ГоловнаНовини

Перші успіхи

 Опубліковано: 18 жовтня 2023, 16:20

Коло єдності – так називається громадська організація, яка створена ініціативною групою внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців м.Заводське з метою об’єднання і залучення до активного життя та соціальної згуртованості в громаді.

Перші кроки організації це були зустрічі, обговорення, опитування в громаді для визначення потреб культурного, освітнього, оздоровчого, екологічного характеру в громаді.

Одна із виявлених проблем - низький рівень комп'ютерної грамотності, відсутність умінь та знань роботи з комп’ютером та смартфоном.

Цифровізація за період пандемії і війни в Україні досягла високих рівнів, більшість українців виявилися не готовими до цього, особливо старше покоління, якому важко адаптуються до цифрового світу без певних навичок і вмінь. Ця проблема не виняток і для Заводської міської територіальної громади як для місцевих мешканців, так і для ВПО.

Завдяки плідній співпраці ГО «Коло єдності» з ГО «Крим SOS», Заводською міською радою, Публічною бібліотекою Заводської міської ради та за фінансової підтримки UNHCR Ukraine - Агентство ООН у справах біженців в Україні громадська організація отримала необхідне обладнання для проєкту « Інформаційно-навчальний простір «Цифровий компас» на суму 70 тисяч гривень (ноутбук, проєктор, проєкційний екран, принтер, фліпчарт, смартфон, акустична система) та розпочала на базі Публічної бібліотеки Заводської міської ради реалізацію проєкту. Основна мета його - навчання ВПО та місцевих мешканців необхідним навичкам роботи з комп’ютером та смартфоном, сприяння соціальній згуртованості та зміцнення комунікації між ВПО та місцевим населенням. 

Перша група учасників проєкту «Цифровий компас» завершила навчання курсів «Базові навички цифрової грамотності» та «Смартфон і я» і отримали знання і навички роботи на комп’ютері й смартфоні. За 1,5 місяця навчання учасники потоваришували й згуртувалися, знайшли собі нових знайомих і друзів. Друга група, вже набрана і розпочала навчання. 

ГО «Коло єдності» продовжує свою місію з об'єднання та розвитку громади ініціативами що приносять результати, надаючи громаді нові можливості та розширюючи її потенціал.

Голова ГО «Коло єдності» Світлана Редя

Перші успіхи

Виконавчий комітет



    Твіт