ГоловнаНовини
1 листопада 202117:17

31 жовтня в селі Токарі відбувся традиційний кубок пям’яті Юрія Краснолуцького. В турнірі брали участь команди: ФК «Погарщина», «Прогрес» Піски, «Темп» Риги та «Сокіл» Токарі. Перемігши всіх суперників (згідно жеребу), вперше, почесний кубок здобув Пісківський «Прогрес».

1 листопада 202117:12

30 жовтня в Лохвиці на стадіоні «Колос», відбувся «Золотий» матч Відкритого чемпіонату Лохвиччини, в якому зустрілися два кращих футбольних колективи сезону 2021 року. Обидві команди показали видовищну гру, яка тримала в напрузі глядачів до останньої секунди матчу. «Газовик» забивши перші два голи, як то кажуть, розслабився, за що і отримав у власні ворота два голи з пенальті. Все йшло до пробиття післяматчевих пенальті, але на останній хвилині матчу невідпорного удару в «дев’ятку» завдав гравець «Газовика» і це Чемпіонський гол, це – ПЕРЕМОГА!

29 жовтня 202108:23

27 жовтня начальником 9 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Полтавській обл. Пєхтєрєвим В.М. та головним інспектором ВЗНС Миргородського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській обл. Криворучко О.А. разом із представником міської ради, фахівцем відділу благоустрою та цивільного захисту Мірошніченком В.В. провели серед населення громади масово-роз’яснювальну роботу щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, небезпечних подій в тому числі пожеж у житловому секторі під час небезпечного осінньо-зимового періоду заборони спалювання залишків сухої рослинності.

28 жовтня 202109:34

У попередньому «Інформаційному віснику» №9 від 14 вересня 2021 року говорилося, про те, що Заводська громада, одна із Полтавської області, стала переможцем проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», який реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми "U-LEAD з Європою" і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. У вересні між Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні та Заводською міською радою підписано Меморандум про співпрацю.

27 жовтня 202116:49

26 жовтня відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуте питання про введення додаткових протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на стримування зростання захворюваності на COVID-19 у межах Заводської міської територіальної громади.

13 жовтня 202115:58

14 жовтня об’єднує три величні свята – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та державне свято – День захисників і захисниць України. Це визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії. У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

7 жовтня 202115:39

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про ліцензування медичної практики» від 04 жовтня 2021 року № 2152 КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ" ЗАВОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ отримало  ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

24 вересня 202116:01

17 вересня з нагоди відзначення Дня міста,для вихованців групи подовженого дня Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів N2, було організовано краєзнавчу екскурсію під назвою "Немає кращої землі,ніж та, що зветься рідним краєм" до Заводської міської бібліотеки. Метою краєзнавчої екскурсії було дати учням поняття: бібліотекар,читач,література рідного краю. Узагальнити та розширити знання дітей про місто,в якому вони живуть,а саме його давню історію,архітектурні пам'ятки.Познайомити з правилами користування бібліотекою,різноманітністю книг у бібліотеці,залучити учнів до читання книг.

24 вересня 202115:43

Із 13 по 19 вересня у Заводській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 проводився тиждень, приурочений 93-ій річниці з дня народження міста. В рамках тижня проведено заходи: виставка літератури «Куточки рідного краю», конкурс малюнків на асфальті «Моє рідне місто», години спілкування «Моє наймолодше місто - Заводське», конкурс квіткових композицій «Моє квітуче Заводське» та поробок з природнього матеріалу «Мальовничі куточки міста», бібліотечна година «З історії нашого маленького містечка», читання і обговорення книги Анни Коршунової «Моє маленьке місто Заводське», флеш-моб «З днем народження, моє містечко», екскурсія до міської бібліотеки з теми "Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм"

 

23 вересня 202114:36

Наше місто має багату історію, хоч і вік його міряємо ще не століттями, хоч і молоде воно. Та за 93 роки історію цього мальовничого куточка нашої благословенної землі,  омитого водами Сули та Артополоту,  творили багато видатних постатей, що тут народилися й виросли, які з теплотою в серці згадують роки дитинства і юності, що пройшли в цьому щедрому на любов місці.

22 вересня 202116:44

19 вересня Заводське відзначило 93 річницю свого Дня Народження. Це велике свято для всіх жителів. День міста – завжди приємна і радісна подія, яка окреслює нові етапи розвитку і подальші завдання, відкриває нові горизонти та перегортає чергову сторінку історії. Заходи з нагоди відзначення дня міста розпочалися зі спортивних змагань: - з футболу серед дитячих команд 2010 р.н. (Заводське-Ромни); - змагання з футболу серед дитячих команд м. Заводське (ЗОШ №2), с. Піски (ЗОШ); - з баскетболу команд ОЗ ЗОШ №1, ЛМТК ПДАА, м. Заводське; - з волейболу команд ЛМТК ПДАА, м. Заводське, с. Піски.

19 вересня 202108:04

Шановні заводчани! Прийміть щирі вітання з Днем міста! Найбільше багатство Заводського – це ви, його мешканці, – добрі, чесні й працьовиті люди. Вашими спільними зусиллями створюється неповторний образ міста, зберігається історія та закладається майбутнє. І ваша праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

15 вересня 202116:24

У 2020 році Заводська міська рада взяла участь в обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області. На конкурс був поданий проєкт «Підвищення безпеки життя, зменшення ризику виникнення природних техногенних катастроф на території Заводської міської ради», який пройшов конкурсний відбір. У 2021 році на реалізацію цього проєкту з фонду обласної ради в бюджет нашої громади надійшло 600 000грн, 1 200 000 грн витрачено з міського бюджету й придбано для комунального підприємства КП «Комунсервіс» автопідйомник телескопічний АТ-18/6 з висотою підйому 18 м.

6 вересня 202108:53

У центрі с. Бодаква стоїть красуня – школа – «Червона школа». Хто і коли її так назвав – тепер вже ніхто й не скаже: чи за кольором даху, чи за кольором стін, зроблених з червоної цегли, чи з якоїсь іншої причини. Більше ста років вона жила життям багатьох поколінь бодаквянської дітвори, гомоніла їхніми голосами, слухала їх суперечки, раділа успіхам. На щастя її оминули воєнні лихоліття, руйнація і забуття. І тепер, незважаючи на свій поважний вік, вона зберегла всі риси колишньої краси: характерний дах наметового тику з кількома заломами, великі шестикутні вікна і двері, дві люкарні на горі і невеликий тамбур при вході.

2 вересня 202116:26

Фонд міжнародної солідарності щиро вітає  20 відібраних громад-учасниць проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні»!  Всього на конкурс ми отримали 249 заявок – це 17 % від загальної кількості створених територіальних громад України. У країнах ЄС осередки Добровільних пожежних команд не тільки успішно функціонують в надзвичайних ситуаціях, а також стають центрами активностей в громадах й підвищують рівень згуртованості мешканців. Ми дуже цінуємо ініціативність українських громад та максимально використаємо наявні можливості для допомоги та підтримки їхнього розвитку.

1 вересня 202115:03

1 вересня у школах Заводської територіальної громади традиційно по-родинному пройшло свято Першого дзвоника.
У цей день шкільні подвір’я знову наповнилося веселими мелодіями, яскравими барвами осінніх квітів, дитячим щебетанням, посмішками юнаків та дівчат.

1 вересня 202114:30

Від усього серця вітаю вас із Днем знань! Це всенародне свято приходить до нас разом із початком нового навчального року, коли перед дітьми знову гостинно відчиняються двері шкіл. Перед вами, молодими, відкрито всі дороги. Я глибоко вірю, що ви підете обраним шляхом твердо і впевнено, здобудете багато славних перемог, досягнете вершин професійного успіху.

30 серпня 202116:17

30 серпня у сесійній залі Заводської міської ради відбулась серпнева нарада керівників закладів освіти Заводської міської територіальної громади на тему «Досвід, здобутки та перспективи розвитку освіти громади: підсумки 2020/2021н.р. та основні завдання на 2021/2022 н.р.» . На нараду були запрошені керівники закладів загальної середньої освіти, їх заступники з навчально-виховної роботи, керівники закладів дошкільної освіти. В роботі наради взяли участь начальник відділу освіти виконавчого комітету Заводської міської ради Байрак Оксана Іванівна...

29 серпня 202108:13

29 серпня відзначаємо День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. У цей день згадуємо подвиг Героїв України, військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність України та покладаємо квіти до Меморіалу пам’яті, пам’ятників Героям України.

27 серпня 202113:59

24 серпня 2021 року Україна відзначила День Незалежності –30-ту річницю ухвалення парламентом Акту проголошення незалежності України. Святкування ювілейного для України Дня Незалежності було особливо масштабним, адже 30 років незалежності – це справді знакова подія, яку неможливо не святкувати з величезним розмахом. Тому що Україна – молода країна з багатовіковою історією. А найкращий подарунок це, звісно ж, гарна музика, чарівна пісня та запальний танок.



    Твіт