ГоловнаНовини

Проект став реальністю

 Опубліковано: 1 листопада 2017, 16:41

Як офіційно й бюрократично звучить фраза Громадський бюджет участі. Здається, що це черговий офіційний документ, який з часом ляже під сукно. Хіба може думка пересічного мешканця міста стати фінансовим втіленням доброї справи? Виявляється може. Все дуже просто, прозоро і реально!
Вперше про Громадський бюджет повідомлено на одній із сесій Заводської міської ради. Відразу виникли запитання. Після особистого звернення до спеціалістів міської ради стало зрозуміло, що це дійсно є реально, лише не слід зволікати з часом. Згодом усі сумніви розвіялися відразу. Під час написання проекту виявилося, що головною умовою є аргументація. Слід довести необхідність придбання обладнання і спрогнозувати очікувані результати. 
Оскільки у дитячому садку «Теремок» ігрове обладнання закуповувалося у 1985 році , з моменту відкриття нового корпусу, то про потребу заміни і придбання нового питання виникало давно. На жаль, бажане не завжди співпадає з фінансовими можливостями
За вимогами Положення про громадський бюджет проект має пройти обговорення та голосування мешканців, котрі належать до територіальної громади Заводського. Вкрай приємно, що до голосування долучилися не лише працівники «Теремка», а й батьки вихованців, дідусі та бабусі й усі небайдужі Заводчани. Як результат – саме наш проект набрав найбільшу кількість голосів. Що ж далі? Певна фінансова скрута поставила реалізацію проекту під питанням. Та тільки міський бюджет поповнився надходженням, відповідна грошова сума перерахована на рахунок підприємства-виробника.
Саме в День міста до дитсадка приїхала вантажівка з довгоочікуваним вантажем. Оскільки обладнання доставлене у розібраному вигляді, то потрібні спеціалісти для його збору. Вагань не було. Ми звернулися за допомогою до тат наших вихованців. Чомусь сформований стереотип, що помічниками дитсадка є виключно мами. Але збір меблевих куточків переконав, що у тат справді золоті руки і чуйне серце. Щирі слова вдячності ми адресуємо: Алову М., Арутюнову В., Бабичу В., Баєвському Р., Барвінку О., Білику І., Бузуну В., Горошку М., Гребіннику О., Даценку В., Дризі П., Журавлю Є., Завіріну О., Загорі Р., Запорізькому А., Злигостєву С., Коліснику В., Красношапці О., Лесику С., Міхурі О., Нестеренку А., Осауленку В., Пилипенку О., Потапенку О., Приставці О. Решотці В., Скоку С., Терновому К., Тушку С., Харченку А., Христенку В.
Найголовніше – це радісні очі дітей, захоплюючі ігри у «справжніх»: лікарні, перукарні, магазині, на кухні та в куточку ряження. Не можливо передати емоції дітлахів, які є справжніми господарями сучасних розвивальних осередків, що спонукають до розвитку самостійності, мислення, товаристскості…
Відрадно, що у мешканців Заводського є чудова нагода спробувати свої можливості і реально допомогти громаді у вирішенні, можливо незначних, але потрібних питань. А наш проект з анкети на папері став реальністю і здійсненням дитячих мрій.

О.Дроб’язко, завідувач ДНЗ №2 «Теремок»

Виконавчий комітет



    Твіт