Головна Оголошення
23 червня 202309:02

Національна соціальна сервісна служба України спільно з Центром демократії та верховенства права розробили зразок договору про провадження волонтерської діяльності між органами місцевого самоврядування / органами державної влади та волонтером. Цей договір створено для полегшення комунікації в співпраці між волонтером та організаціям в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень.

22 червня 202314:08

Для реєстрації/перереєстрації транспортних засобів більше не потрібно проходити експертне дослідження. 15 червня набула чинності постанова Кабінету міністрів України № 599, що передбачає відповідні зміни. Як розповів начальник сервісного центру МВС у Гадячі Анатолій Танчик, експертне дослідження залишається обов’язковим лише для першої реєстрації на території України вживаного транспортного засобу, ввезеного з-за кордону. Таким чином, процедура купівлі-продажу стала ще зручнішою й для неї потрібно лише зареєструватися в електронну чергу.

19 червня 202315:37

З метою створення умов для реінтеграції ветеранів/-нок АТО/ООС/російсько-української війни та їх долучення до соціально-економічної розбудови територіальних громад Полтавської області відбудеться тренінг «Грантова підтримка ветеранів/-нок та членів їх сімей», за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації, Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ПОВА, Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції», Полтавського університету економіки і торгівлі та Полтавської Торгово-Промислової палати.

19 червня 202313:44

Миргородське РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області, закликає громадян дотримуватися елементарних правил відпочинку на водоймах! З початком купального сезону на території водних об’єктів Полтавської області загинуло 13 осіб. Основними причинами загибелі людей на водних об’єктах є порушення правил поведінки на воді, особиста необережність, купання в нетверезому стані. Люди масово вирушають на відпочинок до річок, озер, ставків та інших водойм. Купання та плавання – це хороший, корисний і активний відпочинок, який сприяє зміцненню організму...

19 червня 202311:36

ПРОБАЦІЯ - ЦЕ ... - забезпечення безпеки суспільства (громади) шляхом запобігання вчиненню правопорушень; - надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу для прийняття справедливого рішення (складення досудової доповіді); - організація виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі; - пробаційний нагляд: контроль за особою, яка вчинила правопорушення, а також допомога, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві (консультації, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань);

16 червня 202309:19

Щоби дізнатися, на якій стадії виготовлення документи, українці активно користуються онлайн-сервісом «Перевірка стану оформлення документів» на офіційному сайті ДМС. За допомогою цього сервісу можна перевірити стан оформлення таких документів, як: • паспорт громадянина України для виїзду за кордон; • ID-картка; • посвідка на тимчасове проживання; • посвідка на постійне проживання; • дозвіл на імміграцію в Україну; • продовження строку перебування в Україні.

15 червня 202308:39

6 червня цього року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, що призвело до значного затоплення територій. Заводська територіальна громада 8 червня звернулася до громадської організації «Рух добрих сердець» із проханням надати допомогу у придбанні інструментів та засобів для евакуації населення, що постраждало. Вже 9 червня ця організація разом з партнерами: Global Care Kinderhilswerk, Aktion Deutschland Hilft, християнська церква «Божа сім’я» здійснили передачу допомоги гуманітарному штабу м. Полтава.

14 червня 202315:19

Щодня в поліції реєструються десятки повідомлень про шахрайські дії. Недобросовісні особи, користуючись довірою людей, вводять в оману та виманюють грошові кошти. Поліція розповідає про найпоширеніші шахрайства та пояснює, як не потрапити до пастки зловмисників: - Будьте обережні, коли вам пропонують товари за низькою ціною «з рук в руки», особливо, якщо такі «продавці» приходять до вас додому. У такий спосіб, останнні, вивідують обстановку та прослідковують за тим, де ви зберігаєте кошти;

14 червня 202314:46

Ви роботодавець та хочете скористатись послугами служби зайнятості? Не знаєте як отримати компенсацію за працевлаштування? Відповіді на ці та інші питання Ви можете не тільки отримати, але й самостійно запитати нашу спікерку - заступника директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Олену Мельник під час стриму, який відбудеться 15 червня 2023 року, початок о 12:00. Ви зможете написати Ваші питання в чат одразу після початку трансляції, відповіді будуть надаватись в прямому етері.

12 червня 202309:32

Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших громадян були змушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало вагітних жінок, які народили діток уже в інших країнах. Тож наразі у них виникає чимало запитань щодо документів для малят. Тому сьогодні пропонуємо Вам відповіді на актуальні питання, які стосуються саме документування дітей, народжених за кордоном.

7 червня 202314:51

Всесвітній день боротьби з дитячою працею був встановлений рішенням Міжнародної організації праці (МОП). Ідея внести в календар нову дату з’явилася в 1997 році після проведення заходів, присвячених боротьбі з найгіршими формами дитячої праці. Закликаючи світ до здійснення ефективних заходів щодо викорінення примусової, шкідливої та небезпечної праці, а також експлуатації дітей, Міжнародна організація праці ухвалила Конвенцію від 17.06.1999 № 182 «Про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці».

6 червня 202308:47

Нажаль під час війни нерідко трапляються такі ситуації як втрата паспорта громадянина України чи закордонного паспорта. У такій ситуації можна користуватися застосунком “ДІЯ”. Паспорти у "Дії" — ID-картка та закордонний — мають таку саму юридичну силу, що й звичайні паперові аналоги. Така можливість передбачена статтею 14¹ Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

1 червня 202311:50

На території навколо населених пунктів Вашої громади с.Бодаква та с. Нижня Будаківка ПП «Стоколос – Агроінвест» з 02.06.по 10.06.2023 року проводитиме обробку посівів сої із застосуванням пестицидів та агрохімікатів. Для обробки полів використовуватимуться препарати: Гром Некст (хімічний клас препарату: 3), Флейм (хімічний клас препарату: 3), інсектицид Каратель Виходити на територію оброблених ділянок, проводити роботи на суміжних ділянках, випасати худобу, птицю, користуватися сінокосом дозволяється не раніше як через 3-5 днів після обробки.

1 червня 202310:38

Наближаються літні канікули, і у дітей з’явиться багато вільного часу, який вони зможуть проводити на свіжому повітрі. Щоб ця чудова пора дитинства запам’яталася приємними емоціями, а батьки не хвилювалися за здоров’я і життя своїх доньок та синочків, потрібно говорити з ними про електробезпеку. АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» закликає відповідально ставитися до власної безпеки, неухильно дотримуватися правил поведінки поблизу енергетичних об’єктів: – для занять спортом або рухливими іграми потрібно обирати місця...

31 травня 202311:14

Уповноважений провадить свою діяльність за такими напрямами: особисті права та свободи (право на життя, право на свободу та особисту недоторканність, свобода пересування, право на повагу до гідності, право на вільний розвиток своєї особистості, недоторканність житла, таємниця комунікації, право на недоторканність особистого життя, право на недоторканність сімейного життя, право на свободу світогляду і віросповідання, свободу думки та слова); громадянські та політичні права (право на інформацію, право на свободу обʼєднання, право на участь в управлінні державними справами.

30 травня 202316:24

Повідомляємо, що міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps в рамках Програми підтримки економічної стійкості України розпочинає прийом заявок на отримання фінансової допомоги від сільськогосподарських підприємств, зокрема фермерських господарств у розмірі 40 ООО доларів США. Подати заявку на отримання цієї допомоги можуть власники малих та середюх сільськогосподарських підприємст Полтавської, Сумської та Чернігівської областей.

26 травня 202315:35

Повідомляємо, що на території навколо населених пунктів Заводської міської ради (сіл Н.Будаківка, Ветхалівка, Заморіївка) ФГ "МОЯ ЗЕМЛЯ 2015" з 26 травня по 18 червня 2023 року проводитиме обробку посівів озимої пшениці із застосуванням пестицидів та агрохімікатів.

26 травня 202308:23

Скільки оформлена ID-картка громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігається в підрозділах міграційної служби? – міграційна служба Полтавщини відповідає на актуальне запитання. Отже, виготовлені ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у підрозділах міграційної служби протягом двох років. Також громадяни мають можливість написати заяву і продовжити термін зберігання свого паспортного документа до трьох років.

16 травня 202313:25

Згідно "Правил користування системами водопостачання... "забороняється використання питної води для поливу городів. До порушників будуть застосовуватися штрафи або відключення. Бережіть та ощадливо використовуйте воду!

16 травня 202311:43

Відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10м/сек, температурі води — не нижче +18° С, повітря — не нижче +24° С.



    Твіт