ГоловнаНовини

Творчий звіт колективів художньої самодіяльності

 Опубліковано: 31 жовтня 2023, 17:30

28 жовтня Відділом культури і туризму було проведено звіт творчих колективів закладів культури Заводської громади, учасниками якого стали кращі з кращих після проходження відбіркових оглядів протягом останнього півріччя. 
Захід був спрямований на розвиток самодіяльного народного мистецтва, організацію змістовного дозвілля молоді, залучення широкого кола населення до участі у культурно-просвітніх заходах, роботу творчих колективів та художніх студій, розвиток духовності, патріотизму, художньо-естетичного виховання, з метою популяризації аматорського мистецтва та виховання загальнолюдської моралі.
Приємно відзначити, що нам є чим і ким пишатися! Представники журі Обласного огляду-конкурсу народної творчості «Звучи, рідна мово», що проводився на відзначення 80-річчя від дня народження Героя України, народної артистки України, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка, повного кавалера ордена Княгині Ольги – Раїси Опанасівни Кириченко, відзначили досить високий професійний рівень артистів, організацію та креативний творчий підхід до проведення заходу. 
Так, до кращих колективів увійшли :
- Народний аматорський ансамбль танцю «Веселка» (Заводський МБК №1, кер.Ю.Краснолуцька);
- Студія Народного аматорського ансамблю танцю «Веселка» (Заводський МБК №1, кер.Я.Кабар);
- Народний аматорський хор української пісні «Явір» (Заводський МБК №1, кер.Л.Лобецька);
- Народний самодіяльний духовий оркестр (Заводський МБК №1, кер.О.Шеффер, Н.Росла)
- Народний аматорський фольклорний колектив «Веселий вулик» (Заводський МБК №1, кер.Н.Онасенко);
- Народний вокальний ансамбль «Дивоцвіт» (КЗ «Заводська дитяча мистецька школа, кер.І.Ковтун);
- Народний аматорський фольклорний колектив «Злагода» (Заводський МБК №2, кер.Н.Іващенко);
- Танцювальний колектив «DanceLove» (Пісківський СБК, кер.О.Шовкова);
- Інструментальний ансамбль «Колорит» (КЗ «Заводська дитяча мистецька школа, кер.О.Кузьменко);
- Троїсті музики (Заводський МБК №2, кер.Ю.Дзюба);
- колективи малих форм вокального та інструментального жанрів, солісти, читці розмовного жанру клубних закладів громади.
Кожен виступ був неповторним і незабутнім — бентежив душу, хвилював серце, викликав щирі людські емоції. Уся програма пройшла ніби на єдиному подиху... Глядачам було подано увесь спектр тієї щедрої мистецької палітри, яка щодень озивається звуковим різнобарв’ям у мистецьких культурних закладах громади. Все це свідчить про високий культурний потенціал нашого краю, особливість і самобутність його жителів.
Щира подяка усім, хто долучився та взяв участь в одному з найвідповідальніших мистецьких заходів року: 
- кожному учаснику, який знаходить час та відвідує мистецькі студії наших клубних закладів, даруючи свій талант оточуючим, передаючи найтонші порухи людської душі та її поривання до прекрасного;
- кожному керівнику, який працює «не лише для звітності», а щодня своєю плідною працею, старанням та наполегливістю плекає кращі зразки народної творчості;
- кожному глядачеві, який дарує свої оплески, посмішки та захоплення, отримуючи естетичну насолоду від професійно підготовлених виступів.
Творчий звіт кращих художніх колективів Заводської громади став справжнім духовним святом одкровення, вкотре доводячи, що заклади культури і надалі залишаються культурним осередком для розвитку творчих здібностей, справжньою колискою народної творчості.

Творчий звіт

Виконавчий комітет



    Твіт