ГоловнаНовини
29 січня 202009:49

Щороку, 29 січня, в Україні відзначають День вшанування пам’яті Героїв Крут. Бій, який тривав лише 5 годин, назавжди закарбувався в нашій історії, незважаючи на всі супротиви і зусилля більшовиків та радянської влади. Ці події є уособленням боротьби нашого народу за свою свободу та незалежність. Давайте пам’ятати своїх героїв, які є прикладом патріотизму і жертовності для майбутніх поколінь українців.

23 січня 202011:42

В Україні, 22 січня 2020 року, відзначають День Соборності - це 101-у річницю від Дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканість її кордонів. Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.

22 січня 202011:24

22 січня Україна відзначає одну з найважливіших віх історії власної державності – День Соборності. Саме в цей день у 1919 році було проголошено Акт Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською народною республікою. Українці, які протягом століть жили у двох ворогуючих імперіях, нарешті об'єдналися в одній українській державності. До цієї видатної події в Заводській міській бібліотеці №1 підготували книжкову виставку-інсталяцію «Книга єднає Україну». Всі бажаючі можуть ознайомитися з виставкою та перевірити свої знання з історії України, взявши участь у бліц-вікторині. Читачі бібліотеки Середа Валентин і Тихоненко Світлана вже пройшли всі три рівні складності у інтелектуальному змаганні і відповіли на 50 питань. Чекаємо Вас в бібліотеці з 10 год. до 18 год. щодня, крім понеділка.

20 січня 202016:56

Водохреща – одне з головних християнських свят. Воно починається ввечері 18 січня, коли всі православні відзначають Водохресний Святвечір Хрещення Господнє (Водохреща). Цей день знаменує кінець Різдвяних Святок, які проходять в період з 7 по 19 січня. Головним святковим обрядом є купання в ополонці. Історія виникнення свята сягає корінням в далеке минуле, коли відбулося хрещення Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Хрестителем. У Біблії говориться про те, що в момент хрещення на Ісуса зійшов Святий Дух у вигляді голуба, і одночасно голос з небес проголосив про те...

20 січня 202013:34

Традиційно, в січні в спортивному залі Лохвицького механіко-технологічного коледжу Полтавської ДАА відбулися змагання з настільного тенісу серед учнівської та студентської молоді м.Заводське на «Кубок міського голови». Юних тенісистів привітала Мірошник Вікторія Олександрівна, заступник директора з навчальної роботи коледжу, і зазначила, що надзвичайно приємним є те, що серед учасників турніру, окрім спортсменів м. Заводське, присутні гості із Роменського району: «Завдяки вам настільний теніс, цей динамічний та цікавий вид спорту, продовжує розвиватися.

17 січня 202013:01

17 січня 2020 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" №2653 від 20.12.2019. Як повідомлялося, цей проект закону вводить поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади. Крім того, законопроект пропонує до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України уповноважити Кабінет Міністрів України визначати адміністративні центри та території територіальних громад, а також подавати...

8 січня 202017:04

4 січня 2020 року в місті Заводське на стадіоні мікрорайону спиртокомбінату відбулися традиційні змагання з міні-футболу на Кубок міського голови. На футбольному полі вели боротьбу вісім кращих спортивних колективів Лохвицького району. В групі А грали команди: «Сенча 1», «Лохвиця», «Прогрес» (Піски), «Сокіл» (Токарі); група Б: «Сенча 2», «Погарщина», «Дружба» (Яхники-Г. Ісківці), «Харчовик» (Заводське). Згідно регламенту дві кращі команди із кожної групи виходили до півфіналу турніру.

28 грудня 201910:04

Настають довгоочікувані новорічні свята – вісники оновлення, мрій і сподівань. Ми озираємось на пройдешній рік, оцінюємо свої здобутки. З вірою дивимось уперед, ставимо перед собою нові цілі, йдемо до бажаних життєвих обріїв. Незважаючи на труднощі, місто успішно долало проблеми, створювало комфортне середовище для життя кожного з нас, здобувало свої маленькі перемоги. Минулий рік збагатив нас досвідом, згуртував і дав поштовх до кращого майбутнього. Дякую усім, хто творив добрі справи, докладав зусиль, аби наше рідне місто ставало ошатнішим і красивішим.

26 грудня 201915:45

Незважаючи на зовсім не зимову погоду, до нас наближаються зимові свята. Так вже милують око ошатні новорічні ялинки, дітей привітав Святий Миколай. А до міської ради завітали щедру вальні групи навчальних закладів та будинків культури. Це механіко-технологічний коледж ПДАА, ОЗ «Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1», Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, щедру вальна група дитячої музичної школи, МБК № 2 та творчі колективи «Веселий вулик» і «Явір» МБК № 1.

19 грудня 201917:53

Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора – день Святого Миколая. Це свято завжди було днем радості і чудес. За традицією Миколай приносить чемним дітям подарунки. Саме 19 грудня в ОЗ «Заводська ЗОШ № 1 відбулося свято для дітей 1 – 4 класів, яке підготували учні 5 і 7 класів під керівництвом працівників міської бібліотеки та педагога – організатора Самбур В. О. Дитяче театралізоване дійство відкрила представник Заводської міської ради Горбенко Ю.А., яка привітала дітей з наступаючими зимовими святами і побажала їм здоров’я, земної злагоди й тепла...

17 грудня 201914:49

Український народ багатий на колоритні і неповторні свята, традиції та обряди. Та пам’ятаючи і шануючи звичаї свого народу, ми започатковуємо нові свята, що сприяють збереженню та відродженню українських традиції. Вже здобуло неабияку популярність Свято вишиванки, а нещодавно група громадських діячів, акторів та успішних жінок із Вінниччини ініціювали запровадження Всесвітнього дня української хустки. «Запровадження Всесвітнього Дня Української Хустки на державному рівні викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом...

13 грудня 201914:46

Подяка від Львівської міської ради Заводській міській раді за підтримку в справі будівництва львівського індустріального парку європейською компанією «СіТіПі Інвест».

13 грудня 201914:41

Від Державного агентства водних ресурсів України надійшов лист та витяг з протоколу засідання секцій «Водні ресурси та інфраструктура» та «Економіка та інвестиційна діяльність» науково-технічної ради Держводагентства, щодо екологічного стану р.Сула на території Полтавської області.

10 грудня 201916:39

Держава частково дофінансує добудову 5 шкіл, 5 стадіонів та 5 дитсадків на території Лохвиці, Семенівки, Чорнух, Диканьки, Зінькова, Миргороду, Лубен, Кременчуці, Полтави та Глобиного, а також у Кременчуцькому, Лохвицькому, Карлівському районах. Полтавська ОДА підготували на направила до Кабміну список 15 недобудов, які на умовах співфінансування будуть завершені у 2020 році. Він складається із 5 шкіл, стадіонів та дитсадків. Про необхідність підготовки таких пропозицій на місцях сказав ще 8 листопада Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, коли дав доручення головам ОДА визначити список усіх шкіл...

10 грудня 201914:25

Під час зустрічі з представниками Американської торговельної Палати в Україні Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак презентувала стратегічні плани та пріоритети Міністерства, зокрема щодо управління побутовими відходами та поводження зі стічними водами. «Ми підтримуємо рамковий законопроект про відходи №2207-1, який наразі зареєстрований у Парламенті, у разі, якщо в ньому будуть прописані повноваження Мінрегіону у сфері поводження з муніципальними відходами.

6 грудня 201914:29

Вже найближчим часом очікуються кардинальні зміни у місцевому самоврядуванні, які обіцяють відкриття нових можливостей та перспектив. Поряд з цим нові повноваження несуть додаткову відповідальність за розвиток власної громади, за благополуччя їх мешканців, отже і за процвітання нашої Держави. Дякую працівникам місцевого самоврядування за активну громадську позицію, самовіддану працю, професіоналізм та відповідальність. Бажаю всім вам міцного здоров’я, здійснення всіх ваших планів та задумів, процвітання, достатку та миру на нашій землі.

4 грудня 201915:57

«Марафон написання листів» – це щорічна глобальна кампанія за звільнення незаконно засуджених людей та прискорення розслідування суспільно важливих справ. Вона проводиться по всьому світу до Міжнародного дня прав людини 10 грудня та об'єднує мільйони небайдужих людей у всьому світі. Це акція, яку Amnesty International влаштовує в понад 200 країнах. В Україну марафон прийшов 2006 року. А почалося все з сусідньої Польщі в 2001 році. Член Amnesty International Вітек Гебановські у Варшаві почув історію: люди в африканській країні збиралися разом...

3 грудня 201916:09

В рамках проведення всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» провідним спеціалістом з гуманітарних питань Заводської міської ради Ю.Горбенко було проведено бесіду для учнів 5 класів ОЗ «Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» на тему: «Що я знаю про булінг». Під час проведення заходу учні з’ясували для себе що таке булінг, які його основні ознаки, різновиди, хто найчастіше стає його жертвою, яка настає відповідальність відповідно до законодавства, а найголовніше – як поводитись у ситуації, коли ти сам став жертвою чи свідком цього явища.

23 листопада 201915:47

Голодомор. Це страшне явище, яке особливо неймовірне, на теренах України, адже вона має найбільше багатство – родючі землі та працьовитих людей. Дослідження цих трагедій розпочалося лише наприкінці 80-х років минулого століття. В Україні найжахливіший Голодомор 1932-1933 років розцінюється як акт геноциду українського народу, здійснений урядом СРСР шляхом організації штучного масового голоду, який забрав життя понад 7 мільйонів людей. Щохвилини від штучного голоду помирало 26 людей.

21 листопада 201916:31

«Україна в наших серцях» – саме під такою назвою 21 листопада пройшла година пам’яті, приурочена Дню Гідності та Свободи, яку підготували працівники Заводського МБК №1 для учнів старших класів шкіл та студентів Лохвицького механіко-технологічного коледжу. Вже шостий рік поспіль ми відзначаємо дату, яка назавжди змінила історію сьогодення, яка стала початком трагічних подій 2013 – 2014 років. На заході був присутній учасник тих подій Карножицький В.Л., який поділився своїми спогадами. По закінченню години пам’яті було покладено квіти до пам’ятника Героям України.



    Твіт