ГоловнаНовини
20 лютого 201913:01

20 лютого 2019 року, у 5 роковини розстрілів на Майдані, відбулося покладання квітів до пам’ятника «Героям України». 18 – 20 лютого 2014 року в центрі Києва загинуло понад 100 громадян, названих пізніше «Небесною сотнею». Всі вони були розстріляні під час протестів проти колишньої влади. Саме 20 лютого полягло найбільше. Ці криваві події дали поштовх до творення нової історії, усвідомлення власної гідності та приналежності до української нації, яка має свою багатовікову історію, власну мову, культуру та прагнення до незалежності. - Слава Україні! - Героям Слава! - Навіки Слава!

14 лютого 201917:01

14 лютого закохані у всьому світі відзначають День Святого Валентина. Це свято сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його святкують напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими. Для кожної людини цей день – особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця. 12 лютого відбувся чудовий театралізований концерт за участю художньої самодіяльності Заводського міського будинку культури №1.

5 лютого 201917:01

101 рік тому, 29 січня 1918 року, українці стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. Коли українські війська відступили до станції Крути, на їх підтримку було направлено Першу Українську юнацьку (юнкерську) школу ім. Б. Хмельницького у складі чотирьох сотень (400–450 курсантів і 20 старшин (офіцерів) та першу сотню (116–130 осіб) новоствореного добровольчого Помічного Студентського куреня січових стрільців. До них приєдналися ще близько 80 добровольців з підрозділів місцевого Вільного козацтва із Ніжина.

4 лютого 201916:57

Урочистості з нагоди вручення дипломів студентам Лохвицького механіко-технологічного коледжу Полтавської державної аграрної академії відбулися нещодавно в Міському будинку культури №1. Зала була повністю заповнена глядачами, серед яких – викладачі, студенти коледжу, рідні та друзі, які прийшли, щоб підтримати випускників в цей святковий день. Путівку в життя отримували 39 випускників технологічного відділення за освітньою програмою Бродильне виробництво і виноробство та Зберігання і переробка зерна.

29 січня 201913:30

Щорічно, 29 січня, відзначають день пам’яті героїв Крут. Це дуже важлива дата для України, яка досить сильно вплинула на історію нашої країни. Кожен українець повинен хоча б трохи знати про цю подію. За різними оцінками втрати українських військ у битві під Крутами було від 70 до 100 людей. А з боку більшовиків втрати оцінюються приблизно в 300 чоловік. Потрібно відзначити, що під час організованого відступу українських військ загін студентів і школярів, який налічував 30 чоловік, потрапив в полон до більшовиків.

22 січня 201915:57

День Соборності України — це особливе свято, покликане нагадати нам: в якому б куточку України ми не мешкали, якою б мовою не спілкувалися, яких релігійних або політичних переконань не дотримувалися, наші серця об’єднані любов`ю до України! 22 січня в Заводській міській бібліотеці № 1 відбувся масовий захід присвячений Дню Соборності України для учнів 8 – 10 класів Заводських ЗОШ № 1 і № 2. На святі була присутня Юлія Ященко , фахівець з соціальної роботи Лохвицького центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді, яка привітала присутніх з цим святом.

22 січня 201910:26

Щиро вітаю Вас з великим державним святом - Днем Соборності України! 22 січня 1919 року навіки вкарбувалося в історію українського народу як величне національне свято. Саме в цей день проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який увійшов в історію українського народу як свято національної єдності. Цей день є символом об’єднання України. Він стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі...

15 січня 201908:10

Новий рік, сніжний, довгоочікуваний і такий казковий. Це свято, яке ми чекали з нетерпінням. Це ще одна можливість зібратися усією родиною, поспілкуватися з друзями, подарувати одне одному подарунки та сюрпризи. 13 січня, на передодні Старого Нового року, учасники народного аматорського фольклорного колективу «Злагода» завітали з новорічним концертом до жителів с. Жабки. Бажаючих подивитись концерт було дуже багато. В залі майже не було вільних місць. Учасники нашої самодіяльності підготували новорічно-різдвяну концертну програму.

14 січня 201916:30

13 січня 2019 року, в спортивному залі Лохвицького механіко-технологічного коледжу ПДАА пройшов традиційний турнір з настільного тенісу на Кубок міського голови. В змаганнях взяли участь більше 20 учасників: студенти коледжу, учні ЗОШ № 1, № 2 та ПТУ № 32. Цьогорічними переможцями стали Гейпель Ярослава, Вихрань Андрій та Мироненко Михайло. Другу сходинку посіли Костенко Таміла, Дудченко Олександр та Петренко Ярослав. Бронзовими призерами стали Безотосна Наталія, Назаренко Станіслав та Горбатенко Валентин.

14 січня 201911:22

Низка Новорічних свят уже позаду. 12 січня 2019 року творчі колективи художньої самодіяльності, аматори сцени міста Заводського привітали зі Старим Новим роком жителів села Погарщина. Дружня глядацька зала та приємні усмішки зустрічали колективи Заводського МБК №1 (дир.Ю.В.Краснолуцька) та МБК №2 (в.о.дир.Н.В.Іващенко) і налаштовували їх на виступи. З перших хвилин концерту до останнього номеру в залі панувала надзвичайна атмосфера доброти, усмішок і захоплень.

8 січня 201916:13

5 січня 2019 року в місті Заводське відбувся традиційний турнір з міні-футболу на Кубок міського голови. На засніженому футбольному полі змагалися команди із Погарщини, Гирявих Ісківець, Токарів, Пісок, Сенчі та дві Заводські команди: «Джентльмени» і «Харчовик», які і зустрілися між собою у вирішальній грі. На шляху до фіналу «Джентльмени» перемогли в серії пенальті команду «Прогрес» із Пісок та «Погарщину», «Харчовик» здолав «Фермерок» із Сенчі та Токарівський «Сокіл».

29 грудня 201816:00

Від щирого серця вітаю всіх вас з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим! З новим щастям, з новими планами та новими звершеннями! Рік, що відходить у минуле, є водночас складним і насичений подіями, напруженою працею, глибоким змістом та звершеннями. У переддень Нового 2019 року хочу побажати всім миру, злагоди та віри. Віри в себе, у людей, в процвітання нашої громади. Віри в те, що будь-яке добре починання, яке робиться від щирого серця, буде успішним. Я переконаний, що разом ми збережемо все краще, що маємо, та спільними зусиллями досягнемо успіхів.

20 грудня 201816:19

Щороку, саме 19 грудня, в день святого Миколи, відбувається відкриття міської ялинки, а на дітей чекають подарунки. Багато років поспіль головне дійство відбувалося саме під головною ялинкою міста. Цьогоріч це свято перемістилося у гостинну залу Заводського міського Будинку культури № 1 та мало назву «Брами всі повідчиняю я зимі і Миколаю…». Всі присутні із задоволенням подорожували із головними героями святкового дійства. Але були не просто пасивні спостерігачі, а й брали участь у святковому концерті.

19 грудня 201815:00

Для виконання робіт по очищенню каналізаційних труб від осадів, які виникають при транспортуванні стоків, за кошти міської ради для КП «Комунсервіс» було придбано каналопромивочну машину АГВТ Шторм А1542 К. Вона дасть змогу більш ефективно експлуатувати каналізаційні мережі. Також збільшить термін їх використання та забезпечить якісне відведення стоків.

7 грудня 201808:01

Прийміть найщиріші вітання з нагоди державного свята – Дня місцевого самоврядування. Саме цього дня, 7 грудня 1990 року, Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про місцеве самоврядування". Відзначення цього свята є підтвердженням самоврядних традицій багатьох поколінь українців, реалізації їх права брати участь в управлінні державними справами на місцевому рівні. Це традиція вільних людей, котрі не мають над собою володаря, а визнають лише провідника та виборних людей, яким довіряють і яких наділяють владними повноваженнями.

29 листопада 201813:10

Поважну дату своєї історії – 65 років на сцені відзначив народний аматорський хор української пісні «Явір» Заводського МБК № 1. На ювілейний концерт прийшло багато шанувальників творчості колективу. Кожна зустріч з ним завжди бажана для глядачів. Хор «Явір» був заснований в далекому 1953 році при Будинку культури цукрового комбінату. Про ті події ми можемо дізнатися сьогодні лише з дбайливо збережених фото та розповідей старожилів. Історія їх спільної творчості, що ось уже 65 років приносить насолоду глядачам...

26 листопада 201816:58

24 листопада о 10:00 год. відбулася поминальна панахида та освячення оновленого пам’ятного знаку жертвам голодомору на масиві «Брисі», яку відслужив отець Михаїл. Міський голова В.Сидоренко, заступник міського голови С.Добруля, секретар ради Л.Мащенко та жителі міста запалили свічки та вшанували пам'ять всіх загиблих у ті страшні часи хвилиною мовчання.

23 листопада 201814:41

У рамках вшанування 85-х роковин Голодомору в Україні та жертв геноциду Українського народу 1932-1933 р.р. в міському Будинку культури №1 відбувся тематичний захід для молоді нашого міста. Мета заходу: поглиблення знань учнів про Голодомор як геноцид української нації, його причини, перебіг і наслідки та усвідомлення масштабів жорстокості, з якою винищували український народ. Ці жахливі сторінки в історії країни відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.

23 листопада 201809:51

Зроніть сльозу... Під такою назвою пройшов Вечір - реквієм для студентів 1-го курсу груп Т-11б та Т-12б Лохвицького механіко - технологічного коледжу ПДАА, які разом зі своїм керівником Таранською Аллою Анатоліївною відвідали Заводську міську бібліотеку №1.  На початку Вечора було запалено свічку та прозвучала пісня у виконанні О.Білозір Свічка пам'яті на відео - ролику. Перед студентами з розповіддю виступила наша землячка та блоггер Сачура Єлизавета Григорівна.

21 листопада 201810:18

Сьогодні, 21 листопада, рівно п'ять років тому, люди вийшли на вулиці і висловили свою позицію щодо дружби з Євросоюзом. Після рішення уряду про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди асоціації України з ЄС українці вийшли на майдани. Цей день в Україні відзначають як День Гідності та Свободи, адже саме п'ять років тому розпочалася революція, яка переродила українську націю. В Заводському вшанували пам’ять всіх, хто ціною власного життя захистив прагнення до свободи і процвітання, покладанням квітів до пам’ятника Героям України.



    Твіт