ГоловнаНовини

«Жодна крапля крові, пролита за батьківщину, не буває даремною...»

 Опубліковано: 21 лютого 2020, 10:15

20 лютого Заводська міська бібліотека №1 провела Героїко - патріотичну годину до вшанування героїв Небесної сотні та АТО (ООС) під назвою "Всі твої , Україно, ми діти..."
Для ведення заходу в бібліотеку завітали студенти 1 курсу групи механіків М-13Б Лохвицького механіко – технологічного коледжу ПДАА разом зі своїм керівником Общим Сергієм Анатолійовичем. В ході заходу бібліотекар розповіла учням про буремні події на Майдані під час революції Гідності.
Студенти згадали про подвиги Майдану і про жорстокий розстріл протестувальників беркутівцями та снайперами. Прозвучали класичні твори М.Глінки, М.Шмітца, Альбіоні, Є.Доги. Також прослухали пісні "Не спи, моя рідна земля...", "Заспіваймо пісню про Україну". Не обійшлося і без сумнозвісної мелодії "Гей ,пливе кача..." під яку пройшла хвилина мовчання по загиблих на Майдані та було запалено свічку, що горіла до кінця заходу.
Було згадано імена загиблих на тій війні земляків: Матійчука Олександра та нещодавно полеглого 22-х річного Максима Хітайлова, солдата 72 -ої бригади Чорних запорожців з с. Вирішальне.
На завершення заходу до студентів звернулася провідний спеціаліст з гуманітарних питань Заводської міськради Горбенко Юлія Анатоліївна. У своєму виступі вона порушила питання відповідальності за скоєні на Майдані злочини і навела приклад материнської самовідданості однієї з жінок, сина якої було вбито під час революційних подій, адже вона вважає правильним обмін з Росією злочинців, які відповідальні за смерть сина,сказавши при цьому що "сина вже не повернеш,але нехай повертаються ті, хто живий". Також було висловлено надію на те, що справедливість переможе і Україна матиме шанс для розквіту.

Єрмакова Л.М., завідувачка Заводською МБФ №1

Заводська міська бібліотека-філіал

Заводська міська бібліотека-філіал

Заводська міська бібліотека-філіал

Виконавчий комітет



    Твіт