ГоловнаНовини
12 грудня 201715:48

Саме таку назву мав ще один проект бюджету участі 2017 року, автором якого була Лисенко Ніна. Цей проект втілився в життя на базі міської бібліотеки №1. 9 грудня перші юні аніматори пробували сили у створенні власних мультфільмів. І хоча це було перше заняття, враження залишились незабутні. А скільки нових ідей та задумів. То ж побажаємо їм успіхів у реалізації своїх мрій.

12 грудня 201711:46

Сьогодні 12 грудня 2017 року о 10-00 в приміщенні МБК №1 (сесійна зала) по вул. Матросова, 15 відбулося громадське обговорення проекту містобудівної документації «План зонування території міста Заводське». На розгляд громадськості представлені графічні та текстові матеріали: - пояснювальна записка; - креслення плану зонування щодо функціонального використання території міста Заводське; - схема планувальних обмежень. За підсумками обговорення прийнято рішення схвалити представлені матеріали проекту...

11 грудня 201716:17

11 грудня у актовій залі Головного управління ДСНС України у Полтавській області, за участі голови Полтавської ОДА Валерія Головка, народного депутата України Андрія Реки, начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимира Салогуба, представників Проекту «Реформа управління на сході України»,що виконується Deutsche Gesellschaft  für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Тараса Журавля та Вячеслава Толкованова, директора Департаменту економічного розвитку...

6 грудня 201712:00

Триває реалізація проекту «Облаштування дитячо-ігрового майданчика «Краплинка»», автором якого є Чумарна Олена, в рамках бюджету участі на 2017 рік. Майданчик розмістився біля басейну в районі цукрозаводу. Реалізація цього проекту дає змогу нашим дітям відпочивати як у святкові дні, так і в будь-який інший час, маючи якісні, різноманітні гойдалки та каруселі.

6 грудня 201709:50

05.12.2017 року у рамках Міжнародноі акціі «16 днів проти насильства» фахівцем із соціальної роботи Лохвицького РЦСССДМ, керівником філії в м.Заводське Юлією Ященко для студентів ПТУ № 32 проведено відео-лекцію «Торгівля людьми-сучасне рабство». У заході прийняли участь 20 осіб студентської молоді. Студенти ознайомилися з основними формами та етапами торгівлі людьми, переглянули відеоролики відповідно теми. Визначили як вберегтися від торгівців живим товаром та основні установи та організації, куди можна звернутися у разі...

4 грудня 201709:40

Щороку, 1 грудня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Одна з останніх епідемій нашої сучасності була названа чумою 20-го століття. Не дивлячись на досягнення нашої прогресивної науки ми, на превеликий жаль, змушені констатувати, що вона ще далеко не закінчена. Її масштаб, цинічність і підступність, досі не може залишити байдужим жодної більш-менш розсудливої людини. Офіційна статистика поширення хвороби змушує нас відчувати глибоку тривогу. Щодня в Україні від СНІДу помирає 8 осіб.

29 листопада 201716:52

З 01 до 30 листопада 2017 року в Лохвицькому механіко-технологічному коледжі Полтавської державної аграрної академії проводився Місячник правових знань. Зі студентами були проведені інформаційні години, зустрічі з працівниками правоосвітніх органів, відео-лекції, семінари, тощо. Основна роз’яснювальна робота проводилася в рамках просвітницького проекту «Знай свої права». 29 листопада в коледжі був проведений розширений семінар для студентів І-ІІ курсів «Я маю право!» під керівництвом викладача основ правознавства Мірошник Вікторії Олександрівни.

28 листопада 201716:46

Міжнародний Саміт мерів (IMS) - платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування та фахівцями місцевого розвитку світового рівня. Щорічний Саміт об’єднує визначних мерів міст з усього світу і дає змогу обговорити сучасні тенденції у розвитку міст, інновації, презентувати найкращий міжнародний і місцевий досвід міського управління та поділитися історіями успіху українських міст у різних сферах. Саміт організований Western NIS Enterprise Fund за підтримки Прем’єр-міністра України та мера Києва. 

27 листопада 201713:51

В місті продовжуються роботи, заплановані в програмі соціально-економічного розвитку на 2017 рік. На сьогодні виконано: 1. Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття тротуару по вул.Матросова в м.Заводське - 102693,87 грн. / 322,76 кв.м.; 2. Поточний ремонт вимощення на території дитячого садка “Теремок” в м.Заводське - 13408,41 грн. / 51,68 кв.м.; 3. Поточний ремонт асфальтобетонного покриття по вул.Горянській в м.Заводське - 56945,79 грн. / 173,07 кв.м.; 4. Поточний ремонт щебеневого покриття дороги по вул.Ватутіна (в межах будинків № 167-171)

24 листопада 201715:49

24 листопада 2017 року, вшановуючи пам'ять жертв голодомору 1932 – 1933 років, біля пам’ятного знаку, в районі масиву Брисі, відбулася година пам’яті, під час  якої до всіх присутніх звернувся міський голова В.Сидоренко. Він наголосив на необхідності пам’ятати та передавати наступним поколінням, ті страшні події геноциду над українським народом. Настоятель храму Івана Богослова отець Михайло відправив поминальну панахиду. До пам’ятного знака були покладені композиції з калини, квітів та колосків пшениці.

24 листопада 201710:14

Під час проведення в коледжі Місячника правових знань та Міжнародної акції «16 днів проти насильства» фахівець із соціальної роботи Лохвицького районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді в м. Заводське Ященко Юлія Володимирівна провела цикл бесід в групах денної форми навчання «Життя без насилля». Обговорювалися права та обов’язки підлітків. Акцентувалася увага на те, як не стати жертвою насилля і куди звертатися у випадку виявлення будь-якого насилля. Юлія Володимирівна відповіла на чисельні запитання студентів.

22 листопада 201714:23

21 листопада відбулося засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. Вів засідання голова ради конкурсу, голова обласної ради Олександр Біленький. Бюджет конкурсу складає п'ятнадцять мільйонів гривень. Члени ради конкурсу розглянули вісімдесят чотири проектні пропозиції, які були представлені в чотирьох категоріях. Заводська міська рада подала на конкурсний відбір Проект співробітництва громад Заводської міської ради та Бодаквянської сільської ради проект «Впровадження енергозберігаючих заходів

21 листопада 201711:09

Відповідно до Указу Президента «Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи» в м. Заводське відбулося покладання квітів до пам’ятника Героям України. Колектив міського будинку культури №1 провів годину патріотизму для підростаючого покоління міста, вшановуючи громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, а також, зважаючи на важливе значення цих подій, для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України.

15 листопада 201711:29

14 листопада у м.Києві відбулися Загальні Збори уповноважених представників місцевого самоврядування - Членів Асоціації міст України. У Зборах взяли участь близько 300 представників органів місцевого самоврядування-членів АМУ. Представником від Заводського був міський голова Віталій Сидоренко. Міські голови заслухали Звіт про роботу Правління та Виконавчої дирекції Асоціації міст України за 2017 рік; учасники зборів ухвалити Фінансово-господарський звіт Правління Асоціації міст України за 2017 рік та бюджет АМУ на 2018 рік. 

1 листопада 201716:41

Як офіційно й бюрократично звучить фраза Громадський бюджет участі. Здається, що це черговий офіційний документ, який з часом ляже під сукно. Хіба може думка пересічного мешканця міста стати фінансовим втіленням доброї справи? Виявляється може. Все дуже просто, прозоро і реально! Вперше про Громадський бюджет повідомлено на одній із сесій Заводської міської ради. Відразу виникли запитання. Після особистого звернення до спеціалістів міської ради стало зрозуміло, що це дійсно є реально, лише не слід зволікати з часом.

17 жовтня 201710:21

14 жовтня, в День захисника України, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва відбулося покладання квітів до пам’ятника Героям України та концертна програма: «Свято мужності й відваги». В залі міського будинку культури №1 були присутні учасники бойових дій в зоні АТО, воїни-інтернаціоналісти, волонтери, представники українського козацтва, усі ті, для кого захист рідної Батьківщини, захист кожного з нас є життєвим покликанням та кого об’єднує не професія і не красиві гасла, а справжній патріотизм.

2 жовтня 201708:20

У переддень професійного свята освітян у Київському Національному педагогічному університеті ім.Михайла Драгоманова відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з працівниками освіти. У складі делегації Полтавщини був завідувач ДНЗ №2 «Теремок» О.В.Дроб’язко. 

29 вересня 201708:11

27 вересня на базі Заводського МБК №1 відбулося виїзне засідання керівників закладів культури Лохвицького району, на якому були присутні більше 30 осіб. Зі словами привітання до всіх присутніх виступила Мащенко Лариса Олександрівна, секретар міської ради. Марченко Сергій Миколайович, начальник відділу культури і туризму Лохвицької РДА, розповів про один з напрямків розвитку туризму, а саме – зелений туризм та шляхи його розвитку. Теоретичну частину підготувала та провела Кулик Валентина Миколаївна, художній керівник Лохвицького РБК...

28 вересня 201716:51

25 вересня 2017 р. біля будівлі спорткомплексу відбулася нарада за участі міського голови, представників міської ради, інженера з технічного нагляду за об’єктом будівництва Маркова В.М., підрядника Інденка В.І. та проектанта, який здійснює авторський нагляд за об’єктом будівництва, Михайловського О.Г., щодо виконання робіт з реконструкції спорткомплексу по вул. Матросова, 15а. У 2016 році міська рада подала на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області...

20 вересня 201711:29

Ось і промайнула третя неділя вересня, в яку, зазвичай, наше місто Заводське святкує свій день народження. Цьогоріч святкування тривало три дні. І розпочалось на масиві «Брисі» 15 вересня І-им фестивалем-дефілядою кулінарного мистецтва Green-пікнік «Страви на мангалі». Учасники, а це 5 команд, представили різноманітні страви, з яких журі обрало одну - найкращу. Переможці, родина Сучян, отримали приз - електричну духовку, всі інші конкурсанти - набір барбекю, а кожен бажаючий мав змогу поласувати ексклюзивними стравами.



    Твіт