ГоловнаНовини

День народження міста Заводське

 Опубліковано: 20 вересня 2017, 11:29

Ось і промайнула третя неділя вересня, в яку, зазвичай, наше місто Заводське святкує свій день народження. Цьогоріч святкування тривало три дні. І розпочалось на масиві «Брисі» 15 вересня І-им фестивалем-дефілядою кулінарного мистецтва Green-пікнік «Страви на мангалі». Учасники, а це 5 команд, представили різноманітні страви, з яких журі обрало одну - найкращу. Переможці, родина Сучян, отримали приз - електричну духовку, всі інші конкурсанти - набір барбекю, а кожен бажаючий мав змогу поласувати ексклюзивними стравами.
Також в цей день пройшли змагання з волейболу, в якому взяли участь 6 команд, розподіливши місця наступним чином:
І місце команда «Вісімка»;
ІІ місце - «Діма і Настя»;
ІІІ місце - «Ч/З»;
ІV місце - «Даша і Саша»;
V місце - «Атлет»;
VІ місце - «БАРС».
Всіх учасників міський голова В.Сидоренко нагородив грамотами та вручив подарунки. 
Завершили святкову програму першого дня гурт «Троїсті музики» з м. Черкаси.

Другий день святкування, 16 вересня, був присвячений нашому майбутньому – дітям. Відкрили програму наймолодші учасники, разом із своїми батьками. Сімейний фестиваль-парад дитячого транспорту «Мій перший екіпаж» представляли 11 родин. 
В першу чергу хочеться подякувати батькам, які знайшли час, для того, щоб не тільки зробити екіпажі, а й гідно представити їх на конкурсі. Це родини Споденейків, Шетель, Марченків, Баєвських, Артюхів, Тушків, Русин, Потапенків, Ступників, Михликів та Яценків. Яких тільки екіпажів тут не було: і українська хата, і казковий коник, і морський корабель, і справжнє авто, і весела акула, і бульдозер, і казковий Мийдодір, і швидка допомога, і чарівні принцеси. Та беззаперечним переможцем та власником планшету стала родина Яценків, яка представила екіпаж під назвою: «Галявина квітів у світі чудес». Всі учасники отримали призи із рук міського голови В.Сидоренка. 
Присутніх порадували своїми виступами дитячі хореографічні колективи: студія Народного самодіяльного хореографічного колективу «Пролісок» Заводського МБК №1; хореографічний колектив «Забава» Заводської ЗОШ №2.
По закінченню конкурсу всі дітки отримали безкоштовне морозиво.
Святкове дійство перемістилось на паркову зону, де з усіма бажаючими проводились різноманітні конкурси та вікторини робочою групою дитячих аніматорів громадської організації «Ексіт» на чолі з Власенком Давидом.
О 17.30 дітки, які вміють і хочуть співати, мали змогу спробувати власні сили у дитячому караоке «ЗІРКА впала на долоньку», де здобула перемогу Самофал Вікторія та отримала прекрасний приз – навушники.
Присутні на святі діти та дорослі мали змогу переглянути мультфільм під відкритим небом. 
Закінчився другий святковий день вечірньою дискотекою та святковим феєрверком.

Недільний день, 17 вересня, розпочався молебенем за рідне місто, який провели настоятелі церков міста Заводське, та покладанням квітів до пам’ятників загиблих воїнів і пам’ятника Героям України.
Далі розпочали свої змагання спортсмени. В приміщені Заводської ЗОШ № 1 пройшли змагання із шахів, де перемогу здобув Нікітан Сергій Миколайович. А на міському стадіоні змагались волейболісти та баскетболісти.
У волейболі І місце виборола команда «Завод», ІІ місце залишила за собою команда Лохвицького механіко-технологічного коледжу ПДАА і ІІІ місце посіла команда Заводської ЗОШ №2.
Баскетбольні команди розподілили місця наступним чином: 
І місце – команда Лохвицького механіко-технологічного коледжу ПДАА;
ІІ місце – команда «Лохвиця»;
ІІІ місце - команда «Завод».
За традицією, нагородження всіх команд проводив міський голова В. Сидоренко грамотами та подарунками.
О 13.00 розпочався І-ий фестиваль інструментальної музики: «В діапазоні чарівних мелодій», в якому взяли участь духові колективи міських будинків культури, інструментальний ансамбль викладачів Заводської ДМШ та запрошені гості з с. Токарі, с. Гільці та м. Гадяч. Присутні мали змогу протягом двох годин насолоджуватися «живою» музикою. 
Для всіх бажаючих працювали майстер-класи з ужиткового мистецтва. Своїм досвідом ділилися майстрині Лисенко Ніна Олексіївна, Міняйло Олена Миколаївна, Бега Антоніна Юріївна, Давиденко Олена Миколаївна та Шульженко Марина Сергіївна.
З великим захопленням містяни спостерігали за нашими «Леді на велосипеді», які стартували від МБК №1 о 16.00.
Любителі спорту в цей час мали змогу вболівати під час товариського футбольного матчу ветеранів футболу м. Заводського та м. Ромни. Зустріч закінчилася із рахунком 3:1 на користь Заводчан.
«Кольорами щастя малюю рідне місто» - саме під такою назвою проходив конкурс дитячого малюнку на асфальті, в якому взяли участь понад 60 учасників. Всі вони малювали місто власної мрії, за що і отримали солодкі подарунки. Переможців визначали у трьох вікових групах: молодша – Онопрієнко Даша, середня – Білоцерківець Валерія та старша – Квашина Вікторія.
Також, на міському стадіоні була представлена виставка дитячих картин «Відкрий для себе рідне місто». Поруч було розміщене полотно для створення арт-інсталяції «Збудуємо місто своїми руками», до якого залучались всі бажаючі.
На протязі трьох днів для всіх бажаючих, а їх було багато, працювали художниці із аквагриму. 
Українці завжди славились гостинністю та кулінарними талантами. Ось і на нашому святі 7 родин представили на продаж-конкурс вареників «…Щоб за вухами тріщало». Журі визначило кращими кулінарами родину Даценків та нагородили призом - мультиваркою. 
Вечірнє відділення святкового концерту розпочала виконанням гімну міста, який виконав сам автор музики – Юрій Кибкало. З вітальним словом до заводчан, гостей, всіх присутніх звернувся міський голова В. Сидоренко. Також він подякував всім, хто фінансово підтримав організаторів у проведенні такого незабутнього свята. А на завершення цього святкового музичного марафону всіх присутніх порадував своєю творчістю відомий український артист, композитор, поет Павло Доскоч.
Етно-вогняне Fire-шоу від театру вогню та світла «АГНІЙ» (кер. Дробот Я. Прилуцького РБК) та різнобарвний святковий феєрверк від депутата Р. Богдана поставили красиву крапку у святі.
Святкування 89-ої річниці міста вдалося на славу завдяки правильній організації та творчим людям нашого міста. Це, в першу чергу, директор міського будинку культури №1 Краснолуцька Юлія Вячеславівна. Також хочеться подякувати всім-всім, хто був причетний до цього дійства.

Інші фото у фотогалереї, за посиланням: www.zv.gov.ua/gallery/18092017.html

День народження міста Заводське

Виконавчий комітет



    Твіт