ГоловнаНовини
22 червня 202209:02

21 червня вимушені переселенці, які зареєстровані та проживають на території Заводської громади отримали 230 продуктових наборів. Висловлюємо слова щирої вдячності Благодійному фонду ім. Хідіряна Оганеса Місаковича. Благодійний фонд, який спільно з партнерами: ТОВ «Пирятинський делікатес», агрохолдингом A.G.R. Group, волонтерською організацією GoodWill та волонтерською організацією «Подих» надали благодійну гуманітарну допомогу для вимушених переселенців, які проживають на території нашої громади.

1 червня 202213:21

У перший літній день в Україні, як і в усьому світі, відзначають добре і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей. Це свято у найулюбленіших, самих бешкетних і веселих — наших діток. Їх посмішки – це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд. У них стільки щирості і довіри, що розтане навіть найсуворіше і загартоване проблемами серце. Нехай вони ніколи не хворіють, кожен день несе їм нові знання і відкриття, а безтурботний час дитинства триває якомога довше. Здійснення всіх дитячих мрій та сподівань під мирним небом України! Збережемо наших дітей, майбутнє нашої країни!

26 травня 202209:09

25 травня 2022 року жителю с. Бодаква Паську Миколі Олександровичу вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким був нагороджений його син Ігор (посмертно), за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Нагороду вручив начальник ІІ відділу Миргородського РТЦК та СП підполковник Ніколаєнко С.М. Під час вручення нагороди були присутні члени родини загиблого воїна, міський голова Сидоренко В.В., староста Болотний О.В. Вічна пам’ять полеглому герою.

19 травня 202213:18

А українська вишиванка – диво, У ній народу код, його душі. Вишиванка - це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. Вишита сорочка є одним з найпопулярніших символів України та культури країни. У кожному регіоні країни були свої орнаменти та візерунки. День української вишиванки не є державним святом, проте став одним з найулюбленіших в Україні. Особливе значення День вишиванки має саме 2022 року - тоді, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

8 травня 202208:04

Вшановуючи пам’ять загиблих у Другій світовій війні, в Заводській міській територіальній громаді відбулося покладання квітів міським головою Сидоренком В.В, старостами Болотним О.В., Пройдаком Г.П, представниками громадськості та виконавчого комітету Заводської міської ради до Меморіалу пам’яті, пам’ятників Загиблих воїнів та місць поховання в м.Заводське, с.Піски, с.Пісочки, с.Бодаква, с.Нижня Будаківка, с.Заморіївка.

26 квітня 202214:35

В день 36 річниці з дня Чорнобильської трагедії відбулося покладання квітів до Меморіалу пам’яті в м. Заводське представниками міської ради та ліквідаторами аварії на ЧАЕС. Цьогоріч Чорнобильська трагедія набула нової актуальності через вторгнення військ росії в Україну та воєнні дії біля атомних електростанцій, які вже назвали "ядерним тероризмом".

15 квітня 202209:07

Шановні жителі Заводської громади! Інформуємо, що 16 квітня 2022 року на території нашої громади буде проведено всеукраїнську акцію «За чисте довкілля» та День благоустрою територій. Відповідно до розпорядження міського голови №28 від 25.03.2022 р. «Про проведення заходів по благоустрою та озелененню території у весняний період Заводської територіальної громади» з 25 березня на території громади розпочаті роботи по наведенню благоустрою та озелененню території. Своїм власним прикладом мешканці масиву «Гора» вже прибрали території на своєму масиві.

13 квітня 202208:29

ДСНС України, на сайті dmpo.dsns.gov.ua у розділі «Я прагну стати добровольцем» розмістили анкету "Я прагну стати добровольцем-рятувальником з питань цивільного захисту" для громадян, які бажають брати участь в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Всі, хто хочуть долучитися до допомоги нашим пожежно - рятувальним підрозділам, у розбиранні завалів зруйнованих будівель та рятуванні людей, можуть заповнити відповідну анкету за посиланням dmpo.dsns.gov.ua/uk/ya-pragnu-stati-dobrovolcem/ya-pragnu-stati-dobrovolcem-ryatuvalnikom-z-pitan-civilnogo-zaxistu

5 квітня 202214:43

З року в рік в Заводській громаді, як і у всій Україні, трапляється одне і те ж: місцеві жителі щовесни та щоосені спалюють суху траву, опале листя та інші рослинні залишки. Спалювання сухих рослинних залишків стало для деяких наших громадян настільки звичним, що навіть війна не «включила» їхні мізки. Своїми діями палії порушують законодавство, шкодять довкіллю та усьому живому. Працівники Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області в березні, цього року, спіймали на «гарячому» двох місцевих паліїв, які спалювали залишки сухої рослинності...

25 березня 202214:39

Спільна справа не лише гуртує, але й виховує відповідальне ставлення до порядку й затишку.
Власним прикладом мешканці масиву «Гора» (близько 20 чоловік разом із дітьми), спільними зусиллями з працівниками благоустрою та КП «Комунсервіс» очистили територію від сміття та провели обрізання дерев. Працівниками благоустрою було видалено одне аварійне та фаутне дерево. Сміття вивезено на полігон ТПВ. На прибраній території встановлено та пофарбовано лавочку та в подальшому планується облаштувати дитячий майданчик.

23 березня 202208:36

Ігоря Паська нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Про це стало відомо з Указу Президента України Володимира Зеленського №140/2022 від 16 березня. Воїна відзначили державною нагородою за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Про загибель Ігоря Паська стало відомо 9 березня. Він загинув, обороняючи Київ від російських окупаційних військ. 12 березня з воїном прощалися у селі Бодаква.

22 березня 202215:06

Жителі Заводської громади співчувають Ірині Василівні Сушковій, Василю Івановичу та Оксані Григорівні  Кулінічам з приводу тяжкої втрати чоловіка та зятя, старшого лейтенанта ЗСУ, Сушкова Віктора Олександровича, 15.08.1991 р.н., який віддав своє життя за Україну в бою біля міста Охтирка 20.03.2022 року.

20 березня 202212:52

Сьогодні хочеться особливо згадати працівників комунального підприємства та благоустрою. Ваша праця потрібна, а ви - невтомні трударі громади. Навіть у цей складний для країни час ви не полишили своїх робочих місць, не кинули громаду напризволяще. Ви - справжні люди, наша гордість. Кожного ранку схід сонця ви зустрічаєте уже виконуючи свої трудові обов'язки. Ви ремонтуєте, вивозите, очищуєте і робите світ навколо себе і всіх нас кращим. Ми безмежно вдячні за вашу невтомну працю і вірність обов'язку. З Днем працівників житлово- комунального господарства!

18 березня 202214:50

Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського № 143/2022 від 16 березня 2022 року «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими» започатковано проведення щоденно, о 9 годині 00 хвилин, загальнонаціональної хвилини мовчання, яку оголошують у всіх засобах масової інформації незалежно від форм власності. Вшановуймо світлу пам’ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

11 березня 202214:46

Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA від суб'єктів координації отримано повідомлення про розповсюдження електронних листів від імені державних органів України з інструкціями щодо підвищення рівня інформаційної безпеки. У тілі листа знаходиться посилання на веб-сайт hxxps://forkscenter[.]fr/, з якого пропонується завантажити "критичні оновлення" у вигляді файлу "BitdefenderWindowsUpdatePackage.exe" розміром близько 60МБ. З'ясовано, що згаданий файл забезпечить виконання завантажувача "alt.exe"

9 березня 202216:30

9 березня – 208-ма річниця від дня народження геніального українського поета, художника і філософа, нескореного патріота Тараса Шевченка і 14-й день війни в Україні. В Україні проходить загальнонаціональна акція "Шевченко закликає, Україна перемагає!" Поезія Тараса Шевченка сьогодні актуальна, як ніколи, адже Україна в умовах війни з Росією знову змушена виборювати свою свободу і незалежність. І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОЖДЕННИМ ЗЕМЛЯКАМ МОЇМ В УКРАЙНІ І НЕ В УКРАЙНІ МОЄ ДРУЖНЄЄ ПОСЛАНІЄ І смеркає, і світає, День божий минає, І знову люд потомлений І все спочиває.

25 лютого 202213:19

Якщо така ситуація застала вас на вулиці, по можливості сховайтеся в підвалі найближчого будинку або в захисній споруді. Не ризикуйте життям переміщуючись по відкритій місцевості. Якщо будівель поруч немає - не панікуйте, розташуйтеся лежачи в найближчому укритті, яким може служити будь-який бордюр, бетонний блок, канава та ін. Для захисту людей від дії засобів ураження крім захисних споруд цивільного захисту, якими є сховища та протирадіаційні укриття, також використовуються найпростіші укриття, а саме погріба житлових будинків.

25 лютого 202211:23

Інформація керівника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна Другий день Україна героїчно чинить опір російському вторгненню. Знищені літаки, танки, бронетехніка агресора. Вбиті, поранені та полонені загарбники. Українці пишаються своєю армією. Керівництво області та районів тепер працює в режимі військових адміністрацій. Президентом оголошена загальна мобілізація. Зараз ситуація на Полтавщині спокійна та контрольована. Боїв на території області немає. Цієї ночі Полтавщина не потрапила під ракетний удар.

20 лютого 202208:05

20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні - людей, які повстали проти несправедливості на захист ідеалів демократії, громадянських прав і свобод, європейського майбутнього нашої країни. Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії держави. Її події змінили всіх нас. Вони продемонстрували світові вражаючу незламність, безмежний патріотизм та велику жертовність наших громадян. Майдан дав всьому народу могутній поштовх для боротьби за свою гідність, за людські цінності, за одвічні прагнення українців до незалежності.

16 лютого 202215:18

Сьогодні, 16 лютого, Україна вперше святкує День єднання. Це свято встановлено Указом Президента України з метою консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. День єднання символізує єдність українців проти нового акту агресії з боку Росії проти України. Цього дня в Заводській територіальній громаді підняті Державні Прапори в адміністративних будівлях, закладах освіти та культури, підприємствах та магазинах.



    Твіт