ГоловнаНовини
28 червня 202008:28

Шановна громадо! Щиро вітаю із загальнодержавним святом – Днем Конституції України та Днем молоді! Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності країни. Впевнений, що наполеглива праця кожного з нас стане запорукою подальшої розбудови нашої державності, сприятиме добробуту кожної родини. Також, сердечно вітаю вас з прекрасним літнім святом молодості, краси, енергії та завзяття – Днем молоді! Як відомо, погоже літо сіє в людський душах надію на добрий та щедрий урожай восени.

25 червня 202014:00

24 та 25 червня у м. Заводське відкрилися «Оптовичок» (вул. Озерна) та "Маркетопт" (вул. Матросова). На території магазинів встановили лави та по вул. Матросова планують облаштувати два майданчика для паркування транспортних засобів.

22 червня 202011:18

Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Попри таємну угоду про ненапад (нині відома як пакт Молотова – Ріббентропа 1939 року) нацистська Німеччина атакувала СРСР по всій лінії кордону: від Балтійського до Чорного моря. Почалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, як складова, але основна частина Другої світової війни. Україна зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більші, ніж Велика Британія, Канада, США і Франція разом узяті.

21 червня 202009:14

Дорогі медичні працівники! У день Вашого професійного свята хочеться сказати багато теплих та лагідних слів на Вашу адресу. Ви - запорука нашого здоров'я, Ви - наші рятівники та спасителі у самі найтяжчі хвилини нашого життя! Низький уклін Вам за Вашу невтомну працю та щире і відкрите серце. Завдяки Вашій турботі та професійній майстерності у людини з'являється віра та надія на одужання і це найголовніше. Від усієї душі бажаємо Вам здоров'я, щастя та безхмарного неба.

5 червня 202013:13

Розпочалися роботи з поточного ремонту Меморіалу Пам’яті по вул. Матросова, 15д. Проект передбачає відновлення старих покриттів, влаштування стел та заміну вимощення майданчика. Існуючий постамент пам’ятника очищатиметься від старого покриття та покриватиметься полівінілацетатними фарбами. Стели будуть відремонтовані, з подальшим прикріпленням нових меморіальних плит. На майданчику біля пам’ятника укладатиметься тротуарна плитка. Сподіваємося на гарні погодні умови та швидке виконання робіт!

1 червня 202008:11

Щороку у світі відзначається велика кількість різноманітних свят. Одним з найстаріших серед них є Міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1 червня. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерації жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року і вперше його відсвяткували в 1950 році. В місті Заводське протягом 19 років саме до цього дня містяни та гості мали змогу взяти участь у фестивалі-конкурсі «Веселкові кольори». Незважаючи на карантинні заходи, які внесли свої корективи у святкування, бажаємо всім залишатися оптимістами та брати активну участь у онлайн конкурсах.

25 травня 202016:15

З 23 травня відновив свою роботу продуктовий ринок міста Заводське. Адміністрація провела відповідну попередню роботу щодо облаштування торгівельних точок, виконавши вимоги держпродспоживслужби та отримала дозвіл на торгівлю. Крім того проводився скринінг температури продавців та відвідувачів ринку. Просимо з розумінням віднестись до обмежень під час карантину.

21 травня 202014:52

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Однією із найяскравіших особливостей нашого народу є вишиванка. Вона ніби є уособленням душі українців. Всесвітній день вишиванки відзначають щороку у третій четвер травня. Цьогоріч він припадає на 21 число. Формат проведення, як і більшість заходів, перейшов в онлайн. Зберігайте національні традиції та залишайтесь здоровими.

8 травня 202014:36

З нагоди Дня пам’яті і примирення та вшановуючи пам’ять загиблих воїнів в роки Другої світової війни, міський голова Заводського В. Сидоренко, заступник міського голови С. Добруля та секретар ради Л. Мащенко поклали квіти до пам’ятників Загиблих воїнів в районі цукрокомбінату та масиву «Брисі». Також міський голова особисто відвідав ветеранів, які проживають у м. Заводське, вручив пам’ятні медалі «75 років Перемоги над нацизмом у другій світовій війні», квіти та подарунки. Кожному з ветеранів із міського бюджету виділено одноразова грошова допомога у розмірі 2 000 грн.

8 травня 202014:07

На п’ятдесят четвертій сесії міської ради було затверджено проектно-кошторисні документації на «Будівництво водогону по вулицях Робітнича та Ватутіна в м. Заводське, Лохвицького району, Полтавської області» з загальною кошторисною вартістю в сумі 963 707,00 грн. та «Будівництво водогону по вулиці Польова в м. Заводське, Лохвицького району, Полтавської області» з загальною кошторисною вартістю в сумі 898 547,00 грн. Вже розпочалися роботи по будівництву водогону по вул. Польовій. Загальна протяжність будівництва складе близько 1180 м.п.

8 травня 202009:50

Прийміть найщиріші вітання з Днем пам’яті і примирення та 75 річницею Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Бажаю всім Вам доброго здоров’я, достатку, довгих літ, мирного та щасливого життя. З кожним роком все менше є свідків та учасників тих буремних подій. Та кожне наступне покоління має пам’ятати свою історію. Ці дні не повинні бути символами тріумфу переможців над переможеними, а мають нагадувати про страшну катастрофу і стати застереженням, що неможна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами чи агресією.

26 квітня 202008:04

Події 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС стали однією з наймасштабніших трагедій для людства. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і утворив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті не одного народу. Ця трагедія забрала із собою багато людських життів. Ще більше людей мають проблеми із здоров’ям і через 34 роки після неї. Ми вдячні всім учасникам ліквідації за наше безпечне майбутнє. Пам’ятаємо, не допускаємо.

24 квітня 202009:20

Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Голови Верховної Ради України, голів фракцій політичних партій та депутатських груп Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася навколо процесу підготовки до місцевих виборів та пропозицій змін до Виборчого кодексу України. У зверненні наголошується на неприпустимості закритого процесу обговорення змін до Виборчого кодексу України в частині місцевих виборів та необхідності залучення до обговорення усіх зацікавлених осіб, зокрема, Асоціації міст України.

24 квітня 202008:34

Шановні мешканці міста Заводське с. Вишневе та гості. Звертаємо вашу увагу на те, що у зв’язку із складною епідеміологічною ситуацією в Україні введена заборона на масове відвідування цвинтарів. Органи правопорядку будуть слідкувати за дотриманням даних вимог. Наполегливо рекомендуємо Вам залишатися вдома, не наражати на небезпеку себе та рідних.

17 квітня 202015:01

Великдень - це не просто червоний день календаря, це можливість духовного очищення і просвітлення. Це початок нового життя, в якому буде трохи більше віри, ніж зазвичай. Нехай Чудо Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи, а саме Свято стане для кожного точкою відліку до кращого і добрішого. Від щирого серця бажаю Вам божої благодаті, добробуту, окриленого настрою, миру, злагоди, душевної величі та спокою. Нехай цей Великий День дарує вам щастя, здоров’я, любов та непохитну віру в кращий завтрашній день!

16 квітня 202014:03

Сьогодні, 16 квітня, до м. Заводське завітав з робочим візитом Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Під час візиту Міністр відвідав ОЗ «Заводська ЗОШ I-III ступенів №1», яка входить до проєкту «Велике Будівництво», яку планується добудувати до вересня 2020 року. Також на цій зустрічі були присутні голова Полтавської ОДА Синєгубов О.В., його перший заступник – Лунін Д.С., радник голови ОДА – Ткач О.П., голова Лохвицької РДА – Костенко Т.В., її заступники Папірненко О.І. та Єсіков О.О.

15 квітня 202015:54

Наближається найвеличніше релігійне свято – Світле Христове Воскресіння. За традицією в цей день мешканці громади та гості відвідують церкви та збираються у колі рідних та друзів. Однак цьогоріч ми закликаємо мешканців міста та його гостей залишатися вдома та не наражати на небезпеку себе та своїх рідних. Проведіть цей час у колі сім’ї. В сучасний вік нових технологій ми забуваємо про спілкування з рідними. Провівши дослідження динаміки поширення коронавірусу слід відмітити збільшення хворих саме після теплих, весняних днів, коли українці, попри заборону, влаштовували пікніки на свіжому повітрі.

3 квітня 202015:53

В зв’язку із стрімким збільшенням кількості хворих на коронавірус запроваджуються більш жорсткі заходи карантину. Відповідно внесених змін до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з 6 квітня вводиться заборона на: – перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора; – переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; – перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

3 квітня 202015:31

Шановні мешканці міста Заводське! Всі ми живемо в стані надзвичайної ситуації. Щоденно кількість хворих неупинно зростає. Станом на 3 квітня у Лохвицькому районі хворих на коронавірус не виявлено. Просимо всіх мешканців і надалі дотримуватись умов карантину. Саме Ваша відповідальна поведінка є запорукою здоров’я. Заводська міська рада долучається до протиепідеміологічних заходів у місті, спрямованих на безпечне проживання мешканців міста. Відповідно рішення п’ятдесят четвертої сесії міської ради № 1 до районного бюджету виділено 100 000 грн на придбання тестів...

2 квітня 202008:23

Вже багато років в Україні точиться дискусія, які квіти нести на цвинтар в поминальні дні: живі чи штучні, виготовлені з пластику. Під дією кліматичних факторів, в процесі розкладу, пластик виділяє отруту в атмосферу. Старі пластикові квіти викидають на сміттєзвалище, де вони пролежують тривалий час. Спалення таких квітів забруднює повітря токсинами. Це пряма загроза здоров’ю, особливо такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань. Закопувати їх теж немає сенсу, бо вони не гниють. До того ж, пластикові вироби шкодять екології ще з етапу виготовлення сировини для них...



    Твіт