ГоловнаНовини

Вшанування пам'яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом

 Опубліковано: 10 травня 2018, 11:35

Жадібною смертоносною рукою Друга світова війна забрала мільйони життів українців. Не питаючи дозволу в мирного неба та налитої достатком пшениці, вона вкрала невинні серця малих і старих, відібрала право на життя в молодих. Жорстока, кров’ю полита картина набирала таких несамовитих обертів, що лише одиниці змогли вистояти в пеклі болю та несправедливості.
Заводське вшанувало День пам'яті та примирення, а також 73–ю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 
В понеділок 7 травня заступник міського голови С.Добруля та секретар ради Л.Мащенко відвідали кожного ветерана особисто, а їх у нас залишилось сім: Пронь Ганна Іванівна, Пархоменко Володимир Миколайович, Ярміш Іван Іванович, Денисенко Семен Данилович, Моцний Олександр Іванович, Дробот Ольга Василівна, Степаненко Григорій Тимофійович.
8 травня у День пам'яті та примирення на території меморіального комплексу воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове відбулося обласне свято «Обереги пам’яті», яке відвідали і наші ветерани. Зі сльозами на очах поділився спогадом учасник Другої світової війни Олександр Моцний: «На другий день війни вже бомбардували аеродром на якому я служив. Розбомбили його, а потім почались мої бойові походи. Війну закінчив я другого травня 1945 року у Чехословаччині. Мої спогади про війну – це початок війни, рідні мої мене ніколи не забували, пам’ятаю полеглих товаришів». Традиційно дух воєнних років, передавала неповторна солдатська каша. А для ветеранів – обов’язкові фронтові сто грамів. В МБК №2 (масив «Брисі») відбувся концерт присвячений Дню пам’яті та примирення. В якому взяли участь творчі колективи МБК №2.
9 травня біля пам’ятників полеглим воїнам на міському стадіоні та масиві «Брисі» відбулися мітинги. Хвилиною мовчання вшанували загиблих та відслужили панахиди. 
День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – день ушанування кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братерства всіх Об'єднаних Націй, згадка про історії окремих людей, долі яких скалічила та спаплюжила убивча війна. Ми маємо пам’ятати цю безжалісну сторінку своєї історії. Ми маємо шанувати тих людей, які віддали своє життя заради нашого майбутнього.

Виконавчий комітет



    Твіт