Стандартна версія

 Головна Оголошення
26 липня 202414:30

24 липня Український ветеранський фонд оголошує старт конкурсу фінансування громадських організацій — Варто: шлях відновлення. За умовами проєкту, фінансування можуть отримати громадські організації, які надають ветеранам, їхнім родинам, а також сім’ям полеглих захисників і захисниць можливості реабілітації через фізичну активність. Кошти можна отримати на: облаштування необхідної інфраструктури (спортивних центрів, клубів) для проведення тренувань для ветеранів; організацію проведення спортивних заходів / тренувань для ветеранів під керівництвом кваліфікованих тренерів.

26 липня 202411:57

Доводимо до вашого відома, що для забезпечення виконання технічного обслуговування та безпечної експлуатації внутрішньо-будинкових систем газопостачання (ВБСГ) багатоквартирних житлових будинків буде припинятися подача газу на ці будинки згідно графіка проведення робіт. Графік проведення робіт додається.

26 липня 202408:33

Democracy Reporting International розпочинає прийом заявок на участь у конкурсі стипендій для стажування молоді у органах державної влади та місцевого самоврядування. Програма має на меті залучити молодих людей (віком 18-35 років) до процесів державного управління та розвитку України, ознайомити їх із втіленням реформ та допомогти створити кадровий резерв органів влади. Програма стажування охопить такі напрямки: освітній, організаційний (підготовка заходів і робота зі ЗМІ), економічний (робота з грантовими проектами, робота з проєктами МТД.

24 липня 202408:57

Сумський національний аграрний університет розпочав набір 2 групи слухачів програми «Підготовка експертів з оцінки ґрунтів та відновлення територій пошкоджених внаслідок бойових дій» яка реалізується в рамках співпраці з Королівським аграрним університетом, пише SEEDS. Термін навчання: 12 серпня – 22 вересня 2024. Формат заходу: змішаний (онлайн/офлайн). Місце проведення: Сумський національний аграрний університет, Суми. Дедлайн подачі документів: 5 серпня 2024. Документи надсилати за адресою: nataliia.kapinos@snau.edu.ua

22 липня 202408:42

Поради для громадян та операторів ринку харчових продуктів. З середини травня в усіх областях України ввели контрольовані аварійні віялові відключення електроенергії, а також відключення за графіком через значний дефіцит електроенергії. Така ситуація негативно впливає на виробництво та реалізацію харчових продуктів. Без світла не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися. При недотриманні температурних режимів зберігання харчові продукти можуть стати небезпечними для споживання.

18 липня 202408:56

Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» / United World Cultures Foundation / UWCF (основний організатор), Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея проводять IV Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України. До участі у Конкурсі запрошуються діти (юні художники, співаки та волонтери) віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу.

17 липня 202410:49

Тепловий удар: як уникнути перегріву під час сильної спеки Синоптики зазначають, що цими днями Україна потерпає є найспекотнішою країною Європи. А тому зараз важливо особливо уважно ставитися до власного здоров’я, а також – до здоров’я найвразливіших близьких: дітей, підлітків, людей літнього віку. Вони найчастіше потерпають від екстремальної спеки. Якщо людина довго перебуває під впливом прямих сонячних променів або у теплому приміщенні, у неї може розвинутися небезпечний стан – тепловий удар.

15 липня 202413:37

Відповідно до ч. 4 ст. 4 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля», ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НАДРА-ГЕОІНВЕСТ» інформує, що 11.07.2024р., Департаментом екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації було видано висновок з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Споруджування (влаштування) свердловин №№ 33, 29 Скоробогатьківського нафто газоконденсатного родовища (далі - НГКР); буріння та спорудження водної свердловини для водозабезпечення процесу споруджування...

15 липня 202413:19

Правові та організаційні засади залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності, а також питання соціального захисту працездатних осіб, що залучаються до їх виконання, визначені статтею 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та Порядком залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 753 (далі – Порядок №753).

11 липня 202412:36

У зв'язку із ремонтом колії на регульованому переїзді в м. Заводське (126км ПК8), повідомляємо що із 19 год. 00 хв. 18 липня по 08 год 00 хв 19 липня 2024 року, переїзд буде закритий для руху автотранспорту. Обїзд буде направлений через нерегульований переїзд в м. Заводське (Бурякопункт) 125км ПК1.

8 липня 202410:47

У зв’язку з погіршенням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней (АЧС), як в Україні, так і в області та з метою мінімізації ризиків розповсюдження вказаного захворювання на території області, Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужи в Полтавській області нагадує: Африканська чума свиней (АЧС, або хвороба Монтгомері) - це контагіозна вірусна геморагічна хвороба домашніх і диких свиней, на яку інші тварини та люди не хворіють. АСЧ перебігає гостро, підгостро, хронічно безсимптомно та характеризується лихоманкою.

7 липня 202411:25

25 червня 2024 року розпочалися офіційні переговори про вступ України до Свросоюзу. Це передостання і найскладніша стадія євроінтеграції. Після неї лишається останній етап - схвалення Радою ЄС, Свропарламентом і підписання договору. ЄС проводитиме глибокий аналіз українського законодавства на відповідність європейським стандартам, визначатиме спільні та суперечливі моменти, узгоджуватиме окремі пункти, обговорюватиме з українською стороною, що саме має змінити наша держава, а що може залишитися без змін.

5 липня 202410:40

Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні розроблено онлайн-гру «Щось пішло не так». Гра розроблена задля підвищення рівня обізнаності населення щодо безпечної міграції та протидії торгівлі людьми.

5 липня 202410:30

Поради щодо зберігання та споживання харчових продуктів у разі відключення електроенергії З настанням спеки у літній період зростає ризик поширення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення. Спалахи гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь пов’язані з недотриманням температурних умов та термінів зберігання харчових продуктів, порушеннями технології приготування страв, в т.ч. недотриманням режиму термічної обробки кулінарних виробів, а також використанням води незадовільної якості та купанням у забруднених водоймах.

28 червня 202414:35

УВАГА!!! ПРОДОВЖЕННЯ ЩЕПЛЕННЯ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ В М.ЗАВОДСЬКЕ ПРОТЯГОМ ЛИПНЯ 2024 РОКУ ВІДПОВІДНО ДО ГРАФІКУ:

24 червня 202414:50

Стартує набір учасників на національну практичну освітню програму «Компас: рестарт та розвиток бізнесу», яка реалізується Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес спільно з VECTOR GROUP. Проєкт створено, щоб надати знання та поштовх для розвитку власної справи підприємцям, які змушені були релокуватися через повномасштабне російське вторгнення.

24 червня 202414:40

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області доводить до вашого відома, що Кабінетом Міністрів України внесені зміни до «Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами». Відповідну постанову № 640 Уряд прийняв на черговому засіданні 04.06.2024 р. Документ розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України на виконання Закону України «Про адміністративну процедуру». Постанова № 640 передбачає: • можливість отримання послуги з проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

24 червня 202414:35

Поліцейські разом з колегами з інших правоохоронних органів встановлюють виконавців і замовників таких злочинів. Так, у червні поліцейські спільно з СБУ викрили схему російських спецслужб з вербування підлітків для вчинення диверсій. Юнаків віком від 13 до 18 років, яких росія втягнула в злочинну діяльність, затримано. Тепер їм загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. На Миколаївщині затримали двох підлітків 16 та 17 років, які, спокусившись на «легкий заробіток» в інтернеті, облили легкозаймистою рідиною і підпалили дві автівки.

24 червня 202414:25

Документом, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час його формування, є витяг із реєстру територіальної громади. Витяг видається органом реєстрації або центром надання адміністративних послуг у паперовій формі за зверненням особи, яка декларує/реєструє місце проживання (перебування), власника (співвласників) житла, законного представника (представника) особи або власника (співвласника) житла, уповноваженої особи житла, іпотекодержателя або довірчого власника.

21 червня 202411:22

Сказ - гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. На сказ хворіють усі види домашніх, сільськогосподарських та диких тварин. В дикій природі сказ поширений серед лисиць, вовків, кажанів, куниць, єнотів. Сказ смертельно небезпечна хвороба, адже характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю, лікування відсутнє. Тому для запобігання виникнення захворювання на сказ тварин, протягом червня-липня 2024 року.



    Твіт