Головна Оголошення

Звіт про проведення громадського обговорення

 Опубліковано: 20 жовтня 2022, 09:34

З метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності органу місцевого самоврядування, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень для територіальної громади були проведені консультації з громадськістю шляхом громадського обговорення проєктів рішень Заводської міської ради «Щодо перепрофілювання (зміни типу) Бодаквянської гімназії Заводської міської ради Миргородського району Полтавської області в початкову школу з дошкільним підрозділом».
Відповідно до Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» 31 серпня 2022 року Заводська міська рада оприлюднила на офіційному веб-сайті інформаційне повідомлення щодо перепрофілювання (зміни типу) закладу загальної середньої освіти на території Заводської міської територіальної громади (zv.gov.ua/news/oholoshennia.php?id=informaciyne-povidomlenna-pro-provedenna-gromadskogo-obgovorenna) за участю здобувачів освіти, батьків здобувачів освіти, працівників закладів освіти, депутатів міської ради.
Враховуючи умови воєнного стану та у зв’язку з дією постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження щодо запропонованих заходів приймалися у письмовій формі з 31 серпня 2022 року до 29 вересня 2022 року включно за адресою: м. Заводське, вул. Київська, 46; електронній формі на електронну адресу osvita@zv.gov.ua; усній формі на контактний телефон: 0993844694 (Уварова Лідія Михайлівна – головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету Заводської міської ради).
Учасникам обговорень надано економічне обґрунтування та роз'яснено законодавчі основи відповідних рішень.
Відповідно до пункту 30 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.
Згідно зі ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).
За результатами громадських слухань та розгляду пропозицій і звернень, робоча група з організації проведення громадського обговорення пропонує:
• Винести проєкт рішення міської ради «Щодо перепрофілювання (зміни типу) Бодаквянської гімназії Заводської міської ради Миргородського району Полтавської області в початкову школу з дошкільним підрозділом» на розгляд сесії Заводської міської ради.
З метою забезпечення реалізації гарантій права на здобуття кожним якісної загальної середньої освіти на даний час проводиться комплекс заходів, які дозволять уникнути незручностей в реалізації права на здобуття загальної середньої освіти в іншому закладі освіти із забезпеченням територіальної доступності, зокрема через організацію процесу підвезення дітей до навчального закладу та у зворотному напрямку з урахуванням побажань батьків (можливо перевезення класами (групами) до різних навчальних закладів).
Таким чином, прийняття та виконання цього рішення створить сприятливі умови для реалізації державної політики в сфері освіти, поліпшення освітнього процесу, зменшить фінансові витрати, пов’язані з ефективним функціонуванням закладів загальної середньої освіти.



    Твіт