ГоловнаНовини
11 листопада 201916:37

Як раніше інформувало Держводагентство, питання щодо екологічного стану р. Сула розглядалося 6 листопада науково-технічною радою Агентства. Зокрема, детально розглядався робочий проєкт «Відновлення гідрологічного режиму та екологічного стану р. Сула в Лохвицькому районі Полтавської області», який був розроблений Державним регіональним проектно-вишукувальним інститутом «Дніпродіпроводгосп». У результаті розгляду проєкту членами науково-технічної ради було визнано його цілком незадовільним.

11 листопада 201915:27

Чи знайоме вам відчуття, коли думки поринають далеко-далеко, а серце лине до вічного? До музики, пісень, гумору і танців, які ваблять різнобарвними емоціями та чарують дивовижним дотиком до високого… Що може бути чарівнішим, ніж творчість, яка захоплює тебе і несе до країни мрій? Саме в такій атмосфері і пройшов 2 листопада звітний концерт Заводського міського будинку культури №1 (директор Ю. Краснолуцька), який гостинно зібрав суботнього вечора шанувальників творчості аматорів сцени, однодумців, людей, які дбають про найдорожче та найтендітніше, що є в нашому суспільстві...

9 листопада 201908:11

Щиро та сердечно вітаю вас з професійним святом. Бажаю вам теплоти у серці, міцного здоров’я, щастя, благополуччя вам і вашим родинам, великих творчих успіхів та невичерпної наснаги, здійснення мрій та сподівань. Нехай кожен день буде наповнений тільки добром. Дякую за вашу працю.

8 листопада 201911:44

Для занять спортом на свіжому повітрі, біля міського стадіону (вул. Матросова, 15а), встановлені вуличні тренажери. Такий же спортивний майданчик з стаціонарними тренажерами та тенісними столами функціонує на масиві «спиртокомбінату». Доступ до тренажерів вільний та безкоштовний. Всі мешканці міста Заводського та сусідніх сіл, гості міста, які люблять активно проводити свій вільний час можуть займатися на тренажерах. Особливо цей проект направлений на школярів та студентську молодь.

1 листопада 201915:01

У 2020 році мають відбутися фундаментальні зміни в системі місцевого самоврядування та в адміністративно-територіальному устрої країни. Наступний рік поширить нарешті децентралізацію на усю Україну. Чи може бути інакше? Теоретично, може, але негативний сценарій ми не тут розглядатимемо. Спробуємо розібратися, яким має бути графік прийняття необхідних рішень Уряду і Парламенту, щоб реформа таки відбулася і успішно завершилася. План мінімум на листопад 2019 — січень 2020 Виглядає так, що до кінця цього року в Уряді і Парламенті більшість рішень з децентралізації не прийматимуть, а готуватимуть.

29 жовтня 201910:50

Йде до завершення процес створення спроможних громад на усій території України. Приблизно 4500 місцевих рад створили майже 1000 об’єднаних громад. Але близько 6500 і досі не беруть участі у реформі. Вже зрозуміло, що не далі як наступного року усі необ’єднані громади добровільно чи адміністративно об’єднаються чи доєднаються до ОТГ. Така ж доля може чекати і деякі дрібні об’єднані громади, створені не за перспективним планом і всупереч методиці формування громад, якщо нові пропозиції Уряду до зміни критеріїв спроможності стануть офіційними.

25 жовтня 201908:13

Оптимізація мереж об’єктів надання публічних послуг повинна забезпечити мешканців громад доступними та якісними послугами та сервісами. Крім того, це дозволить оптимізувати видатки місцевих бюджетів на утримання всіх інфраструктурних об’єктів через які надаються послуги і сервіси, а отже зекономити гроші, які можна спрямувати на розвиток і підтримку інших сфер. Про це сказала Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час наради з представниками міністерств та обласних державних адміністрацій.

24 жовтня 201908:50

«Ми проводимо децентралізацію за європейськими зразками, але при цьому спираємося на історичні традиції місцевого самоврядування в Україні». З таких слів розпочав презентацію концепції проекту змін до Конституції в частині децентралізації народний депутат, член комісії з питань правової реформи Олександр Корнієнко. Зміни до Конституції, що пропонуються, мають наблизити владу до людей, забезпечити імплементацію Європейської хартії місцевого самоврядування, зробити незворотним процес децентралізації, створити новий спроможний адміністративно-територіальний устрій.

17 жовтня 201909:06

З давніх часів козаки славилися силою, спритністю, мали гостре непохитне око, розумні голови. Ось і учні 6 класу Заводської ЗОШ № 2 завітали до Заводської міської бібліотеки №1 спробувати себе у справжніх козацьких випробуваннях, та взяли участь у козацькому квесті «Нащадки козацької слави». Бібліотекарі підготували командам різноманітні завдання: відгадати «Козацьку вікторину», в завдані «Запорізька Січ» - продовжити прислів'я, «Інформаційне» - містило в собі кросворд, було завдання і для отаманів, де потрібно було відгадати значення слів...

15 жовтня 201913:41

14 жовтня, на свято Покрови до Дня козацтва та Дня Захисника України, біля міського стадіону (вул. Шкільна), з нагоди відкриття довгоочікуваного баскетбольного майданчика відбувся турнір із баскетболу, в якому взяли участь команди: «Заводське», механіко -технологічного коледжу, ОЗ «Заводська ЗОШ I-III ст.№1», команда із м.Лохвиця. Відповідно призові місця зайняли: I місце – команда механіко- технологічного коледжу; II місце – команда із м. Лохвиця; III місце – команда «Заводське»; IV місце – ОЗ «Заводська ЗОШ I-III ст.№1». Всі учасники були нагороджені м’ячами та грамотами.

14 жовтня 201913:41

Наша Заводська бібліотека є своєрідним центром, де постійно проходять цікаві майстер-класи, виставки, заходи. Тут працівники не бояться змін, готові йти на зустріч твоїм бажанням і постійно мають цікаві ідеї, до втілення яких із задоволенням запрошують молодь нашого міста. Вже не один рік поспіль Ви можете спостерігати, як змінюють свій вигляд лавки біля входу в бібліотеку. В цьому році це максимально інтерактивне місце, адже на них написано тих авторів, які читаєте саме Ви, ваші знайомі, рідні, друзі. І, погодьтеся, вийшли вони максимально цікавими та яскравими!

13 жовтня 201915:16

Від щирого серця вітаю Вас зі святом мужності і патріотизму, святом історії і добра – Днем Захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято не лише чоловіків, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це – свято України. Нехай Ваш дім буде наповнений світлом і любов'ю, а ваші сила та мужність завжди живляться любов’ю та підтримкою близьких і рідних. Міцного здоров’я, успіхів, надійного тилу та такого довгоочікуваного МИРУ!

11 жовтня 201915:06

Проект змін до Конституції України в частині децентралізації в листопаді планують направити на розгляд Верховної Ради України. В лютому 2020 року очікують їх прийняття. Про це повідомила Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак в ході зустрічі з представниками Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад та Асоціації об’єднаних територіальних громад. За її словами, в цьому напрямку Мінрегіон тісно співпрацює з Офісом Президента України і найближчим часом буде створена правова група, яка підготує зміни до Основного закону.

4 жовтня 201915:40

Висловлюю Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю. Ваші серця завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю. Цими чудовими якостями Ви щедро ділитесь з дітьми. Вам вірять, Вас люблять і шанують. Ви здійснюєте зв’язок часів, продовжуючись у своїх учнях. Бажаю Вам, дорогі освітяни, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті. Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, а в усіх Ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача!

30 вересня 201917:19

30 вересня відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки з нагоди 90-річчя залізничної станції «Сула». Колектив МБК № 1 створив затишну атмосферу, де присутні разом з ведучими Романом Потапенком та Тетяною Яценко подумки мандрували до початку створення станції, основні віхи в її функціонуванні, плани та побажання на майбутнє. Всіх присутніх привітав міський голова В.Сидоренко, який урочисто відкрив меморіальну дошку. На закінчення урочистості присутніх частували чаєм та печивом з цукерками під акомпанемент духового оркестру МБК № 1.

30 вересня 201915:11

Від усієї душі вітаю Вас з професійним святом - Всеукраїнським Днем бібліотек! Сьогодні так розвинений цифровий світ, що він здається майже реальним, але все одно, ніщо не замінить паперову книгу! Товсту або тонку, новеньку, із запахом друкарської фарби або старовинну, в тендітній палітурці ... Вступаючи в царство книг, до бібліотеки, так легко загубитися! Добре, що завжди на допомогу готовий прийти її хранитель - бібліотекар! Ви розумні, уважні і не дасте піти з порожніми руками! Прийміть мої щирі вітання з нагоди вашого професійного свята!

30 вересня 201914:56

28 – 29 вересня 2019 року в Заводському МБК № 1, за ініціативи Марії Панченко, пройшла освітня ролева гра «Модель ООН», учасниками якої стали учні 10 – 11 класів Заводських шкіл № 1, № 2 та Пісківської ЗОШ. В ході цієї гри імітується засідання різних органів системи ООН. ЇЇ учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні питань, які стоять на порядку денному в ООН.

27 вересня 201915:37

Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята! Бажаю вам нескінченного терпіння, адже саме ви – це перші люди після батьків, з ким діти проводять так багато часу. Саме ви робите величезний внесок в їхнє виховання. Дякую вам за це! Доброго вам серця, величезного терпіння і великої любові до наших маленьких бешкетників! Хай не черствіють ваші душі, не старіє оптимізм, не зникають з облич привітні усмішки! Будьте щасливі, живіть в достатку, радості і благополуччі! Теплоти вам і розуміння, любові і поваги, краси і радості на довгі роки! Зі Святом!

26 вересня 201916:32

На виконання робіт по об’єкту «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О1712162 Млини-Піски на ділянці км0+000-км12+500 Лохвицького району Полтавської області (окремими ділянками)» між ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» та підрядником ТОВ «Лубенське ШБУ – 9» підписано договір підряду. Вартість робіт складає 6 730 000,00 грн. 25 вересня підрядником завезено необхідну техніку та розпочалися роботи по ремонту дороги по вул. Ватутіна.

26 вересня 201916:15

У ході реалізації проекту-переможця Громадського бюджету м.Заводське: «Облаштування баскетбольного майданчика на території міського спортивного комплексу» по вул. Шкільна (район міського спортивного комплексу) завершуються ремонтні роботи по облаштуванню баскетбольного майданчика. А саме вже встановлено гумове покриття, оскільки існуючий майданчик був покритий асфальтом, на якому небезпечно грати в баскетбол.



    Твіт