ГоловнаНовини
6 грудня 202309:16

2 грудня 2023 року в м. Мирноград Покровського району Донецької області, під час виконання службових обов’язків, помер Захисник України, житель м. Заводське – Лебідь Костянтин Юрійович. Народився Костянтин Юрійович 06 лютого 1991 року с. Стецьківка на Сумщині. Навчався у Заводській ЗОШ №2, а у 2008 році закінчив Лохвицький технікум харчових технологій ПДАА. 28 березня 2022 року мобілізований до Збройних Сил України. У червні 2023 року нагороджений медаллю «За хоробрість в бою». У померлого залишилися батьки, двоє дітей, колишня дружина та сестра.

5 грудня 202315:51

Виконавчий комітет Заводської міської ради отримав гуманітарну допомогу – дефібрилятор «Samartian PAD 350P», який буде переданий добровільній пожежній охороні Заводської міської територіальної громади для надання домедичної допомоги населенню. Дана допомога була надана Фондом міжнародної солідарності Республіки Польща, у партнерстві з BGK (Bank Gospodarstwa Krajowego) – Польським Банком розвитку та завдяки фінансуванню Європейського Союзу. Висловлюємо слова щирої вдячності Фонду за надану допомогу.

1 грудня 202315:49

30 листопада 2023 року старший офіцер відділення рекрутингу та комплектування другого відділу Миргородського РТЦК та СП лейтенант Роман Ляш, спільно з міським головою Віталієм Сидоренком, вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня дружині загиблого героя Кравчука Віталія Васильовича, Кравчук Наталії Іванівні, сину Артему та доньці Софії. Пам’ятаємо про захисника, який до останнього подиху захищав рідну землю. Вічна слава ГЕРОЮ!

24 листопада 202315:57

24 листопада, біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в місті Заводському, пройшла громадська панахида за всіма загиблими. Були запалені лампадки, покладені квіти та вшанували пам’ять жертв голодомору хвилиною мовчання. 25 листопада о 16.00 долучіться до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів. Запаліть свічку пам'яті у своєму вікні на знак скорботи за загиблими.

31 жовтня 202317:30

28 жовтня Відділом культури і туризму було проведено звіт творчих колективів закладів культури Заводської громади, учасниками якого стали кращі з кращих після проходження відбіркових оглядів протягом останнього півріччя. Захід був спрямований на розвиток самодіяльного народного мистецтва, організацію змістовного дозвілля молоді, залучення широкого кола населення до участі у культурно-просвітніх заходах, роботу творчих колективів та художніх студій, розвиток духовності, патріотизму, художньо-естетичного виховання, з метою популяризації аматорського мистецтва...

21 жовтня 202312:22

Чергова чорна звістка з фронту російсько-української війни вразила болем людські серця – у бою за волю України, її цілісність і незалежність, за честь і гідність українського народу загинув наш земляк, військовослужбовець Збройних сил, старший сержант КОЧЕРГА ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ. Він народився 14.01.1967 року в с. Токарі, де до недавнього переїзду в м. Заводське проживав із родиною. У 1984 році закінчив Токарівську школу. До 1986 року навчався у Заводському ПТУ №32. Цього ж року був призваний на строкову службу до військово-морського флоту, де прослужив 3 роки.

18 жовтня 202316:20

Коло єдності – так називається громадська організація, яка створена ініціативною групою внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців м.Заводське з метою об’єднання і залучення до активного життя та соціальної згуртованості в громаді. Перші кроки організації це були зустрічі, обговорення, опитування в громаді для визначення потреб культурного, освітнього, оздоровчого, екологічного характеру в громаді. Одна із виявлених проблем - низький рівень комп'ютерної грамотності, відсутність умінь та знань роботи з комп’ютером та смартфоном.

16 жовтня 202314:17

Документальний проєкт «Незламні діти. Я чекаю» розповідає історії українських дітей, які побачили війну на рідній землі, але не покинули своїх мрій та переконань. Цей документальний фільм розповідає про виклики, з якими стикнулися діти від початку повномасштабного вторгнення. Українські діти своїми вчинками доводять, що нічого неможливого немає. Вони попри все залишаються Незламними. У фільмі розкриваються історії лише декількох дітей та їхніх родин про те, як вони зустріли 24 лютого, як рятувались, виїжджаючи за кордон...

3 жовтня 202313:12

Як шкода тих, кого забрали небеса, Кого війна в безсмертні списки записала, Хай згасла свічка, але пам’ять не згаса, Бо нас життям від смерті захищали. Вшановуючи пам’ять захисників України, які віддали своє життя заради світлого майбутнього нашої держави, в Пісківському та Бодаквянському старостинських округах встановили меморіальні дошки. На фасаді будівлі Пісківського ліцею – Кривобоку Володимиру Івановичу, Споденейку Віталію Сергійовичу, Дейкалу Сергію Володимировичу, Сагайдачному Олегу Володимировичу та Бовкуну Андрію Володимировичу.

1 жовтня 202308:09

Сьогодні, 1 жовтня, Україна вперше відзначає нову дату у День своїх Захисників і Захисниць, усіх, хто воює і хто віддав своє життя заради України та українців. Шановні Захисники і Захисниці України! Ви довели, що є достойними нащадками Українського Козацтва. Щиро зичу Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба! Також сердечно вітаю Всіх із особливим Днем для українців – святом Покрови Пресвятої Богородиці. У сьогоднішніх нелегких обставинах життя українського народу ми просимо Пресвятої Владичиці її Покрову над нами.

1 жовтня 202308:03

Вітаємо Вас з професійним святом: Днем працівників освіти. Висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю. Ваші серця завжди наповнені співчуттям та добротою. Цими чудовими якостями Ви щедро ділитесь з дітьми. Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує міцне здоров'я та довголіття. Бажаю здібних та талановитих учнів, гідних перемог та нагород у житті. Нехай усе, за що вам доводиться боротися і все, чого прагне ваше серце, неодмінно приходить у ваше життя.

30 вересня 202308:04

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства. У день Вашого професійного свята бажаю Вам міцного здоров'я, сімейного благополуччя, родинного затишку, а також вдосконалення професійних якостей. Нікому не секрет, що професія бібліотекаря не є легкою, але у соціальному плані вона надзвичайно важлива.

25 вересня 202314:12

17 вересня наше прекрасне місто Заводське відзначило 95 річницю від свого заснування. Доброю традицією стало відзначати День міста саме у цей вересневий день. Це особливе свято. Не кожне місто в Україні може пишатися неповторною аурою і позитивною енергетикою. У цей день кожен з нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому дороге наше Заводське. Наше місто славиться талановитими, щирими, добрими й працьовитими людьми, які створюють його матеріальне й духовне сьогодення та майбутнє.

25 вересня 202313:38

17 вересня, чудового, сонячного дня біля приміщення Заводського міського будинку культури №1 пройшов благодійний ярмарок, приурочений до Дня Міста ЗАВОДСЬКЕ. Ми щиро вдячні працівникам Публічної бібліотеки Заводської міської ради за активну участь в благочинному заході. Дівчатка завжди підтримують благодійні акції, продають поробки, створені своїми руками, проводять різні майстер-класи, підтримують і розвивають наших діток - своїх читачів. Дякуємо за активність та підтримку!

17 вересня 202308:15

17 вересня в Україні відзначається День усиновлення, який співпадає з великим православним святом Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, які стали біблійним прикладом високої моральності, сімейної злагоди, любові та вірності. Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. За офіційними даними, зараз в Україні понад 70 000 дітей-сиріт. Але, нащастя, їх активно всиновлюють.

17 вересня 202308:06

Дорогі жителі та гості міста Заводське! Сьогодні воно відзначає свою 95-ту річницю з дня заснування. З цієї нагоди щиро та сердечно вітаю усіх зі святом! День міста - це ще один привід згадати за що ми цінуємо, любимо та пишаємося ним. Усі досягнення, здобутки, надбання, якими багате Заводське, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди. Нажаль багато містян змушені були залишити рідне місто через російську агресію, але ми впевнені у тому, що всі вони повернуться до рідного краю після ПЕРЕМОГИ!!!

16 вересня 202308:01

16 вересня, одне з найдавніших сіл нашої громади, с. Піски відзначає 931 річницю заснування. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місцевості з особливим колоритом, традиціями і славною історією. У ці непрості для нашої держави часи нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною, мати різні думки і погляди, але вміти чути один одного, знаходити компроміси та досягати бажаних цілей. Вітаю всіх мешканців с. Піски, бажаю мирного неба, спокою, злагоди, добробуту. Добра вам усім, здоров’я, родинного затишку.

15 вересня 202311:51

Визволення с. Піски. 80 років тому, 14 вересня с. Піски було визволено від фашистських загарбників. Пісківчани, як і мільйони українців, віддали свої життя у Другій Світовій війні. Зараз, як і 80 років тому, ми боремося з агресором, захищаємо рідну землю від московитів. І саме 14 вересня 2022 року загинув Захисник України, Кривобок Володимир Іванович. Вшанували пам'ять загиблих покладанням квітів до пам’ятника Невідомому солдату та на могилу Кривобока В.І. Вічна пам’ять і слава всім Захисникам України!

13 вересня 202314:22

5-6 вересня 2023 року в Університеті економіки в Братиславі відбувся міжнародний фінал Економічної Олімпіади - це конкурс з економіки та фінансів, розрахований на учнів старших класів, метою якого є розвиток економічного мислення школярів. Захід був організований Інститутом економічного та соціального аналізу (INESS) у співпраці з Чеським інститутом економічної освіти (INEV). До цього змагання Україна цьогоріч долучилася вперше завдяки зусиллям команди Bendukidze Free Market Center та підтримці Economic Fundamentals Initiative.

12 вересня 202309:33

Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні з радістю повідомляє про завершення конкурсного етапу грантової програми «Конкурс мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP», створеної з метою підтримки Партнерів Представництва, які беруть участь у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми «U-LEAD з Європою» і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.



    Твіт