Головна Оголошення
22 січня 202416:02

Виконавчий комітет Заводської міської ради оголошує рішення від 17.01.2024 року за № 15 про затвердження норм надання послуг з управління побутовими відходами на території Заводської міської територіальної громади

18 січня 202414:56

Станом на 18 січня 2024 року на території Миргородського району виникло 18 пожеж у житловому секторі, внаслідок яких загинуло 5 осіб. Найчастішими причинами виникнення пожеж стали: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (короткі замикання), порушення при влаштуванні та експлуатації печей.

11 січня 202414:20

Постановою КМУ від 29.12.2023 року № 1405 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг» внесено зміни до пункту 1 постанови КМУ «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» від 05.03.2022 року № 206. Відтак постачальник має право при наявності заборгованості на припинення постачання електричної енергії побутовим споживачам. З метою запобігання припинення постачання електричної енергії, рекомендуємо звернутися до ТОВ «ПОЛТАВАЕНЕРГОЗБУТ»

8 січня 202411:19

Останнім часом зростає кількість випадків отруєння людей чадним газом, не пов’язаних із виникненням пожеж. Протягом 2023 року на території Полтавської області було зареєстровано 14 випадків отруєння людей чадним газом, внаслідок яких загинуло 2 особи та отримали отруєння 17 осіб (у тому числі 2 дітей). Як свідчить практика, основними причинами отруєння чадним газом є: порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення, газових приладів, електричних генераторів, несправність систем димовидалення та вентиляції.

5 січня 202415:23

Російська армія продовжує обстріли території України – це щоденні нальоти груп шахедів та ракет по областям країни. З особливою інтенсивністю агресор атакує Київ, Харків, Дніпро, Одесу, Херсон, Запоріжжя, Кривий Ріг... Найжахливіше те, що ворог цинічно, цілеспрямовано завдає шкоди життю і здоров'ю мирного населення та руйнує наші будинки. Противник використовує тактику терору... На жаль, місто Миргород також перебуває постійно у полі зору агресора. Я звертаюся до кожного жителя чи гостя нашого регіону: не нехтуйте сигналом "Повітряна тривога". Одразу ж обов'язково прямуйте в укриття. Пам'ятайте про правило "двох стін". Прошу усіх власників бізнесу, магазинів, торгових центрів, керівників установ та організацій - будьте відповідальними до власної безпеки та безпеки своїх відвідувачів. При оголошенні "Повітряної тривоги", кожен повинен прямувати в укриття, адже дуже часто цілями для атак стають саме місця з масовим скупченням людей. Не розслабляйтеся, ігноруючи тривогу! Пам’ятайте, що загроза повітряної атаки існує повсякчасно, бо ворог підступний і небезпека ще не минула! Бережіть себе та своїх рідних!

4 січня 202408:51

Водохреще - одне з найважливіших у році православних свят. В цю урочистість згадують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан та його явлення народу як Спасителя та Месії. В 2024 році через перехід на новоюліанський календар дата урочистості зміниться - тепер Водохреща буде не 19 січня. Коли Водохреща 2024 - нова дата Хрещення більше не відзначатимуть 19 січня. Тепер свято Хрещення Господнє 2024 року ми відзначатимемо на 13 днів раніше, ніж раніше, тобто 6 січня. 2024 року цей день випаде на суботу.

26 грудня 202309:04

У сучасному світі ґендерна рівність є важливим елементом суспільного прогресу і ключовою складовою євроінтеграційного процесу України. Забезпечення рівних можливостей та прав для всіх, незалежно від статі, визначає кращий шлях до створення справедливого та гармонійного суспільства. Домашнє насильство — це не лише побої чи зґвалтування. Це й образи та приниження, заборона працювати чи контроль сімейного бюджету. Виділяють 4 типи насильства: - фізичне Це умисне нанесення травм.

22 грудня 202315:37

Традиційним атрибутом Нового року є прикрашена ялинка – як натуральна, так і штучна. Однак не слід забувати, що зелена красуня може принести в дім і радість, і лихо. Нехтування правилами пожежної безпеки при встановленні та оздобленні новорічної ялинки здатне призвести до загоряння в помешканні, наслідком якого стає знищене майно громадян.

19 грудня 202309:31

Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Миргородського району, а також операторів ринку, які нещодавно перевели свій бізнес із інших регіонів України, зареєструвати потужності у Державному реєстрі потужностей операторів ринку та/або внести зміни до відомостей реєстру чи надати інформацію про припинення використання потужностей. Відповідно до вимог ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги...

14 грудня 202313:45

За інформацією Полтавського обласного центру з гідрометеорології, у найближчі дві години зі збереженням до кінця дня 14 грудня по місту Полтава та Полтавській області очікується ожеледь, на дорогах ожеледиця (1 рівень небезпечності - жовтий).

14 грудня 202309:00

Виконавчий комітет Заводської міської ради повідомляє про початок прийому документів для участі у конкурсі щодо визначення виконавця послуг по здійсненню операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території населених пунктів Заводської міської територіальної громади. Термін подання конкурсних пропозицій з 14 грудня 2023 року до 10:00 години 15 січня 2024 року. Прийом документів за адресою: м. Заводське, вул. Полтавська,4/16, Миргородського району, Полтавської області. Детальна інформація за тел. (05356) 3-56-92.

13 грудня 202308:43

Миргородське РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області закликає громадян дотримуватися правил безпечного користування пічним опаленням в житловому секторі. Велика кількість пожеж виникає по причині порушення правил пожежної безпеки при використанні та монтажу пічного опалення. Найгірше те, що у вогні гинуть люди. Особливого занепокоєння при використанні пічного опалення викликають люди похилого віку, самотні пенсіонери та інваліди. Саме у помешканнях таких жителів пожежі виникають найчастіше.

11 грудня 202313:37

Доводимо до відома громадян наказ начальника Миргородський РТЦК та СП №694 від 05.12.2023 року "Про приписку громадян України чоловічої статі 2007 року народження до призовних дільниць Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки".

7 грудня 202315:48

Знайдіть для початку стежку або сліди на льоду. Якщо їх немає, позначте з берега маршрут свого руху.

7 грудня 202315:14

З настанням холодної пори року багато людей використовують для обігріву своїх помешкань пічне опалення та електроприлади. Через порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають своє житло і майно. Найчастіше це трапляється із людьми літнього віку, часто самотніми. Адже вони на початку опалювального сезону не завжди можуть самостійно перевірити стан печі та димарів і миттєво зреагувати на проблему, коли вона виникає.

30 листопада 202314:42

29 листопада 2023 року на Донеччині та Луганщині за допомогою засобів інтернет мереж відбулось чергове онлайн-засідання робочої групи щодо проведення інформаційної кампанії «Трудовий договір: Твій пасок безпеки у світі праці». У засіданні робочої групи прийняли участь представники ГУ ПФУ у Донецькій та Луганській області, ГУ ДПС у Донецькій області, Донецького та Луганського обласного центра зайнятості, Відділів та Департаментів Луганської ОДА, НСПП в Донецькій області, ГУ ДСНС України у Донецькій області, ГУ ДПСС у Донецькій області...

30 листопада 202311:30

Розв’язавши повномасштабну війну, росія намагається знищити не лише наші міста та будинки. Вони прагнуть зруйнувати нас ментально, психологічно. Постійні стреси, втрата роботи, розлука з близькими – часто громадянам важко самотужки впоратись з усім цим, що може перерости в домашнє насильство. За даними МВС, лише за перше півріччя 2023-го кількість звернень щодо домашнього насильства зросла майже на 40%, порівняно з цим же періодом минулого року. Що таке домашнє насильство?

29 листопада 202313:13

Словесні образи, постійні звинувачення, приниження та встановлення тотального контролю над життям іншої людини – усе це є проявом психологічного насильства.

27 листопада 202311:36

Гепатит А — це спричинене вірусом гепатиту А захворювання, що вражає печінку. Його також називають хворобою Боткіна. Це захворювання може мати як легкий, так і важкий перебіг. Вірус гепатиту А передається: - внаслідок вживання забруднених харчів або води, що можуть містити фекалії інфікованих людей; - через недотримання особистої гігієни; - у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї; - також причиною інфікування можуть стати деякі види сексуальних стосунків.

20 листопада 202310:08

«Лють» – це воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Основні завдання — відсіч та стримування збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника. До лав штурмової бригади запрошують вмотивованих, рішучих та патріотично налаштованих людей. На кандидатів, які пройдуть спеціальний відбір, чекає високоякісна підготовка.



    Твіт