ГоловнаНовини
1 вересня 202314:28

Шановні освітяни, учні, студенти та їх батьки! Вітаємо з початком нового навчального року.

29 серпня 202312:06

Вшановуючи пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, по Заводській міській територіальній громаді відбулося покладання квітів до місць поховання воїнів та до пам’ятника Героям України.

24 серпня 202309:22

Щиро та сердечно вітаю із загальнонаціональним святом – Днем Незалежності України!

24 серпня 202309:15

Шановні мешканці с. Бодаква! Прийміть найщиріші вітання з нагоди святкування Дня села!

23 серпня 202309:52

Український прапор - наша гордість і найвідоміший символ України. Синьо-жовті кольори на прапорі мають щонайменше тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства. В усьому світі синьо-жовтий колір нашого стяга уособлює сміливість, незалежність, демократичні цінності й найкращі чесноти, властиві мужньому українському народові. Щиро віримо в те, що це колір нашої майбутньої Перемоги. І вона неодмінно буде за Україною!

15 серпня 202309:16

Літо — це один із найнасиченіших на свята періодів у році. І однією з найяскравіших подій цієї пори є енергійне свято — День молоді. Це день молодості, творчості та натхнення, енергії, пристрасті, кохання та романтики. Традиційно в Україні День молоді відзначали в останню неділю червня, що означає, що у 2022 році свято випало на 26 червня. Проте згідно з указом президента України Володимира Зеленського, який набув чинності з 1 січня 2022 року, День молоді в Україні відзначається — 12 серпня.

4 серпня 202315:03

Продавали новонароджених дітей іноземцям: правоохоронці повідомили про підозру дванадцятьом членам злочинної організації Слідчі слідчого управління міста Києва під процесуальним керівництвом столичної прокуратури спільно з прикордонниками припинили діяльність масштабної злочинної організації з продажу новонароджених дітей іноземцям. Зловмисники вербували  малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого «сурогатного материнства».

4 серпня 202314:38

Шахраї вміло грають на людських факторах. Навички соціальної інженерії (наука про людську поведінкову реакцію) вони вправно втілюють в різні сфери життя, підлаштовуючись під обставини. Так, з появою виплат ВПО, з’явився великий вал фішингових схем: це всі ті повідомлення в месенджерах та соціальних мережах з текстом: «Уряд погодив нові виплати українцям». Текстову інформацію завжди супроводжувало посилання, яке вело потенційну жертву на сторінку, яка вимагала лишити дані свого карткового рахунку для здійснення виплат.

1 серпня 202314:09

27 та 28 липня у м. Києві представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні, в рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми «U-LEAD з Європою» і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, спільно з інструкторами компанії «Перша допомога і спецпідготовка FAST» провели дводенне навчання з надання першої домедичної допомоги для представників територіальних громад.

31 липня 202313:56

28 липня День української державності, тому з цієї нагоди у закладах культури громади відбулись тематичні заходи: інтерактивна вікторина «Держави славна назва – Україна»; година творчості «Патріотичний метелик» (КЗ «Публічна бібліотека Заводської міської ради»); вулична арт-акція «Літературні лавочки» (КЗ «Публічна бібліотека Заводської міської ради»).

28 липня 202310:14

Свято відносно нове - затверджене президентським указом від 24 серпня 2021 року. Його запровадили з метою утвердження тисячолітніх традицій державотворення, що сягає часів заснування Києва та набуло розквіту під час князювання Володимира Великого. День української державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьби за незалежність, єдність та щасливе життя. Бажаю завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, цінувати те, за що боролися наші предки пам’ятати всіх... 

10 липня 202311:33

Начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич разом з першим заступником Михайлом Коркішком з робочим візитом відвідали нашу громаду. В рамках зустрічі Віталій Дяківний вручив Почесні Грамоти Полтавської обласної військової адміністрації жителям Заводської громади. За активну громадянську позицію, волонтерську діяльність, спрямовану на підтримку Збройних сил України і допомогу вимушеним переселенцям та з нагоди Дня Конституції України нагородили...

5 липня 202308:23

1 липня відбувся довгоочікуваний національний фінал Міжнародної Економічної Олімпіади від чеського Institute of Economic Education (INEV). До цієї ініціативи Україна цьогоріч долучилася вперше завдяки зусиллям команди Bendukidze Free Market Center та підтримці Economic Fundamentals Initiative. Економічна олімпіада – це міжнародний конкурс з економіки та фінансів, розрахований на учнів старших класів, метою якого є розвиток економічного мислення школярів, підвищення економічної та фінансової грамотності як запоруки успішного майбутнього української молоді.

30 червня 202314:48

27 років тому нарешті здійснилася давня мрія українського народу. І для прийдешніх поколінь історики запишуть: «У ніч з 27 на 28 червня 1996 року, спираючись на багатовікову історію українського державотворення та виражаючи суверенну волю народу, був прийнятий і затверджений Верховною Радою основний Закон незалежної держави – Конституція України. День 28 червня 1996 року золотими літерами навіки вписано в літописи нашого народу». З цієї нагоди у закладах культури громади відбулись тематичні заходи.

27 червня 202314:56

Шановні жителі Заводської громади! 28 червня об 11:00 відбудеться поховання нашого ГЕРОЯ - Іващенка Івана Івановича за адресою: вул. Київська,59/1, м. Заводське. Прохаємо створити живий коридор по вулиці Київській з 9:30 до 10:00. Поховання відбудеться на місцевому цвинтарі (масив спиртокомбінату).

26 червня 202313:15

25 червня 2023 року в лікарні м. Дніпро перестало битися серце Захисника України, жителя м. Заводське – Іващенка Івана Івановича, який зазнав тяжких поранень. Народився Іван Іванович 27 липня 1983 року у м. Заводське. Закінчив Заводську ЗОШ №2, Лохвицький технікум харчових технологій ПДАА. З 2006 року працював водієм у Заводській міській раді. 26 серпня 2022 року був мобілізований до Збройних Сил України. У померлого залишилися дружина, двоє синів та брат. Про дату та час поховання буде повідомлено додатково. Вічна Слава Захиснику!

22 червня 202309:10

Консорціум 7 громад Полтавщини (Заводська, Оржицька, Решетилівська, Лохвицька, Машівська, Білицька, Сенчанська) долучився до виконання програми міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Замовлення і повне фінансування програми здійснюють спільно Європейський Союз та уряд Німеччини, а виконання такого замовлення в Україні покладено на німецьку федеральну компанію GIZ («Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH»).

17 червня 202311:52

Шановні жителі Заводської громади! 18 червня наше місто зустрічатиме Героя, який загинув, захищаючи нашу країну - Григорія Юрійовича Продайводу. Для вшанування ГЕРОЯ прохаємо створити ЖИВИЙ КОРИДОР по вулиці Київській о 10:00. Прощання з Героєм об 10:30 за адресою: вулиця Київська, 46а. Поховання відбудеться на місцевому цвинтарі (масив спиртокомбінату).

16 червня 202309:30

14 червня 2023 року в районі м. Бахмут Донецької області, в результаті ворожого артилерійського обстрілу, загинув житель м. Заводське – Продайвода Григорій Юрійович, 1985 року народження. Був учасником АТО. Після повномасштабного вторгнення 31 серпня 2022 року пішов добровольцем боронити Україну. Про дату та час поховання буде повідомлено додатково. Вічна Слава Захиснику!

2 червня 202314:18

«Свято миру і дитинства — Найсвітліше на планеті. І усмішки ваші, діти, Краще квітів всіх на світі». Весело, гамірно і радісно було в Публічній бібліотеці Заводської міської ради в перший день літа! Міжнародний день захисту дітей співпав із початком літніх канікул і всім хотілося створити особливу атмосферу для наших маленьких читачів. На свято до бібліотеки завітали місцеві жителі та внутрішні переселенці, що знайшли прихисток у нашому місті. Тепле сонечко протягом дня закликало своїми промінцями до книгозбірні веселу дітвору на День дитячих розваг «Веселимося граємо, літечко вітаємо».



    Твіт