ГоловнаНовини

Розвиток місцевої пожежної охорони в умовах децентралізації

 Опубліковано: 11 грудня 2017, 16:17

11 грудня у актовій залі Головного управління ДСНС України у Полтавській області, за участі голови Полтавської ОДА Валерія Головка, народного депутата України Андрія Реки, начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимира Салогуба, представників Проекту «Реформа управління на сході України»,що виконується Deutsche Gesellschaft  für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Тараса Журавля та Вячеслава Толкованова, директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації Інни Іщенко, представників територіальних громад та інших відбувся обласний форум «Розвиток місцевої пожежної охорони в умовах децентралізації та розвитку міжмуніципального співробітництва».  Започаткований форум, який присвячений вирішенню проблем зі створення та розвитку місцевої пожежної охорони в умовах децентралізації влади, стане щорічним.
Участь у цьому Форумі взяли міський голова м.Заводського В.Сидоренко, Бодаквянський сільський голова О.Болотний, Токарівський сільський голова Ю.Краснолуцький, Пісківський сільський голова Г.Пройдак.
Під час форуму присутні обговорили розвиток місцевої пожежної охорони в умовах децентралізації та розвитку співробітництва територіальних громад, розглянули перші результати проведеної роботи на території Полтавщини. Також, більш детально ознайомилися з досвідом роботи в реалізації реформи місцевого самоврядування та впровадженні проектів місцевого розвитку, досвідом роботи з організації навчання з питань розвитку місцевої пожежної охорони. Крім того, учасникам форуму розповіли про обласний конкурс проектів місцевого розвитку, який можна використати як інструмент процесів підтримки утворення місцевої пожежної охорони в громадах. Особливу увагу викликали питання побудови в громадах пожежного депо (Центру безпеки громади) та удосконалення системи управління на базі оперативно-чергової служби МПО з використанням сучасних інформаційних технологій. Наостанок засідання, керівники окремих територіальних громад, де активно проводиться робота з оновлення та створення сучасної місцевої пожежної охорони поділилися з колегами власним досвідом, розповіли про практичні заходи, проблемні питання, які виникали у роботі по розвитку МПО. Розглянувши усі питання, учасники форуму провели загальне дискусійне обговорення подальших шляхів розвитку місцевої пожежної охорони в Полтавській області.

Виконавчий комітет



    Твіт