ГоловнаНовини

Спалювання сухої рослинності у військовий час може бути прирівняне до диверсійної роботи

 Опубліковано: 5 квітня 2022, 14:43

З року в рік в Заводській громаді, як і у всій Україні, трапляється одне і те ж: місцеві жителі щовесни та щоосені спалюють суху траву, опале листя та інші рослинні залишки.

Спалювання сухих рослинних залишків стало для деяких наших громадян настільки звичним, що навіть війна не «включила» їхні мізки. Своїми діями палії порушують законодавство, шкодять довкіллю та усьому живому.

Працівники Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області в березні, цього року, спіймали на «гарячому» двох місцевих паліїв, які спалювали залишки сухої рослинності, і на яких було складено адміністративні протоколи. Нагадуємо, за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам відповідно до статті 152 КУпАП підлягають штрафу в розмірі від 340 до 1360 грн. А ще спалювання сухостою у військовий час може бути прирівняне до диверсійної роботи.

Закликаємо громадян відмовитися від практики спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити такі тяжкі наслідки, як загибель громадян, перекидання вогню на житлові, дачні, господарчі будинки та споруди, руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню, може призвести й до масштабних пожеж торфовищ та лісових масивів.

Закликаємо усіх повідомити сусідів, близьких, знайомих про можливі страшні наслідки пожежі. Якщо стали свідками підпалів, повідомляйте поліцію.

Адміністративна комісія при виконавчому
комітеті Заводської міської ради

Спалювання сухої рослинності

Виконавчий комітет



    Твіт