ГоловнаНовини

«Місто, що наближає перемогу»

 Опубліковано: 25 вересня 2023, 14:12

17 вересня наше прекрасне місто Заводське відзначило 95 річницю від свого заснування. Доброю традицією стало відзначати День міста саме у цей вересневий день. Це особливе свято. Не кожне місто в Україні може пишатися неповторною аурою і позитивною енергетикою. У цей день кожен з нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому дороге наше Заводське. Наше місто славиться талановитими, щирими, добрими й працьовитими людьми, які створюють його матеріальне й духовне сьогодення та майбутнє. 
Цього року День міста Заводське жителі відзначили яскравими та незабутніми благодійними заходами. Була проведена благодійна ярмарка «Твоя допомога – крок до ПЕРЕМОГИ» із залученням всіх охочих та бажаючих продемонструвати та продати вироби, створені своїми руками. Метою цього благочинного заходу був збір коштів для допомоги Збройним силам України, які, не жаліючи свого життя,захищають нашу державу. Виносимо величезну вдячність постійним нашим учасникам: працівникам Публічної бібліотеки Заводської міської ради, майстрині дитячих іграшок - Вікторії Шаренко, нашій найменшій учасниці - Аміні Михлик. Також до нас долучилася чудова майстриня - Марія Медведєва . Раді і горді, що в ярмарці прийняла участь і Громадська організація «Коло єдності», яка складається з небайдужих людей, що тимчасово проживають у нашому місті.(Про всіх напишемо в окремій публікації).
У привітних стінах Заводського міського Будинку культури №1 відбувся творчий звіт колективів художньої самодіяльності цього закладу в рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості "Звучи, рідна мово", присвячений 80-річчю від дня народження Героя України, народної артистки України,лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка, повного кавалера ордена Княгині Ольги - Раїси Опанасівни Кириченко. Український народ не можна уявити без пісні та народної творчості. Полтавщина подарувала Україні багато талановитих людей. Наш край по праву пишається своїми синами та доньками, які стали його окрасою і славою…
Це було неймовірно. Чудовим початком концерту був виступ дітей студії Народного ансамблю танцю «Веселка» (кер.Я.Кабар), які задали святкового настрою нашому концерту. 
Ми завжди пам’ятаємо завдяки кому маємо можливість жити і творити. Це наші захисники, які боронять нашу країну в ці нелегкі часи. На концерті ми всі згадали Героїв-земляків, які віддали життя за нашу країну і хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять. В молитві звернулися до Бога, щоб всі наші сини повернулися додому живими і з перемогою. Всі присутні на собі відчули міць і силу української пісні разом з Народним аматорським хором української пісні «Явір»(кер.Л.Лобецька, конц.Ю.Кибкало) та його окремими учасниками. Інструментальні нотки вніс Народний самодільний духовий оркестр(кер.Н.Росла,О.Шеффер), який зачарував всіх присутніх. Нотки оптимізму, радості і завзяття прозвучали від Народного аматорськького фольклорного колективу «Веселий вулик»(кер.Н.Онасенко). І ,звісно ж, молодь і діти. Без них не може пройти жоден концерт. Молодь надихає і окриляє. Тому всі з радістю зустрічали наших танцюристів з «Веселки», насолоджувалися співом Софії Пугач (Sofi Sowa), Ілони Сургіневич та Майї Іщенко, віртуозній грі на саксофоні маленької Єви Рослої і неймовірно потужний вірш Юрія Рибчинського у виконанні Софії Журавель(кер.І.Михлик). А родзинкою нашого святкового концерту «Місто, що наближає перемогу» були найменші учасники СК «Грація»(кер.А.Кубинець), дивлячись на яких, всі були впевнені, що з такими милими, талановитими дітьми ми обов’язково будемо щасливі під МИРНИМ УКРАЇНСЬКИМ небом.
Прозвучало безліч зворушливих слів про любов до України та до нашої милозвучної української мови від наших ведучих – Владислава Киви та Марини Литовченко! Талановиті артисти створили неповторну атмосферу згуртованості та єднання заради ПЕРЕМОГИ! Також виступив міський голова Віталій Сидоренко, який привітав учасників концерту та глядачів, побажав мирного неба над головою і якнайскорішої перемоги: «Перемога буде, обов’язково за нами!»
Не залишило нікого байдужим і саме виконання творчого задуму, що виводить аматорське мистецтво на новий рівень: бездоганне володіння своїм голосом солістів, зіспіваність та харизматичність вокальних колективів, акторська майстерність та згуртована, плідна робота всього культурно-мистецького колективу нашого закладу.
Під час проведення благодійного концерту та ярмарку вдалося зібрати 8300 гривень, які були передані для підтримки наших земляків, що боронять українську землю.
Навіть під час війни, за найменшої можливості, кожен повинен функціонувати зі своєю ефективною зброєю. Творчі колективи Заводського МБК №1 у звітному концерті довели , що культура є непереможною і зброя наша — не лише фізична, а й духовна. Незважаючи на темні часи, бажаємо світлих надій і творчих злетів великому культурно-мистецькому колективу, що пропагує українську культуру і доносить її до людей.
Ще раз вітаємо наше місто з Днем Народження! Щастя, успіхів, яскравого, МИРНОГО майбутнього, талановитих дітей тобі, улюблене місто!

 

Покладання квітів

Виконавчий комітет



    Твіт