Головна Оголошення

Про проведення моніторингового дослідження ефективності національно-патріотичного виховання дітей та молоді

 Опубліковано: 14 вересня 2022, 09:21

У реаліях сьогодення, коли український народ виборює незалежність в умовах воєнної агресії російської федерації, в Україні національно- патріотичне виховання набуває найбільшого значення у діяльності держави та суспільства.

Указом Президента України від 18.05.2019 № 286/219 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання», наказом Міністерства освіти і науки України від 06.06.2022 № 527 «Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641» визначені стратегічні підходи до національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затверджено Концепцію національно-патріотичного виховання в системі освіти України та заходи, щодо її реалізації.

З метою отримання загальної інформації щодо стану національно- патріотичного виховання і подальшого його вдосконалення, надання системності та вироблення науково-методичних засад супроводу організаційної роботи з національно-патріотичного виховання Полтавська академія неперервної освіти ім. М.В. Остроградського повідомляє про проведення опитування з 20.09.2022 по 22.09.2022 в рамках першого етапу проведення моніторингового дослідження ефективності національно- патріотичного виховання дітей та молоді.

Оскільки виконання плану дій щодо реалізації Стратегії національно- патріотичного виховання, вимагає зосередження спільних зусиль влади, громадськості, освіти, спорту та культури, шанобливо просимо Вас долучитися особисто та сприяти участі мешканців територіальних громад Полтавської області в опитуванні.

Опитування анонімне, коротке та не забирає багато часу. В опитуванні можуть взяти участь: учні 5-11 класів, батьки, дідусі, бабусі та будь-хто з бажаючих. (Чим більше буде учасників опитування – тим краще).

Для залучення більшої кількості опитаних рекомендуємо поширити онлайн-опитувальник, що доступний за посиланням: forms.gle/Ard2yGdiDqchYiA46, на сайтах громад, управлінь та департаментів, закладів освіти, культури, спорту та у відповідних чатах.

Опитування має системний характер і буде проводитись на постійній основі до 2025 року включно (раз на півроку, у вересні та березні).

Відтак консолідуємо спільні зусилля державної влади, органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства для цілеспрямованого і ефективного процесу патріотичного виховання майбутніх громадян України.



    Твіт