ГоловнаНовини

Місто весело відмітило День Конституції України і День Молоді!

 Опубліковано: 30 червня 2021, 16:18

Щороку кінець червня приносить нам свята, які мають надзвичайне значення для України - це День Конституції та День Молоді . І, напевно, це є досить символічно, адже, молодь – це майбутні творці нашої держави.

Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно, належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості. Це свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини!

Напередодні святкування, 26 червня, на центральній площі міста Заводське, відбулося свято з нагоди відзначення 25 річниці Конституції України. Творчі колективи Заводського міського будинку культури №1 та таланти нашого містечка провели святковий концерт, присвячений такій урочистій даті. З вітальним словом виступив міський голова Віталій Володимирович Сидоренко. Гості насолоджувалися цікавою програмою, до якої увійшли яскраві художні номери, різноманітні хореографічні постановки та сольні виступи наших талановитих жителів міста. Народний самодіяльний колектив «Пролісок» (керівник В. Журавель) представив дві групи вихованців: малюки , у ролі левенят) з сучасною хореографічною постановкою «Король Лев» і старші дітки із «Закарпатським танцем» та таночком «Татарочка».

Народний аматорський хор української пісні «Явір» (керівник Л. Лобецька, концертмейстер Ю.Кибкало) вразив своєю потужністю і любов’ю до українських пісень, які вони з задоволенням виконали.

Неабияк вразили всіх вокальні номери від студії естрадного вокалу «Голден Войс» (керівник І. Пронь), які створюють унікальне неповторне мистецтво. Завдяки їхньому таланту та творчому натхненню, оточуючі отримують естетичне задоволення. У концерті взяли участь Народний самодіяльний духовий оркестр (керівник О. Шеффер), їх виступ не залишили байдужими жодного глядача. Чого варта інструментальна композиція «Чорнобривці» у виконанні Лізи Руденко та Олександра Шеффера.

Надзвичайно сподобався виступ Народного аматорського фольклорного колективу «Веселий вулик» (керівник Н.Онасенко), який радував глядачів веселими, жартівливими піснями, які виконали акапельно. Концерт аматорських колективів подарував присутнім зустріч з талановитими артистами та вокалістами, такі як Кіра Пронь, Мілана Дрига та Маша Каплун, Ілона Сургіневич, Віка Самофал , Оля Пархомчук, Ксюша Гаценко, Альона Цись та учасники театральної студії «Калейдоскоп мрій» (керівник І.Михлик). Вели концерт чудові ведучі – Марина Литовченко та Анна Кучерява, звукооператор – Олексій Гришко.

Дякуємо за підтримку і співпрацю – відділу культури і туризму Заводської міської ради та особисто начальниці цього відділу – Юлії Краснолуцькій. Виносимо подяку Заводській міській раді і її очільнику – Віталію Сидоренку.

Також, дякуємо комунальній службі міста, КП «Комунсервіс» (директор Володимир Мельник) та Відділу благоустрою та цивільного захисту (начальник Сергій Хоменко) , які подбали про чистоту, затишок та ошатний вигляд міста, працівникам Заводського Центру первинної медичної допомоги за готовність надавати невідкладну медичну допомогу.

Місцевій громадській організації «Правопорядок» на чолі з Сергієм Кривошеєю, який завжди прийде на допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації.

І звісно ж ,усім жителям нашого міста, які ,незважаючи на вкрай спекотну погоду, прийшли на свято, щоб розділити разом цю прекрасну подію.

Поряд із державним святом ми відзначаємо День молоді. Держава вірить в свою талановиту і працелюбну українську молодь, яка матиме гідне життя і світлу долю. Молодь – це майбутнє держави. Адже, молодість – найкраща пора в житті кожної людини. Це пора мрійливої неповторності, пора окриленого щастя, пора далекозорих прагнень і звершень. Здається немає нічого неможливого, коли ти молодий. Тому недарма є такий чудовий день, як День молоді.

День молоді – це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. Молодість – це не тільки прекрасний період у житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, знає чого хоче від життя, вона смілива до експериментів та нових звершень.

Крім того, на площі проходив святковий ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та виїзна торгівля. В парку біля фонтану для маленьких гостей нашого свята працювали майстер-класи від наших майстринь, – Ніни Лисенко, Людмили Голінченко та Антоніни Беги. Дітлахи мали змогу пострибати на батутах та посмакувати солодкою ватою та різними смаколиками.

Дякуємо усім артистам та гостям концерту - саме ви створили цю неймовірну атмосферу легкості та свята!

По закінченню концертної програми відбулася святкова дискотека.

Молодість - це те, що не проходить, молодість - це дещо глибше і більше, це те, що залишається у нас в душі не залежно від цифри у паспорті!

Бажаємо вам вічної молодості та до нових зустрічей!

Літо у Заводському тільки набирає обертів!

Ірина МИХЛИК,
художній керівник Заводського МБК №1

День Молоді

День Молоді

День Молоді

День Молоді

День Молоді

День Молоді

День Молоді

День Молоді

Виконавчий комітет



    Твіт