Головна Оголошення
18 серпня 202209:56

До уваги мешканців громади. З настанням сухої вітряної погоди значно підвищується пожежна небезпека у природних екосистемах. Тож в котре ЗВЕРТАЄМОСЬ до всіх мешканців громади, керівників підприємств, установ та організацій, що відповідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» у поточній редакції має наступний зміст: Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності...

18 серпня 202209:05

Основним завданням Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Полтавській області є реалізація державної політики у сфері здійснення державного контролю: - за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки (державна допомога, пільги, житлові субсидії та інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного бюджету), соціальних послуг; - за використанням коштів державного бюджету, виділених для надання соціальної підтримки, зокрема під час проведення перерахунку її розмірів у разі встановлення фактів надмірної виплати коштів...

12 серпня 202209:02

Про проведення соціально-гігієнічного моніторингу за станом та безпечністю води відкритої водойми с. Млини (р. Сула) в місці масового відпочинку населення. Станом на 11 серпня 2022 року лабораторно досліджено 6 проб води з відкритих водойм р.Сула, р.Артополот. За результатами лабораторних досліджень води в р. Сула, р.Артополот по санітарно-хімічних показниках відхилень від санітарних норм не виявлено. По мікробіологічних показниках (індекс ЛКП) виявлено невідповідність нормативу – індекс ЛКП- 7500 при допустимій величині до 5000.

9 серпня 202208:41

До уваги мешканців Заводської міської територіальної громади, підприємств, установ та організацій, які здійснюють свою господарську діяльність на території громади. Виконавчий комітет Заводської міської ради повідомляє, що 05.08.2022 року завершено внесення змін до державного реєстру в частині перейменування назв окремих вулиць населених пунктах громади відповідно до прийнятих рішень ради. Відтепер на території громади використовуватимуться лише нові назви вулиць...

3 серпня 202208:47

Держсервіс має бути доступним. Особливо коли йдеться про послуги для людей пенсійного віку. Наше з вами завдання — допомогти їм показати життя без купи папірців, забігання до кабінетів, «щоб просто спитати», та очікувань. Все, що необхідно, можна глянути, не виходячи з дому, онлайн на порталі Гід з державних послуг. Потрібні документи Пенсійне посвідчення Заміна (переоформлення) пенсійного посвідчення Інформація з пенсійної справи Довідка про перебування на обліку Довідка про доходи пенсіонера Довідка про доходи пенсіонера для субсидій.

3 серпня 202208:25

Полтавців закликають морально підтримати військових, адже вже майже 5 місяців вони без перепочинку стримують повномасштабне російське вторгнення на територію України. Попри їх стійкість та незламність вони люди, які також відчувають втому та виснаження.

3 серпня 202208:19

4 серпня з 9 години на території колишнього ПТУ 32, за адресою вул. Полтавська 10/2, від благодійної організації World Central Kitchen буде проводитися видача продуктових наборів кожній родині, вага якого складає близько 15 кг. При собі ОБОВ'ЯЗКОВО мати довідки ВПО всіх членів сім’ї з реєстрацією в Заводській громаді та паспорт. ВПО, що мешкають у Пісківському та Бодаквянському старостатах, гумдопомога буде видаватися по місцю їх проживання.

2 серпня 202214:31

У світі почастішали випадки віспи мавп. Зокрема, на початку травня 2022 року у Великій Британії поставили перший діагноз пацієнту, який їздив до Нігерії, де, ймовірно, і підхопив вірус перед поверненням на батьківщину. Наразі дане захворювання реєструється в 75 країнах, де згідно повідомлень зареєстровано більш як 16 тисяч випадків. Зареєстровано п'ять смертей. 23 липня 2022 року Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Т.Гебреєсус оголосив спалах мавпячої віспи у світі глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я.

2 серпня 202210:52

До уваги ВПО, зареєстрованих на території Заводської громади! 3 серпня 2022 року з 9:00 години за адресою: м. Заводське, вул. Полтавська, 10/2, в адмінприміщенні ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» (колишнє ПТУ №32) буде здійснюватися прийом внутрішньо переміщених осіб працівниками БО «Благодійний фонд «КАРІТАС ПОЛТАВА» для отримання багатоцільової благодійної допомоги. Кошти надаються внутрішньо переміщеним особам (ВПО), що прибули з окупованих територій або із зон ведення активних бойових дій після 24.02.2022 р.

29 липня 202215:13

«У центральній садибі Миргородського району розпочав свою роботу переміщений заклад вищої освіти «Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка.» Меморандум про співпрацю між університетом та Миргородською міською ради був підписаний 9 червня. Відповідно до документу, у Миргороді буде здійснюватися набір абітурієнтів на кілька факультетів: навчально-науковий інститут фізики, математики та інформаційних технологій (ІФМІТ), інститут економіки та бізнесу (ІЕБ), факультет природничих наук(ФПН), Рубіжанський фаховий коледж та Брянківський фаховий коледж.

27 липня 202211:50

Наш регіон належить до тих регіонів, де збирання грибів є традиційним. Сезон дощів, який наразі відмічається по Полтавській області, пришвидшує ріст грибів. Гриби - це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді і до смерті. Основними причинами отруєнь дикорослими грибами є недостатня обізнаність грибників, які не відрізняють їстівні гриби від їх отруйних двійників, вживання їстівних грибів старих, перезрілих або після тривалого зберігання та порушення технології їх консервування та приготування грибних страв.

26 липня 202216:11

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) у співпраці з урядом України, за підтримки Всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, надає допомогу ВПО та домогосподарствам, які прийняли внутрішньо переміщених осіб у вигляді кормів для сільськогосподарських тварин (кури, свині, корови). Набір для свиней: БМБД (комбікорм – концентрат) для свиней – 50 кілограм, фасування в мішки по 25 або по 50 кілограм.

25 липня 202209:25

Торгівля людьми ‒ здійснення незаконної угоди, обʼєктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

18 липня 202213:56

З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід відбувся автоматично. Відповідаємо на найбільш поширені питання. Як отримати номер особового рахунку?

15 липня 202215:23

Майже чотири місяці в Україні працює Національна платформа продовольчої безпеки. Вона створена на базі Держпродспоживслужби. Платформа дозволяє об'єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій у стимулюванні розбудови української економіки в умовах війни та забезпеченні харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, Збройні Сили України та територіальну оборону.

13 липня 202213:44

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. ”Деякі питання надання грантів бізнесу”, пропонуємо ознайомитися з програмами на створення або розвиток власного бізнесу, надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

11 липня 202217:04

З 1 травня 2022 року до реєстру клієнтів ГК «Нафтогаз України» включено 8,8 млн українських домогосподарств. Нові клієнти будуть отримувати послуги за однією з найвигідніших цін на ринку – 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). ГК «Нафтогаз України» відповідає на найпоширеніші запитання від клієнтів: 1. Чи потрібно подавати додаткові документи для переходу? Ні, адже перехід від попередньої газопостачальної компанії відбувся автоматично. Водночас ми радимо споживачам звернутися до контакт-центру Товариства для актуалізації контактної інформації.

7 липня 202215:57

Наші волонтери проводять реєстрацію на отримання матеріальної допомоги лише при наявності критеріїв уразливості: Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які набули вказаного статусу після 24.02.2022 та які на додачу до статусу внутрішньо переміщеної особи відноситимуться до однієї чи декількох з цих категорій (БУТИ ПРОСТО ВПО НЕ ДОСТАТНЬО): - домогосподарство, яке ведеться однією особою («неповні сім’ї») з 2 або більше дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (старше 60 років з особливою потребою (особливими потребами) на додаток до його/її віку).

7 липня 202211:47

Лохвицьке УЕГС АТ «Полтавагаз» доводить до відома, що 13 липня 2022 року в зв’язку з проведенням РПР на ГРС Н.Бодаква буде припинено розподіл газу на наступні населені пункти: с.Н.Бодаква, с.Заморіївка, с.Червоні Луки, с.Бодаква, с.Хрулі, с.Пісочки з 08:00 до 15:00 год.

6 липня 202213:45

Відповідно до Рішення Полтавської обласної військової адміністрації № 19 Ради оборони Полтавської області від 30 червня 2022 року «Про невідкладні заходи для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави» вирішили: 1. Заборонити на території Полтавської області продаж і використання салютів, фейерверків, петард та інших піротехнічних засобів на період дії воєнного стану. 2. Заборонити рух транспортних засобів на території Полтавської області, які використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів.



    Твіт