ГоловнаНовини
17 березня 202416:19

Про це стало відомо із реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність. Як зазначила у повідомленні Людмила Цімбота, 31 січня 2024-го їй на особистий номер телефону набрала людина, яка представилася працівником ДСА у Полтавській області. У розмові суддю запитали, чи можуть із нею поговорити представник ОВА - заступник голови щодо якогось "державного питання". 5 лютого судді подзвонила невідома людина, яка представилася співробітником Полтавської обласної військової адміністрації.

15 березня 202415:08

Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” є однією з найбільш важливих резолюцій РБ ООН у сфері політики безпеки, визнає що збройна агресія і кризи по-різному впливають на жінок і дівчат та чоловіків. Так жінки є більш вразливими до проявів фізичне, психологічне, сексуальне й економічне насильство переслідує жінок – і загострюється в часи криз. Цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях.

6 березня 202413:32

До 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення на державному рівні видатного українського поета, художника. Програма передбачає низку культурних, мистецьких та інформаційних заходів як в Україні, так і за її межами.

1 березня 202418:30

22 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув мешканець с. Піски Шевченко Олександр Сергійович, 14.01.1989 р.н., уродженець с. Гиряві Ісківці. У 2014-2015 роках був учасником АТО. Мобілізований 13 квітня 2022 року. Мав звання молодшого сержанта. У загиблого залишилися батьки, дружина та донька. Поховають Героя в с. Гиряві Ісківці. Вічна пам’ять ГЕРОЮ!

1 березня 202411:50

27 лютого 2024 року, захищаючи Україну на Херсонському напрямку, загинув наш земляк Горошко Руслан Вікторович, який народився 9 червня 1987 року у місті Червонозаводське. З 1994 по 2002 рік навчася у Брисівській ЗОШ. У 2005 році закінчив Миргородське ПТУ № 44, де здобув професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування. Працював у АТ «Укргазвидобування» (Яблунівське відділення з переробки газу). Був мобілізований 13 вересня 2022 року. Мав звання старшого солдата батальйону охорони.

29 лютого 202411:09

Відповідно до договору про співпрацю в галузі освіти між Заводською та Лохвицькою територіальними громадами, за юридичної та фінансової підтримки громадської організації «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» у межах впровадження Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», реалізуємо проект «Різні можливості – рівні права. Створюємо умови для реалізації потенціалу дітей з ООП». Даний проект, який передбачає дообладнання ресурсних кімнат Заводського ліцею № 2, Пісківського ліцею.

24 лютого 202408:43

24 лютого 2024 року виповнюється два роки від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України. Під надуманим приводом захисту російськомовного населення в нашій державі від уявних утисків та обмежень кремль насправді поставив за мету знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Водночас ця агресія виявилася викликом міжнародному світовому порядку, створеному після Другої світової війни, порушила загальну стабільність у Європі та стала глобальною загрозою для світової безпеки.

20 лютого 202413:46

20 лютого 2014 року — поворотна дата в історії України. Вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. В цей день відбувся найстрашніший розстріл протестувальників за весь час Революції Гідності. Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо як ціною власного життя Герої виборюють свободу і незалежність нашої країни. Вічна пам’ять і шана Героям, які стали небесними захисниками України, низький уклін їхнім сім’ям і близьким. На знак вшанування пам'яті Героїв, біля пам’ятника Героям України, були проведені заходи та покладання квітів.

16 лютого 202409:46

35 років тому, 15 лютого, з території Афганістану були виведені радянські війська, які протягом десяти років брали участь у війні на території цієї країни. У 2004 році Указом Президента України саме 15 лютого визначено як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цьогоріч учасники бойових дій на території інших держав вшанували загиблих та поклали квіти до Меморіалу пам’яті. У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

30 січня 202409:29

Подвиги та імена наших Героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу та незалежність України, навіки залишиться в пам’яті українців. Одним із них є військовослужбовець з міста Заводське – солдат Рибалко Микола Вікторович, який загинув унаслідок поранень, які отримав під час артилерійського обстрілу 15 січня 2023 року на Луганщині, обороняючи Україну від російських військ.

29 січня 202414:05

29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут. Це трагічна і важлива подія в історії нашої країни, яка нагадує про боротьбу за незалежність України. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника. Вшановуючи їх пам’ять працівники виконавчого комітету поклали квіти до пам’ятника Героям України.

22 січня 202416:16

22 січня, в День Соборності України, відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку. Саме в цей день 1919 року українські землі стали однією державою. Однак самостійність та незалежність українцям доводиться виборювати досі. Адже вже 10 рік триває російсько-українська війна, яка розпочалася на сході України, а у 2022 році охопила всю державу

22 січня 202410:59

Щороку 22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно свято встановлено Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей. Тільки за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Лише сильна держава та сильна влада може убезпечити націю від служіння чужим інтересам.

16 січня 202416:48

12 січня 2024 року в спортивній залі Заводського ліцею №1 відбувся традиційний турнір з настільного тенісу на Кубок міського голови Заводської територіальної громади. В змаганнях взяли участь тридцять три учасника - це школярі та студенти із міста Заводське та сіл Піски та Бодаква. Запекла боротьба точилася на всіх чотирьох тенісних столах. Перемогу серед дівчат, вперше, святкувала Вовк Дарія із Пісківського ліцею. Другою стала Прядка Катерина студентка Лохвицького механіко-технологічного фахового коледжу ПДАА.

29 грудня 202313:55

Цей рік був дуже непростим для нашої країни. Ми пережили ще один рік в умовах війни, втрату близьких, рідних та знайомих. Для кожного з нас найголовнішими цінностями стали мирне небо над головою, незалежність та свобода. Я вірю, що Новий 2024 рік принесе нам ПЕРЕМОГУ і МИР. Нехай цей рік буде роком відновлення, єдності і процвітання для України. Бажаю Всім міцного здоров’я, матеріального благополуччя та мирного неба над усією Україною, щоб у домівках завжди панувало тепло та затишок, щоб серце завжди пишалося нашою великою нацією...

28 грудня 202311:47

так називається проєкт який реалізовує ГО «Коло єдності» в партнерстві з Публічною бібліотекою Заводської міської ради. Серед ВПО та місцевих мешканців в місті Заводське багато творчих та ініціативних громадян, які діляться своїми знаннями, вміннями і тих, хто готовий їх отримувати і вчитися новому та креативному. Тому, створення подібного арт-простору стало актуальним та важливим. Мета проєкту створення комфортного арт простору для творчості, самовираження, емоційної підтримки його учасників...

14 грудня 202314:37

Сьогодні, 14 грудня, Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. Ми вклоняємося мужності та героїзму пожежників, військовослужбовців, медиків, будівельників, правоохоронців – усіх ліквідаторів.

11 грудня 202316:27

З 27.11.2023 року по 10.12.2023 року в Заводській міській ТГ було проведено Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства», мета якої – привернути увагу громадськості до запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми, а також зміцнити зусилля державних установ і громадських організацій для спільної роботи на захист прав людини.

8 грудня 202319:15

Шановні жителі Заводської громади! 9 грудня наше місто зустрічатиме Захисника України - Лебедя Костянтина Юрійовича. Для вшанування захисника ПРОСИМО створити ЖИВИЙ КОРИДОР з 10:00 по маршруту: в'їзд у місто зі сторони Млинів (масив Брисі) вул.Київська (до зупинки Склоприлад), Озерна, 13. Чин похорону та прощання з Героєм розпочнуться об 11:00. Поховають ГЕРОЯ на цвинтарі масиву "спирткомбінату" (рух по вулицях: Озерна, Робітнича, Польова, Панаса Мирного). Проведемо з почестями ГЕРОЯ.

7 грудня 202308:42

Щиро та сердечно вітаю з професійним святом – Днем місцевого самоврядування. Сьогодні, в умовах воєнного стану, саме на Вас покладена велика відповідальність за розвиток територіальних громад, за благополуччя її жителів, за створення комфортних умов для проживання. Висловлюю вдячність усім працівникам та ветеранам органів місцевого самоврядування за сумлінну і самовіддану працю, за високий професіоналізм, компетентність та відповідальність. Бажаю міцного здоров’я, достатку, сімейного затишку, здійснення мрій та сподівань, впевненості у завтрашньому дні...



    Твіт