Головна Оголошення

Про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

 Опубліковано: 6 липня 2021, 08:18

1. Планована діяльність
Облаштування Свистунківсько-Червонолуцького газоконденсатного родовища. Комплекс споруд та будівель для збору та підготовки вуглеводневої продукції свердловин Свистунківсько-Червонолуцького газоконденсатного родовища. Нове будівництво. Полтавська область, Миргородський район, за межами населених пунктів. Перша черга.
Характеристика планованої діяльності – облаштування родовища, видобування вуглеводнів. Спорудження (влаштування) та підключення розвідувальної свердловини №4 Свистунківсько-Червонолуцького ГКР; буріння водної свердловини для водозабезпечення процесу буріння свердловини №4 Свистунківсько-Червонолуцького ГКР; будівництво тимчасової установки комплексної підготовки газу (ТУКПГ), з прокладанням газопроводу-підключення від проектної ТУКПГ до магістрального газопроводу «Глинськ-Шебелинка-Полтава-Київ»; буріння водної свердловини для водозабезпечення потреб ТУКПГ.
Режим роботи ТУКПГ цілодобовий та складає 8760 годин (365 діб) в рік.
Потужність (продуктивність) ТУКПГ:
- природній газ – 500 тис. м3/добу;
- газовий конденсат – 32,1 т/добу;
- СПВ – 6,03 т/добу (утилізація СПВ передбачається на установці повернення в пласт Мехедівсько-Голотовщинської ТЗСУ).
Характеристики газопроводу-підключення від проектної ТУКПГ до магістрального газопроводу «Глинськ-ШПК»: 
- пропускна здатність – 500 тис.м3/добу;
- робочий тиск – 5,5 МПа.
Свердловина № 4 Свистунківсько-Червонолуцького ГКР:
- очікуваний статичний тиск – 19,86 МПа;
- очікуваний робочий тиск – 10,0 МПа;
- очікуваний добовий дебіт: газу – 120 тис.м3/добу; конденсату – 5 т/добу; СПВ – 1,44 т/доб.
Підключення свердловини включає обв’язку устя свердловин та прокладання газопроводу-шлейфу й інгібіторопроводів до комунікацій ТУКПГ на орієнтовну відстань до 4500 м. Довжина газопроводу-підключення від проектної ТУКПГ до магістрального газопроводу «Глинськ-ШПК» – орієнтовно 2600 м.
Передбачається використання бурового верстату із дизельним приводом потужністю до 7000 кВт. й вантажопідйомністю не менше 320 т. Спосіб буріння – комбінований. Проектна глибина – 5565 м. Організація процесу буріння – комбінований спосіб (амбарний та безамбарний). Конструкція – вертикальна.
Площа відводу земель на період експлуатації свердловини – 0,8 га, для ТУКПГ – орієнтовно 3 га. Площа відводу земель на період прокладання газопроводу-шлейфу та газопроводу-підключення – орієнтовно 17 га, на період влаштування свердловини – орієнтовно 3,0 га. 
Забезпечення водою буде здійснюватися через водну свердловину, пробурену на буровому майданчику свердловини. Орієнтовний дебіт – 7 м3/год.
Забезпечення прісною водою побутових та технологічних потреб ТУКПГ буде здійснюватися через водну свердловину, пробурену в межах майданчика ТУКПГ. Орієнтовний дебіт – 7 м3/год., орієнтовна глибина – 130 м. Для питних потреб будівельної бригади, обслуговуючого персоналу ТУКПГ використовуватиметься вода бутильована привозна.
2. Суб’єкт господарювання 
ТОВ "АРКОНА ГАЗ-ЕНЕРГІЯ", код ЄДРПОУ – 37118434. Місце знаходження: 37212, Полтавська обл., Лохвицький р-н, с. Яхники, вул. Шевченка, 162, кім., 23. Тел. (05356) 9-66-34.
3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення
Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА за адресою: 36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел./факс (0532) 56-95-08, е-mail: eko@adm-pl.gov.ua.
Контактна особа: Олійник Віталій Петрович, т.в.о. директора Департаменту. 
4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля 
Відповідно до законодавства рішенням про провадження даної планованої діяльності буде Висновок з оцінки впливу на довкілля й Дозвіл на виконання будівельних робіт, що видається відповідно Департаментом екології та природних ресурсів Полтавської ОДА й органом виконавчої влади який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.
5. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань
Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.
Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.
Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (СОVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до повного його скасування та протягом 30 днів з дня скасування карантину, громадські слухання не проводяться і не призначаються на дати, що припадають на цей період.
Громадські слухання (перші) відбудуться 
___________________________________________________________
(зазначити дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань)

Громадські слухання (другі) відбудуться _________________
(вказати дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань)

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності
Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА за адресою: 36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел./факс (0532) 56-95-08, е-mail: eko@adm-pl.gov.ua.
Контактна особа: Олійник Віталій Петрович, т.в.о. директора Департаменту. 
7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій
Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА за адресою: 36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел./факс (0532) 56-95-08, е-mail: eko@adm-pl.gov.ua.
Контактна особа: Олійник Віталій Петрович, т.в.о. директора Департаменту. 
Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.
8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності
Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 325 аркушах із додатками.
9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними
Ознайомлення зі змістом звіту ОВД можливе щоденно в робочий час, крім вихідних з 29 червня 2021 р.:
- ТОВ "АРКОНА ГАЗ-ЕНЕРГІЯ", 37212, Полтавська обл., Лохвицький р-н, с. Яхники, вул. Шевченка, 162, кім., 23, контактна особа – Жосан Анжела Степанівна, Тел. (05356) 9-66-34;
- Виконавчий комітет Заводської міської ради, 37240, Полтавська обл., Лохвицький р-н, місто Заводське, вул. Полтавська, будинок 4/16, контактна особа – Сидоренко Віталій Володимирович, тел. +38(05356) 3-56-84; 
- Виконавчий комітет Лохвицької міської ради, 37200, Полтавська обл., Лохвицький р-н, м. Лохвиця, вул. Перемоги, буд. 19, контактна особа – Радько Віктор Іванович, тел. +38(05356)3-18-49;
- Виконавчий комітет Петрівсько-Роменської сільської ради, 37333, Полтавська обл., Гадяцький р-н, село Петрівка-Роменська, контактна особа – Бугайова Валентина Петрівна, тел. (099) 005 1741.



    Твіт