ГоловнаНовини

Відібрано 8 громад-переможниць грантової програми «Конкурс мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP»

 Опубліковано: 12 вересня 2023, 09:33

Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні з радістю повідомляє про завершення конкурсного етапу грантової програми «Конкурс мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP», створеної з метою підтримки Партнерів Представництва, які беруть участь у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми «U-LEAD з Європою» і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Основною метою Грантової програми є зміцнення потенціалу громад у сфері цивільного захисту. Відтак, громади матимуть змогу відремонтувати та облаштувати пожежні депо для своїх добровільних пожежних команд, аби створити комфортні умови для їхньої роботи, а також впровадити ініціативи, які популяризуватимуть добровільний пожежний рух у громадах.

Загалом в рамках «Конкурсу мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP» надійшло 17 заявок від дванадцяти територіальних громад. Оцінювальна комісія ретельно розглянула 11 проєктів за напрямком «Проведення ремонту та облаштування пожежного депо добровільних пожежних команд» і 6 проєктів за напрямком «Впровадження ініціатив з популяризації добровільного пожежного руху в громадах»

Як підсумок, за результатами конкурсу Оцінювальною комісією було рекомендовано та Головою правління Фонду міжнародної солідарності було затверджено до цільового фінансування 8 проєктів на загальну суму 3,19 млн. грн. від наступних територіальних громад:

Напрям «Проведення ремонту та облаштування пожежного депо добровільних пожежних команд»:

1 місце: Городенківська міська рада Івано-Франківської області
Проєкт «Покращення матеріально-технічної бази місцевої Добровільної пожежної команди в с. Росохач (Городенківська ТГ) та створення умов для забезпечення порятунку під час надзвичайних ситуацій»
Сума: 520 592,00 грн

2 місце: Романівська селищна рада Житомирської області
Проєкт «Капітальний ремонт системи опалення приміщення пожежного ДЕПО в Биківці»
Сума: 716 858,40 грн

та

Яворівська міська рада Львівської області
Проєкт «Комфорт та умови роботи: запорука розвитку добровільного пожежного руху»
Сума: 496 710,07 грн

4 місце: Заводська міська рада Полтавської області
Проєкт «Реконструкція нежитлової будівлі під пожежне депо добровільної пожежної охорони Заводської міської територіальної громади»
Сума: 715 305,00 грн

Напрям «Впровадження ініціатив з популяризації добровільного пожежного руху в громадах»

1 місце: Яворівська міська рада Львівської області
Проєкт «Безпека в дії: розкриваємо світ добровільного пожежного руху»
Сума: 184 010,00 грн

2 місце: Городенківська міська рада Івано-Франківської області
Проєкт «Створення класу безпеки у Росохацькому ліцеї як елемент популяризації добровільного пожежного руху»
Сума: 177 992,00 грн

3 місце: Будищенська сільська рада Черкаської області
Проєкт «Залучення учнівської молоді до добровільного пожежно-рятувального руху»
Сума: 198 770,00 грн

4 місце: Мостиська міська рада Львівської області
Проєкт «Впровадження ініціативи з популяризації добровільного пожежного руху у Мостиській територіальній громаді Яворівського району Львівської області»
Сума: 183 000,00 грн

Дякуємо всім за участь в Програмі! Для нас це велика гордість – працювати з активними громадами, які є рушійною силою в підтримці розвитку добровільного пожежного руху в Україні, вміють ставити перед собою цілі та використовують шанси на вдосконалення цивільного захисту на місцевому рівні.

Щиро вітаємо переможців конкурсного етапу та з нетерпінням чекаємо на співпрацю та реалізацію цінних ідей задля досягнення спільної мети!

Конкурс мікрогрантів

Виконавчий комітет



    Твіт