Головна Державна політика

Державна політика

16 квітня 2024, 18:38

На Полтавщині збирають гуманітарну допомогу для Харкова. У процесі відправлення – черговий вантаж необхідного. Це 26 генераторів різної потужності та більше двох тисяч літрів пального. Про це повідомив начальник ОВА Філіп Пронін на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини. «Зараз уся увага прикута до Харкова – міста незламних людей, міста-Героя. Де кожен прожитий день – новий виклик. Харків зазнає ворожих ударів, підступних і кривавих. Країна-терорист вбиває дорослих і дітей, знищує цивільні будинки і критичну інфраструктуру цього міста.

27 березня 2024, 17:04

З метою популяризації товарів українського виробництва, сприяння збільшенню внутрішнього попиту на товари національного виробника, підвищення рівня загальної обізнаності української спільноти про національного виробника та просування українського продукту Міністерство економіки України наказом від 08.03.2024 №6327 затвердило технічний стандарт (брендбук) торговельної марки «Зроблено в Україні». Про застосування маркування торговою маркою «Зроблено в Україні» продукції/товарів суб’єкти господарювання незалежно від форми власності

14 березня 2024, 10:04

Волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку, основою розбудови громадянського суспільства, та відбудов країни, а участь у ній молоді є надзвичайно важливою. В Україні волонтерський рух завжди був популярним серед різних суспільних верств, особливо в молодіжному середовищі. Одним із основних завдань Мінмолодьспорту є участь у формуванні та реалізація в межах повноважень, державної політики у сфері волонтерської діяльності.

13 березня 2024, 09:18

6 березня Український ветеранський фонд Мінветеранів починає відбір заявок на програму фінансування ветеранського бізнесу “Варто почати власну справу”. За умовами конкурсу, на започаткування чи розвиток власної справи можна отримати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень. Подавати заявки на фінансування проєктів можуть: - ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці;

12 березня 2024, 11:36

Наприкінці лютого Президент Володимир Зеленський оголосив про початок роботи Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», побудованої на взаємодії держорганів із бізнесом. Питання створення належних умов для постійної комунікації та координації спільнодії державних органів із бізнесом обговорили за круглим столом підприємці, представники влади, громадських організацій та експерти Полтавщини. «Ми, як завжди, відкриті та готові надавати всебічну підтримку розвитку підприємств області.

25 грудня 2023, 08:37

Змагання, що включали вісім видів адаптивного спорту, були організовані Мінветеранів, спільно з ГО «Ігри Інвіктус Україна», ГО «Повернись живим» та БО «Стратком Україна» і є частиною Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та змагань України на 2023 рік. Загалом, до участі у спортивних змаганнях, які тривали з 12 по 14 грудня, приєдналося близько 170 ветеранів війни та чинних військовослужбовців. З них 30 учасників представлятимуть українську ветеранську та військову спільноту на міжнародній арені...

21 грудня 2023, 16:13

З 13 по 19 листопада 2023 року в Україні буде проходити другий етап Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху, співорганізатором якого є Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП». З метою якнайширшої популяризації дотримання правил дорожнього руху серед дітей та дорослих та збереження людських життів Фонд пропонує до використання соціальну рекламу (фото, відео) з питань безпечної поведінки дітей у транспорті та на дорогах, які доступні на сайті www.dopomogadtp.com у розділі«Соціальна реклама».

21 грудня 2023, 09:13

Міністерство соціальної політики України запрошує територіальні громади з усієї України долучитися до нового проєкту і запустити для своїх мешканців послугу з формування життєстійкості. Відтепер кожна територіальна громада України має змогу запровадити у себе нову послугу, фінансовану державою, яка вкрай необхідна українцям в умовах війни. Щодня як місцеві мешканці, так і ВПО, живуть під впливом стресу, негативних емоцій і часто не мають доступу до кваліфікованої психологічної допомоги.

20 грудня 2023, 17:08

Пройдіть опитування від Мінмолодьспорту щодо рівня рухової активності українців та беріть участь у формуванні державної політики у сфері фізичної культури та спорту. Для цього: Перейдіть за посиланням: survey.sportforall.gov.ua Авторизуйтесь з використанням КЕП або Дія.Підпис Якщо використовуєте Дія.Підпис, то після авторизації поверніться з додатку Дія до браузеру Заповніть анкету Надішліть відповіді Ви можете заповнити дані по руховій активності також і членів вашої родини, створивши записи по ним на першому кроці.

14 грудня 2023, 10:57

Фонд Східна Європа у співпраці з Міністерством молоді та спорту України розробили курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності». Він абсолютно безкоштовний і уже доступний на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло! Ведучою курсу стала Марічка Падалко, а експертами й експертками – науковці й науковиці Українського інституту національної пам’яті та Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Цей курс спрямований на формування української національної та громадянської ідентичності.

10 листопада 2023, 11:17

Міграційна служба Полтавщини: відповідаємо на актуальне запитання Отже, чи може батько отримати закордонний паспорт дитини, якщо документи на оформлення подавала мати? Відповідь - так. Це можливо, якщо під час подання заяви-анкети на оформлення закордонного паспорта дитині (у віці до 12 років) один з батьків визначить другого з батьків (опікунів, піклувальників, повнолітніх сина чи дочку, рідних (повнорідних та неповнорідних) сестру, брата, діда, бабу), який буде отримувати виготовлений закордонний паспорт.

31 жовтня 2023, 11:20

Фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області з метою контролю за дотриманням чинного законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції при продажу товарів у мережі Інтернет, було здійснено замовлення на одному з вебсайтів та проведено фактичну перевірку Інтернет - майданчика.

16 жовтня 2023, 15:45

Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики анонсував всеукраїнський конкурс учнівських відеосюжетів «Репортер». «Репортер — це конкурс для старшокласників, які прагнуть пов'язати своє майбутнє із журналісткою. Ми у ”Фільтрі” намагаємось допомогти дітям стати ближчими до їхньої мрії, виграти конкурс та познайомитись із топовими українськими журналістами. Цей конкурс — це певною мірою профорієнтація», — пояснює Валерія Ковтун, керівниця проєкту «Фільтр».

28 вересня 2023, 16:17

Зловмисники пропонували громадянам внести передоплату за надання послуг із працевлаштування за кордоном. У такий спосіб вони ошукали понад 180 осіб. Фігурантам повідомлено про підозру. Шахрайську схему припинили оперативники управління протидії кіберзлочинам в місті Києві спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції обласного главку під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури м. Києва.

6 вересня 2023, 11:29

Наше навколишнє середовище щодня страждає від екоциду. Постійні обстріли, детонація мін, горіння лісів, підрив Каховської ГЕС – наслідки усіх цих екозлочинів будуть наздоганяти нас роками і навіть століттями. Ми повинні уже зараз почати роботу над ліквідацією наслідків екокатастрофи, підтримкою та відновленням українського довкілля. Сьогодні, як ніколи, потрібно об’єднувати зусилля та працювати у спільному напрямку – Перемога та екологічне відновлення України – Юлія Мархель, координаторка World Cleanup Day в Україні.

5 вересня 2023, 10:05

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області зустрілися з підприємцями на території ТРК «Галактика» у м. Кременчук та ТЦ «МИР» у м. Миргород. На зустрічі обговорювалися актуальні питання змін та новацій податкового законодавства, зокрема, Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

4 вересня 2023, 10:30

У місцях проведення торгівлі фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують інформування підприємців про новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Податківці відвідали ринок «Алмазний» у місті Полтава та надали консультації і роз’яснення щодо актуальних питань податкового законодавства, які викликають суспільний інтерес.

1 вересня 2023, 08:29

Не припиняється робота у двох селах на Херсонщині, які знаходяться під опікою нашої області. Це Правдине і Чкалове. Як повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, 68 будівельників нині працюють у 76 домогосподарствах – ремонтують дахи, замінюють вікна й двері. Вже відновили 36 будинків в обох селах. «Головне завдання – якнайшвидше відновити пошкоджені домівки людей. Цей процес відбувається в межах національного проєкту «Пліч-о-пліч», – сказав Дмитро Лунін. 

29 серпня 2023, 16:32

Благодійний фонд «Право на захист» надає широкий спектр матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від військових дій. Крім того є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Розмір допомоги складає 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.

29 серпня 2023, 08:29

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області проводять виїзні консультації на Полтавщині. Заходи проводились на території Чутівського ринку, під час зустрічі з фізичними особами-підприємцями, податківці роз’яснювали зміни до Податкового кодексу України, зокрема щодо новацій, внесених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

25 серпня 2023, 16:13

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави і суспільства. Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 липня 2023 року № 617-р затвердив план заходів. 

25 серпня 2023, 09:35

З 1 серпня 2023 року набрали чинності положення Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі - Закон № 3219),Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують цикл робочих зустрічей із фізичними особами-підприємцями з питань роз’яснення норм Податкового кодексу України.

24 серпня 2023, 13:55

Сім громад області долучилися до проєкту «Консорціум територіальних громад як запорука сталого розвитку малого та середнього бізнесу». Його реалізують у межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», фінансують Європейський Союз та уряд Німеччини і впроваджує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Учасники ініціативи – Оржицька, Решетилівська, Лохвицька, Машівська, Заводська, Білицька, Сенчанська громади.

22 серпня 2023, 11:28

Відтепер сервіс електронних звернень доступний у всіх 60 громадах Полтавської області. Тож мешканці регіону можуть направляти свої зауваження та пропозиції до органів місцевого самоврядування онлайн. Це спростить та пришвидшить процес обробки звернень, а також підвищить рівень захисту інформації. Завдяки цьому місцева влада зможе значно швидше відповідати на запити громадян. «Електронні звернення – це один з інструментів е-демократії. Вони допоможуть побудувати ефективну комунікацію громадян із владою та залучити людей до державотворення.

21 серпня 2023, 13:24

     В Полтавській ОВА утворили перше в Україні профільне управління з ветеранської політики. Підтримка ветеранської спільноти, членів їх родин не може зволікати та чекати перемоги – вона потрібна вже зараз і сьогодні. На виконання Постанови КМУ від 11 липня 2023 р. № 702 в Полтавській обласній військовій адміністрації утворено новий окремий структурний підрозділ – управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб. 

21 серпня 2023, 10:06

Опитування платників податків щодо задоволеності оновленим вебпорталом ДПС. У зв’язку із запуском оновленого вебпорталу ДПС. Державна податкова служба України до 27.08.2023 проводить опитування користувачів щодо їх задоволеності функціоналом та наповненням вебпорталу ДПС. Оновлено версію програмного забезпечення ПРРО від ДПС. Державна податкова служба України повідомляє про оновлення версії програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS.

18 серпня 2023, 10:46

Державна податкова служба України в умовах військового часу продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного ПРРО, створюючи бізнесу зручні умови для виконання вимог щодо фіскалізації розрахункових операцій. ПРРО від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС.

17 серпня 2023, 15:18

Робоча зустріч податківців Полтавщини з керівником ГО «Полтавське районне об’єднання фермерів і приватних землевласників імені героя України, героя Небесної сотні, Віктора Чміленка».Податківці Полтавщини роз’яснювали платникам особливості застосування РРО/ПРРО в ТРЦ «Конкорд».Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівникам?

17 серпня 2023, 11:06

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо: • роз’яснення можливих шляхів повернення дитини або сімей з дітьми на підконтрольну Уряду України територію; • отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації, якщо документ отриманий на непідконтрольній території; • встановлення контакту з дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон; • заповнення форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали травмувань внаслідок війни; • інші питання.

16 серпня 2023, 15:13

Податківці Полтавщини провели воркшоп щодо Закону України 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  Реєстрація РРО/ПРРО в контролюючих органах.Податківці Полтавщини роз’яснювали платникам особливості застосування РРО/ПРРО в ТРЦ «Екватор». Робочі зустрічі податківців Полтавщини з підприємцями. Чи існують обмеження щодо кількості видів діяльності (для фізичної особи - підприємця), які зазначаються у реєстрі платників єдиного податку? «Круглий стіл» податківців із представниками бізнес-спільноти Полтавщини.

11 серпня 2023, 15:47

Мінмолодьспортом спільно з партнерами у 2023 році продовжено роботу щодо реалізації Національної програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA, мета якої сприяння процесам залучення молоді до відновлення України та нормалізації життя у громадах, що постраждали від війни з росією. Програма здійснюється шляхом молодіжних обмінів, які залучатимуть молодь з різних областей України. Програма 2023 року зшиває всю країну, від Заходу до Сходу.

10 серпня 2023, 10:03

Невелике село Чкалове на Херсонщині. Зруйнована інфраструктура, практично жодної вцілілої хати. Такі наслідки російської окупації. «Допомога кожного у складні часи – важлива. Нині Полтавщина опікується Чкаловим у межах національної ініціативи «Пліч-о-пліч». Наша місія – якнайшвидше відновити людям домівки. Робітники з області працюють щоденно», – розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.Серед людей, яким допомогли відновлювати житло, і родина Лідії та Володимира. 9 місяців подружжя проживало під окупацією.

10 серпня 2023, 08:18

Перша леді України Олена Зеленська на запрошення IT-компанії GlobalLogic розповіла про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?». У зустрічі, що відбулася в zoom-форматі, також взяли участь Оксана Збітнєва, голова громадської організації «Безбар'єрність» і керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України, та амбасадор Всеукраїнської програми ментального здоров’я, лікар-психотерапевт, автор книжок, засновник Центру здоров'я та розвитку «Коло сім'ї», директор Інституту психічного здоров'я Українського католицького університету й Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії Олег Романчук.

5 серпня 2023, 20:19

Громади чотирьох областей України, де в режимі пілотного проєкту Мінветеранів відпрацьовуватиметься механізм сервісної послуги з індивідуального супроводу в межах системи переходу наших Захисників та Захисниць з військової служби до цивільного життя, готуються до організації роботи помічників ветеранів. Відповідні сервісні офіси вже запрацюють на початку осені.

3 серпня 2023, 17:07

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну! У цьому розділі ви знайдете всю необхідну інформацію та дізнаєтеся як долучитися до резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України та, в подальшому, мати можливість стати державним службовцем.

2 серпня 2023, 16:50

Громадська організація Зелена альтернатива України підготувала правовий дайджест реформ щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих від збройної російської агресії.

2 серпня 2023, 15:39

Національне агентство України з питань державної служби та Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, з метою створення умов для пошуку, підтримки і розвитку амбітної та вмотивованої молоді, розширення її участі у формуванні та реалізації державної політики і державного управління, формування інтересу у молодого покоління до державної служби та покращення іміджу державних службовців у суспільстві оголошує Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді, що організовується за підтримки Спілки молодих державних службовців України.

31 липня 2023, 16:42

Такі наслідки російської окупації. «Нині Полтвщина опікується Чкаловим у межах національної ініціативи «Пліч-о-пліч». Наша місія – якнайшвидше відновити людям домівки. Робітники з області працюють щоденно», – розповідомив начальник ОВА Дмитро Лунін. Серед людей, яким допомагають відновлювати житло, і родина Іванових. 9 місяців подружжя проживало під окупацією. Попри небезпеку, рідного краю не полишали. І все ж дочекалися радісного моменту – визволення нашими ЗСУ. «Із перших днів було страшно.

29 липня 2023, 16:43

40 добровольців з усіх районів Полтавської області вирушили до Херсона. Робітники різних спеціальностей змінять полтавську бригаду, яка два тижні працювала над розчищенням вулиць і житла після підтоплення внаслідок ворожого підриву Каховської ГЕС. «Перед комунальниками стоять завдання допомогти розчистити приватні домоволодіння та квартири в багатоповерхівках до початку опалювального сезону. Набір у добровольчі бригади триває», – розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.



    Твіт