ГоловнаНовини

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

 Опубліковано: 9 грудня 2022, 13:56

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
У рамках акції були відвідані місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб та проведено інформаційно-просвітницька акція до Міжнародного дня проти насильства щодо жінок та розповсюджено матеріали від благодійного фонду «Розірви коло, UNFPA» «Що варто пам’ятати у випадку домашнього та/або гендерного зумовленого насильства, та що робити якщо ви стали свідком». 
Терцентром та начальником ССД надані інформаційні матеріали для оформлення тематичних куточків «Запобігання та протидія домашньому насильству» у лікувально-профілактичному закладі, будинку культури, відділу освіти.
У приміщені Територіального центру створено куточок з інформаційних матеріалів з метою обізнаності населення та привернення уваги до проблем домашнього насильства.
30.11.22 р. в ВСП Лохвицького МТФК ПДАУ м. Заводське - проведено інформаційно-просвітницькі заходи з профілактики домашнього насильства та насильства за ознакою статі.
З 01.11 - 02.11.22 р. відбулась вулична акція в ході якої було розповсюджено інформаційні буклети «Як протидіяти домашньому насильству?», «Що таке сексуальне насильство внаслідок війни?», «Що робити, якщо ви стали свідком гендерно зумовленого та/або домашнього насильства?», «Вільні від страху. Вільні від домашнього насильства» до якої були залучені начальник ССД, провідний ФСР (Терцентру) та інспектор СЮП
02.12.22 р. проведено засідання круглого столу з питань координаційних дій щодо запобігання та протидії домашнього насильства за ознакою статі та надання допомоги постраждалим особам від сексуального насильства, вчиненого представниками держави агресора. 
За результатами засідання прийняті відповідні рішення, підведені підсумки роботи Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильство за ознакою статі що функціонує в громаді та шляхи налагодження взаємодії суб’єктів соціальної роботи.
В приміщені публічної бібліотеки Заводської міської ради було проведено тренінг з учнями 9 класу Заводського ліцею №2 про запобігання насильству та жорстокому поводженню з дітьми.
Мінсоцполітики наголошує, якщо ви стали безпосереднім свідком насильства, негайно телефонуйте у поліцію за номером 102. Від цього залежить життя та здоров'я постраждалої особи.
Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів отримання допомоги можна за телефонами «гарячих ліній»:
• 15-47 – (Державна установа «Урядовий контактний центр»), цілодобова та безкоштовна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;
За телефонним номером 15-47 надаються фахові послуги:
• oінформаційні (залежно від того, якої допомоги потребує людина, та до якої установи звернутися);
• oпсихологічні (постраждала особа може отримати безкоштовну консультацію психолога);
• oюридичні (консультації чоловікам та жінкам чи рекомендації щодо подальших дій або можливої допомоги).
• 0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 (Громадська організація «Ла Страда Україна») «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;
• 0 800 213 103 контактний Центр системи безоплатної правової допомоги;
Консультації професійного юриста щодо процедури розлучення, оформлення аліментів, повернення майна та іншого можна отримати у спеціальних центрах безоплатної правової допомоги. Інформація про такі центри – за номером 0 800 213 103.
• 0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 (Громадська організація «Ла Страда Україна») національна дитяча «гаряча лінія».

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

Виконавчий комітет



    Твіт