕСНЯ - День знань - особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою.  На свято першого дзвоника на  подвір'ї Заводських шкіл №1 та №2 зібралася уся шкільна громада. Лунала музика,звідусіль було чути слова привітання, радісні вигуки зустрічі з друзями.Для одинадцятикласників цей навчальний рік стане останнім у стінах рідної школи, а для першокласників, які поповнили ряди дружної родини школярів і в житті яких відбудеться перший урок, відкриються двері у чарівний світ пізнання.

25 серпня 201710:36

23 серпня на масиві «Брисі» - Територіі українських традицій відбулося свято до Дня Прапора та Дня села. Святковий захід розпочався із внесення 10 метрового прапора України. Далі за програмою відбулися конкурси народних умільців та вишиванок. Найкращою господинею у конкурсі «Брисівські пироги» стала Оксана Павленко і отримала в подарунок - мультиварку.Всіх присутніх пригощали козацьким кулішем та короваями. Цінними подарунками відзначили найстарішу жительку, наймолодшого жителя та багатодітну сім'ю Брисів.

22 серпня 201714:23

21 серпня за ініціативи Національного літературно–меморіального музею Г.С. Сковороди у місті Заводському пройшла піша хода "Земним шляхом - до духовності" та зустріч із учасниками переходу та заводчанами. Захід був присвячений 295-річниці від дня народження Григорія Сковороди та Великого проекту «Сковорода – 300». Метою заходу була: популяризація постаті Сковороди і його духовної спадщини; пробудження історичної пам’яті про Сковороду; спроба наслідування способу життя любомудра.

18 серпня 201714:48

Спілкуючись із гостями міста Заводське часто можна почути про те, як добре, що місто має такий привабливий вигляд: квітучі клумби, покошені газони, паркові зони та узбіччя доріг, прибрані тротуари і т. д. Левову частку цих робіт виконують відділ благоустрою (начальник С.Корнієнко) та комунальне підприємство «Комунсервіс» (директор В.Мельник). Щоб в подальшому наше місто було таким прекрасним їм необхідна нова техніка. Тому нещодавно, за кошти міського бюджету...

15 серпня 201714:57

Вже декілька років поспіль, в період літніх канікул, маленькі читачі міської бібліотеки мають змогу зустрічатися з дитячою письменницею Анною Коршуновою. Та й старші читачі залюбки приходять на зустрічі з цією чарівною жінкою. Вона проводить майстер-класи по виготовленню різних чудових речей. Я її назвала чарівною тому, що Анна дійсно як чарівниця, як фея із казки зачаровує своїми розповідями: про свої книги, про різні історичні події, цікаві легенди, свої захоплення, про учнів, а ще про свої рідні Брисі, про бабусю, про народні традиції і обряди.

10 серпня 201709:46

Зовсім непомітно минають дні. Здавалось літо тільки починається, а сьогодні воно вже близиться до свого завершення. Тому необхідно встигнути якомога більше отримати нових вражень, зустрітись із цікавими людьми, здійснити цікаві мандрівки… 9 серпня шанувальники творчості Анни Коршунової здійснили незабутню вело-мандрівку слідами героїв книги «Компа і компанії», разом з авторкою. По маршруту слідування було здійснено 5 зупинок, під час яких Анна Євгеніївна розповідала про те, хто був прототипом того чи іншого героя, зачитувала уривки з книги...

7 серпня 201713:17

Тривають літні канікули. Дітлахи мають змогу проводити час на власний розсуд. Хто відпочиває на березі річки, хто займається з друзями на дитячих майданчиках, хто проводить час за ноутбуком чи комп’ютером… Та прихильники творчості відомої письменниці Анни Коршунової знайшли час, щоб завітати на майстер клас з виготовлення подарункових мішечків до міської бібліотеки №1. Всі присутні із захопленням слухали розповідь Анни Євгеніївни про історію виникнення мішечків з духмяними травами та їх використання в минулому та сьогодні.

4 серпня 201713:14

3 серпня 2017 року в районі міського стадіону пройшла відкрита обласна спартакіада з рекреаційних видів спорту ВОІ СОІУ, для людей з обмеженими можливостями. Незважаючи на неймовірну спеку в змаганнях взяли участь 15 команд з різних куточків нашої області. Це Семенівка, Кременчук, Котельва, Миргород, Полтава, Зіньків, Нові Санжари, Кобеляки, Хорол, Лубни, Чутове, Гадяч, Оржиця та Заводське. Програма спартакіади включала в себе такі види: дартс, баскетбол (кидання м’яча в кільце), боча та фігурна їзда на візках.

27 липня 201708:23

25 липня 2017 року в місті Заводське, біля брами елеватора, відбулася мирна акція протесту громадськості міста, про яку було заявлено зранку цього ж дня. З чим же пов’язані ці події? По-перше, у населення увірвався терпець від хаотичного руху великовагового транспорту (40 т. і більше) по вулицях міста. По-друге, підприємство «РАЙЗ-цукор», власником якого є компанія «Укрлендфармінг» заборгувала до бюджету міста більше 4 млн. грн. Сьогодні міський бюджет наповнюється на 70 %. На утримання дитячих садочків практично коштів не має...

26 липня 201713:49

25.07.2017 року на березі р. Сула (масив Брисі) відбувся турнір з пляжного волейболу серед дівчат, в якому прийняло участь 4 команди. Першою стала команда ДЮСШ, виборовши кубок, який отримали з рук міського голови В.Сидоренка. Друге місце посіла команда «Медик», третьою стала команда «Аз Буки», а четверта – команда «Хвилинка». Всі учасники змагань нагородженні грамотами Заводської міської ради, а призери отримали медалі та грошові винагороди.

19 липня 201713:12

Розпорядженням КМУ від 12.07.2017р. за № 461-р внесено до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись у 2017 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, будівництво школи по вул. Шкільній, 1 у м. Заводському. З Державного бюджету витрати на будівництво заплановані в сумі 3847,718 тис. грн. З міського бюджету на будівництво школи виділено 1 млн. грн., з районного бюджету – 2 млн. грн. Обласна рада відмовила у виділенні коштів на це будівництво.

7 липня 201713:31

Ввечері 6 липня на березі річки Сула масиву "Брисі" відбулося дійство святкування Івана Купала. Головна сцена купальської феєрії була створена просто на галявині. Колективи МБК №2 та учні ЗОШ №2 виконали купальські пісні, театралізовані постановки, різні розваги, гадання на судженого - такою була програма етнографічного заходу. В Купальську ніч дівчата ворожили, пускали вінки на воду, водили хороводи, стрибали через багаття… Фото можна переглянути на Google Фото

4 липня 201709:36

Підсумком навчального року в Лохвицькому механіко-технологічному коледжі Полтавської ДАА стало урочисте вручення дипломів студентам механічного відділення спеціальності «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв». Цьогоріч 26 юнаків закінчили навчальний заклад. З дипломами техніків-механіків, певним досвідом роботи, який набули на підприємствах галузі під час практики, вони будуть працювати або ж продовжать навчання в ВНЗ ІІІ-ІV р.а. Майже п’ятнадцять тисяч фахівців за час існування підготував навчальний заклад.

3 липня 201710:29

30 червня Асоціація міст України провела урочистий захід на честь 25-річчя свого заснування. У заході взяли участь близько 800 осіб, серед яких представники громад-членів АМУ. Також із запрошених були керівники держави, представники Уряду та парламенту, почесні гості, представники іноземних партнерів Асоціації. Голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко відкрив урочисте засідання з нагоди 25-річчя АМУ, привітавши та сказав, що сьогодні тут саме ті люди, завдяки яким наша Асоціація є потужною організацією...

3 липня 201708:19

29 червня 2017 року у с.Засуллі, Лубенського району відбувся семінар «Участь суспільства у прийнятті рішень в громадах» за підтримки Польсько-Канадської Програми підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD). Ця зустріч була спрямована на інформування про особливості та переваги реформи децентралізації, а також обмін досвідом між об’єднаними громадами і такими...

27 червня 201711:51

Всесвітній біг миру заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки. Учасником естафети може стати кожен – вік і фізична підготовка не мають значення! Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети чи просто потримати його з думкою про мир і гармонію у світі.

26 червня 201714:35

Закінчилось дитинство останнім дзвінком, настав хвилюючий і незабутній час. У червні в Заводських ЗОШ №1 та №2 пройшли святкові лінійки та випускні вечори, школа прощалася зі своїми дорослими дітьми, які одержали свідоцтва про незакінчену середню освіту (9 клас) та атестати про загальну середню освіту (11 клас). В цьому році з відзнаками закінчили школу: В ЗОШ №1: Квашина Сніжана (9-А клас), Байрак Ігор та Мішура Інна - золоті медалі (11 клас); В ЗОШ №2: Мащенко Тетяна, Полтавець Діана та Пономаренко Олександра (9 клас);

26 червня 201711:13

28 червня 1996 року був прийнятий Основний Закон України -  Конституція. Вона ввійшла в наше життя, як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності і соборності країни. Це був один з найважливіших кроків у забезпеченні подальшого підвищення міжнародного авторитету України на світовій арені. Дана Конституція діє і сьогодні. Відповідно до неї 28 червня  це  вихідний день. Часто День Конституції збігається в часі ще з одним святом – Днем молоді. Ось і цьогоріч  в нашому місті ми відзначили ці два свята 25 червня.

2 червня 201714:18

1 червня відбувся черговий ХVІІ міський фестиваль дитячої та юнацької творчості «Веселкові кольори». За традицією на цей конкурс завітали не лише діти нашого міста, а й з інших міст та районів, які змагалися між собою у 4 номінаціях: вокальне мистецтво, хореографія, розмовний  та інструментальний жанри. Переможців визначало професійне журі, яке завітало до нас з Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського у складі: Березянко Ольга Миколаївна, викладач-методист вищої категорії спеціалізації «Народне пісенне мистецтво»;



    Твіт