ГоловнаНовини
9 листопада 202210:03

Щиро вітаю з професійним святом усіх, хто створює людям свято та дарує радість спілкування, несе культуру до кожного серця та кожної душі. Ви допомагаєте молодому поколінню долучатися до справжніх витоків української культури. Ще з 2013 року, саме в цей день Україна відзначає День української писемності та мови. Споконвіку пісня і танець, музика і слово були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, вони вселяли і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

3 листопада 202216:58

Наша громада з 2021 року бере участь у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми «U-LEAD з Європою» і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. У вересні 2021 року представники нашої громади перебували з навчальним візитом у Польщі та перейняли досвід функціонування добровільних пожежних команд.

24 жовтня 202211:03

2,8 млн грн зібрали для потреб ЗСУ на благодійному аукціоні «Перемога починається з тебе». Аукціон проводили в Полтаві, участь у ньому взяли близько 80 учасників – меценатів, представників великого бізнесу, депутатів Київської, Полтавської міських рад та Полтавської обласної ради. Долучилися зокрема й голова облради Олександр Біленький, а також депутати з обласної фракції «Слуги народу». Джерело: Полтавська ОДА Організаторами заходу стали БФ «Рідна Оболонь», БФ «Культурні новації», БО «Благодійний Фонд «Княжа Україна».

14 жовтня 202208:04

Сьогодні ми відзначаємо три величні дати – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисників і захисниць України. Цьогоріч він набув особливого значення для нашої країни. 14 жовтня ми вітаємо тих Героїв, які ціною власного життя боронять Україну, бережуть спокій і дарують надію на наше вільне і щасливе майбутнє. Щодня і щохвилини вони доводять всьому світу, що є достойними нащадками українського козацтва. Бажаю всім захисникам і захисницям міцного здоров'я, добра, щастя, незламної віри у ПЕРЕМОГУ!

12 жовтня 202214:44

12.10.2022 року на території КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Заводської міської ради в м. Заводське по вул. Садова,2а було проведено командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту Заводської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області щодо виконання завдань у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

3 жовтня 202211:59

У вівторок Заводська громада проводитиме в останню путь захисника України - Литвина Владислава Андрійовича, який народився  6 березня 1988 р. в м. Заводське, Миргородського району, Полтавської області. Закінчив Заводську ЗОШ №1 та ПТУ №32. Помер під час проходження військової служби  29 вересня 2022 року. Поховання відбудеться 04.10. 2022 року о 12.00 на кладовищі  м.Заводське. У померлого залишилися мати, батько, син, брат та сестра. Вічна пам'ять солдату!

2 жовтня 202208:04

Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівника освіти! Це свято людей, які обрали сенсом свого життя педагогічний фах і залишаються вірними покликанню вчителя все життя. Нехай Ваша праця на освітянській ниві завжди цінується, Ваші старання і надії неодмінно будуть виправдані, а діти, завдяки Вам, отримують міцні знання. Бажаю, щоб доброта Ваших сердець ніколи не вичерпувалась, а радість від успіхів учнів, вихованців щодня тільки множилась. Нехай завжди Вас зігріває пошана ваших вихованців та їхніх батьків.

30 вересня 202214:45

Вітаю Вас із професійним святом – Всеукраїнським Днем бібліотек! Бібліотека сьогодні – це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. Бібліотеки, як скарбниці знань та інформації, активно впливають на процеси розвитку економіки, науки, освіти та культури. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів. Її функції стають значно ширшими, адже там проводять виставки, конференції, брифінги та творчі вечори.

18 вересня 202208:07

Щиро вітаю вас з Днем нашого міста! Це свято тих, хто відчуває себе частиною великої родини і пишається тим, що народився і проживає у нашому мальовничому місті ЗАВОДСЬКЕ. Цього року ми не святкуємо День міста зі зрозумілих причин – у нашій країні війна. Вона змусила повернутися на свою малу Батьківщину багатьох людей, які тут народилися та тривалий час у місті не проживали. Наше місто стало прихистком для громадян з тимчасово окупованих територій.

17 вересня 202208:03

Щиро вітаю Вас з святом Днем села! День села – це свято, яке єднає всіх жителів нашої громади, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного села є часточкою історії нашої держави. А її, відомо, творять добрі, щирі, працьовиті люди. Щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу. Дозвольте мені щиро привітати Вас всіх із Днем заснування села! В цей не легкий для держави час від усієї душі зичу Вам та вашим родинам мирного неба над головою та рідної землі під ногами, міцного здоров’я, щастя, добра, достатку.

15 вересня 202216:01

14 вересня 2022 року в районі с. Павлівка Волноваського району Донецької області, під час мінометного обстрілу при виконанні бойового завдання, загинув житель с.Піски, старший сержант КРИВОБОК ВОЛОДИМИР ІВАНОВИЧ 27.03.1971 року народження. У полеглого залишилися дружина, син, мати та брат. Відомості щодо організації поховання героя будуть оприлюднені додатково. Вічна слава полеглому захисникові!

2 вересня 202216:15

Щорічно 1 вересня в перший день осені всі школярі, їхні батьки та вчителі відзначають День знань. 
На жаль, в 2022 році це світле і радісне свято проходить у воєнний час, але навіть під час війни діти продовжують вчитися в школах, і святкування Дня знань так само актуальне незалежно від формату в якому воно буде проведено (офлайн чи онлайн). Дві школи нашої громади цього року обрали дистанційну форму навчання, а у 2 школах навчання буде проводитися у змішаному режимі.

25 серпня 202216:39

Свій перший День Незалежності Україна святкувала 16 липня 1991 року, через рік після того, як у Верховній Раді Української РСР ухвалили Декларацію про державний суверенітет та постанову "Про День проголошення Незалежності України". Через місяць, 24 серпня 1991 року, депутати Верховної Ради на позачерговому засіданні більшістю голосів ухвалили Акт проголошення Незалежності України. Документ було підтверджено на Всеукраїнському референдумі, що відбувся 1 грудня 1991 року.

24 серпня 202216:22

В день 31 річниці Незалежності України, вшановуючи пам’ять загиблих за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, відбулося покладання квітів до Меморіалу пам’яті, пам’ятника Героям України в м. Заводське та Пісківському і Бодаквянському старостинських округах. Пам’ятаємо, якою ціною ми здобуваємо свою незалежність, низький уклін нашим захисникам. Все буде УКРАЇНА!

23 серпня 202209:12

Щиро вітаю вас із Днем державного прапора та 31-ю річницею Незалежності України, які ми зустрічаємо під звуки сирен та вибухи снарядів. Україна – країна неймовірної краси, де народжуються та живуть неймовірні люди, які мужньо боронять рідну землю, без вагань віддають власні життя під жовто-блакитним прапором, який перетворюється у червоно-чорний від пролитої крові. Нехай цей день стане нагадуванням усьому світу, як дорого коштує свобода та незалежність. Найкращим пам’ятником всім загиблим буде наше бажання збудувати вільну, суверенну та Незалежну Україну.

9 серпня 202210:12

07.08.2022 року Заводська громада прощалася з Хільченком Денисом Миколайовичем, який загинув 4 серпня. Учасник майдану, в 2014 році добровольцем пішов захищати незалежність України і залишався вірний присязі до останнього свого подиху. Містяни живим коридором проводжали в останню путь нашого героя. Вічна пам’ять Денису та щирі співчуття рідним.

29 липня 202215:27
З нагоди відзначення Дня Української Державності в Заводській територіальній громаді було проведено підняття Державного прапора України та інші заходи, спрямовані на виховання в кожного громадянина розуміння того, що державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру не одна тисяча років.
28 липня 202208:16

28-го липня 2022 року Україна відзначає День Української Державності. Про що День Української Державності? Чому ми святкуватимемо його одночасно з Днем Хрещення Київської Русі? День Української Державності має на меті затвердити спадкоємність понад тисячолітньої історії українського державотворення та протидіяти історичним фейкам про єдність походження українського та російського народів. Ми маємо знати, що перші історичні згадки про українське державотворення - стосуються заснування столиці Давньоруської держави - міста Києва та подіями...

30 червня 202210:41

Загинув захисник України Олександр Володимирович Суходольський, 1994 р.н. Він народився, виріс та навчався в м. Заводське. Олександр захищав Україну з 2014 року. То ж 24 лютого не міг залишитися осторонь. Останнім часом він мешкав у м. Дніпро, але в нашому місті його пам’ятають та поважають. Вічна пам’ять герою та щирі співчуття рідним.

22 червня 202209:03

22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна. Кожен раз в цей День ми згадуємо. Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу Перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані. Цього скорботного дня схилимо голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна.



    Твіт