ГоловнаНовини

На масиві Брисі відсвяткували День Прапора, День Незалежності та День села

 Опубліковано: 27 серпня 2018, 16:37

23-го та 24-го серпня вся Україна відзначає два визначних свята, День Прапора та День Незалежності. 
24 серпня 1991 року, Верховна Рада України урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави - України. З того часу весь український народ відзначає державне свято - День Незалежності.
А 23 серпня 2004 року, указом президента України «Про святкування Дня Державного прапора України затверджено щорічно урочисто відзначати День державного прапора України.
Ось і в цьому році, 23 серпня, в такий прекрасний, сонячний день, в Заводському МБК №2, відбулося святкування Дня Прапора, Дня Незалежності та Дня села Брисі. 
Почесне право внести Державний Прапор України було надано Іващенку Ігорю, Мороз Аліні та Єні Марії. Місцеві діти гордо несли прапор нашої держави. Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО за свободу та незалежність нашої країни! Це - Символ свободи і волі, віри та сили українського народу.
Поіменно було названо всіх жителів масиву «Брисі», які воювали в АТО. А потім всі бажаючі поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам. Отець Михайло відслужив молебень за Україну.
З вітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова, Сидоренко В.
Друга частина нашого концерту була насичена різноманітними конкурсами, іграми та іншими розвагами. Так, дякуючи нашому журі, у складі Петренка С. та Захарченко О. було визначено та нагороджено учасників та переможців таких конкурсів:
- малюнок на асфальті;
- «Коса-дівоча краса»;
- шахово-шашковий турнір та доміно;
- майстер-класи по виготовленню ляльки-мотанки, що провела Лисенко Н.
- найстарший та найменший житель масиву «Брисі»;
- конкурс народних умільців «Таланти твої, Україно», де перемогу здобула сім’я Володимира та Людмили Луценків;
- конкурс «Найкращий брисівський пиріг», в якому перемогла Грибко Надія Андріївна і отримала головний приз - кухонний комбайн. 
Щиро дякуємо нашим спонсорам, приватним підприємцям: Лях Олені Олексіївні, Антоненко Наталії Дмитрівні, Бузуну Віктору Федоровичу, Камчатному Олександру Михайловичу, Шиліну Ігору Миколайовичу, Грабовому Ігору Івановичу, Лисенку Володимиру Віталійовичу. А також працівникам КП «Комунсервіс» (директор Мельник В.), які виконували технічні роботи під керівництвом Петренка С. 
На високому художньому рівні виступили самодіяльні колективи МБК № 2: це духовий оркестр під керівництвом В. Лопуцька, народний аматорський колектив «Веселий Вулик», керівник Онасенко Н., аматорський фольклорний колектив «Злагода», керівник Іващенко Н. та солісти: Дірікон Т., Горошко А., Іващенко Н., Міщенко О. та маленький гуморист Павлик Потапенко, і подарували глядачам свої пісні та гарний настрій.
Також на святі було відзначено подяками наших місцевих поетів: Сорокіну Н. та Заяру Я., пісню якого було виконано вперше ансамблем «Гармонія», у складі Іщенко Н., Синящик Х. та Зінченко Л. 
Справжньою окрасою нашого свята був виступ колективу, Лауреата І ступеня Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Чорноморський бриз», що проводився в м. Одеса, переможця Міжнародного телевізійного фестивалю-конкурсу «Inter Fest Kiten», який проходив у (м. Кітен, Болгарія), вокального гурту «Тоніка», Гадяцького районного Будинку культури!
Своїм виступом вони підкорили серця глядачів! Цей прекрасний концерт закінчився чудовим феєрверком!
Ось так, на великому позитиві пройшло свято Дня Прапора, Дня Незалежності та Дня села, яке підготували та провели працівники Заводського МБК №2.
Але на цьому виступи колективів художньої самодіяльності МБК №2 цього тижня не закінчились. У суботу, 25-го серпня, аматорський фольклорний колектив «Злагода» та народний аматорський фольклорний колектив «Веселий Вулик» прийняли участь у обласному огляді-конкурсі фольклорних ансамблів «Чиста криниця» на Національному Сорочинському ярмарку, де обидва колективи здобули перемогу, дипломи 1-го ступеня за високу виконавську майстерність, сценічну культуру, активну роботу по збереженню та популяризації елементів нематеріальної культурної спадщини: українського фольклору, рідної мови, пісні і музики.
Журі та глядачі Сорочинської ярмарки дуже тепло, з великою вдячністю приймали виступи наших колективів і запрошували
завітати до них на наступний Сорочинський ярмарок!

/Художній керівник Н. Іващенко/

Виконавчий комітет



    Твіт