ГоловнаНовини

Міжнародний фінал Економічної Олімпіади у Братиславі

 Опубліковано: 13 вересня 2023, 14:22

5-6 вересня 2023 року в Університеті економіки в Братиславі відбувся міжнародний фінал Економічної Олімпіади - це конкурс з економіки та фінансів, розрахований на учнів старших класів, метою якого є розвиток економічного мислення школярів. Захід був організований Інститутом економічного та соціального аналізу (INESS) у співпраці з Чеським інститутом економічної освіти (INEV). До цього змагання Україна цьогоріч долучилася вперше завдяки зусиллям команди Bendukidze Free Market Center та підтримці Economic Fundamentals Initiative.

Порівняти свої знання з економіки та фінансової грамотності до Братислави приїхали найкваліфікованіші юні економісти з 14 країн, яких відібрали з понад 80000 учасників. Загалом у перший день письмове тестування складали 67 школярів зі Словаччини, Чехії, Угорщини, Польщі, Грузії, Греції, Боснії та Герцеговини, Північної Македонії, України, Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Косово. Україну представляли троє учасниць: Інна Скорик з Золотоніської гімназії ім. С.Д. Скляренка Черкаської області, Єва Ярова з Комунального закладу “Вінницький ліцей №7 ім. Олександра Сухомовського” та Марія Ляшко з Заводського ліцею №1 Полтавської області.

На жаль, команда була представлена не в повному складі, тому що Матвія Онищенка та Володимира Анпілогова не пропустили на кордоні, попри прохання Міністерства освіти і науки України. Втім дівчата гідно представили Україну, а двоє з них увійшли в ТОП-30. Переможцем олімпіади став представник Польщі Давид Данст.

Крім тестування, на конкурсантів чекала цікава супровідна програма у вигляді візиту до Національного банку Словаччини, зустрічі з менторами, екскурсії історичним центром Братислави та лекції Івана Міклоша, знаного економіста і колишнього міністра фінансів Словаччини.

Міжнародний фінал економічної олімпіади – це чудова можливість для учнів не лише перевірити свої знання та навички в галузі економіки та фінансів на міжнародній арені, а й пізнати культуру інших країн та зав’язати нові дружні стосунки. Ми в Центрі Бендукідзе переконані, що участь у такому конкурсі - це в першу чергу інвестиція в нашу молодь і її майбутнє, а разом з ними - і успішне майбутнє країни в цілому.
“Змагання в Економічній Олімпіаді - це незабутній досвід: інтригуючі завдання, що кидають виклик логіці та економічному мисленню, знайомство та обмін досвідом з надзвичайними, надихаючими, екстраординарними людьми, що мотивують до розвитку й розширення кругозору. Я усвідомила, що зміни майбутнього на краще беруть початок вже зараз, саме з таких ініціатив”, - Єва Ярова, учасниця міжнародного етапу Економічної Олімпіади.

Економічна Олімпіада у Братиславі

Економічна Олімпіада у Братиславі

Економічна Олімпіада у Братиславі

Виконавчий комітет



    Твіт