Головна Оголошення

Відтепер перереєструвати автомобіль можна без експертного дослідження

 Опубліковано: 22 червня 2023, 14:08

Для реєстрації/перереєстрації транспортних засобів більше не потрібно проходити експертне дослідження. 15 червня набула чинності постанова Кабінету міністрів України № 599, що передбачає відповідні зміни.

Як розповів начальник сервісного центру МВС у Гадячі Анатолій Танчик, експертне дослідження залишається обов’язковим лише для першої реєстрації на території України вживаного транспортного засобу, ввезеного з-за кордону.

Таким чином, процедура купівлі-продажу стала ще зручнішою й для неї потрібно лише зареєструватися в електронну чергу та звернутися з пакетом документів до будь-якого сервісного центру МВС, який надає послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Проте, за бажанням продавця, можна провести експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів до нього. За результатом дослідження клієнт отримає відповідний висновок.

Анатолій Танчик пояснив, що експертне дослідження проводиться Експертною службою МВС або іншими державними спеціалізованими установами, що проводять судово-експертну діяльність і які мають кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів (виявлення фактів знищення, підроблення або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що їх супроводжують). Дослідження включає огляд транспортного засобу та звірку інформації щодо нього, внесеної до реєстраційних документів.



    Твіт