Головна Оголошення

Грантові можливості для малих та середніх підприємств

 Опубліковано: 22 серпня 2023, 11:20

      Повідомляємо, що німецька федеральна компанія з міжнародної співпраці «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» реалізує в Україні одну із програм міжнародної співпраці заради економічного розвитку EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. Програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності економіки України, покращення інституційних та регуляторних умов на національному та місцевому рівнях, завдяки яким малі та середні підприємства (МСП) можуть скористатися новими економічними перспективами, які пропонує Угода про асоціацію з ЄС.

        1. 750 грантів до 4 000 євро для мікробізнесу. Мета – відновлення діяльності мікропідприємців на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були деокуповані, а також посилити стійкість мікробізнесу в умовах війни з усіх інших регіонів України. Відбір отримувачів грантів відбуватиметься трьома хвилями, для участі в яких мікропідприємець має подати заяву на порталі Дія Грант від EU4Business для мікробізнесу (https://diia.gov.ua/services/grant-vid-eu4business-dlya-mikrobiznesu). 8 серпня – 21 серпня 2023 року – перша хвиля для мікропідприємців, які зареєстровані та провадять діяльність в найбільш постраждалих від війни областях (Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській (окрім м. Київ) Луганській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській, Харківській та Херсонській). 22 серпня – 4 вересня 2023 року – друга хвиля для мікропідприємців, які зареєстровані та провадять діяльність на деокупованих територіях раніше тимчасово окупованих територіальних громадах Київської Чернігівської, Харківської, Херсонської, Донецької, Сумської областей чи інших областей, які будуть деокуповані на момент подання заяви). 5 вересня – 18 вересня 2023 року – третя хвиля для мікропідприємців, які зареєстровані та провадять діяльність в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій. Повний перелік критеріїв прийнятності мікропідприємств, перелік КВЕДів та деталі подачі заявки можна переглянути на сайті ініціативи Програма «Грант від EU4Business для мікробізнесу” (https://microgrants.bdf.gov.ua). Відео-інструкція Грант від EU4Business для мікробізнесу! – YouTube (https://youtu.be/TTt3H0F04qo).

      2. 30 грантів до 25 000 євро для малого та середнього бізнесу. Мета – підтримка українського малого та середнього бізнесу шляхом надання 30 підприємствам безповоротної фінансової допомоги у формі грантів обсягом до 25 тисяч євро кожен. Участь у конкурсі можуть взяти підприємства з усієї України, місцезнаходження яких не є тимчасово окупованою територією України. Програма підтримує компанії, що створюють продукти та послуги з інноваційною складовою та/або фокусом на розширення експорту. Повний перелік критеріїв прийнятності для підприємців міститься у Грантовій програмі, що розміщена на сайті Українського фонду стартапів, а також доступна на веб порталі Фонду EU4Business - Ukrainian Startup Fund (https://usf.com.ua/eu4business-2/). Подати заявку можна за посиланням в розділі Програма великих грантів від EU4Business: https://portal.usf.com.ua/ Кінцевий термін подачі заявки – 18:00, 25 серпня 2023 року.

       3. 50 грантів до 10 000 євро для малого бізнесу. Мета – збереження промислового та економічного потенціалу України, відновлення постачання критично важливих товарів і послуг та підтримка їх виробництва в умовах воєнного стану. Програма надасть фінансову підтримку 50 відібраним малим підприємствам, які постраждали від війни та готові планувати та інвестувати в ефективні проекти у сфері забезпечення основними товарами на суму до 10 000 євро кожному. Заявка подається через портал Дія Грант від EU4Business для малого бізнесу (https://diia.gov.ua/services/grant-vid-eu4business-dlya-malogo-biznesu). Кінцевий термін подачі заявки – 18:00, 25 серпня 2023 року. Деталі грантової програми можна знайти на сайті Громадської спілки «Фонд підтримки реформ в Україні» за посиланням http://fsr.org.ua/page/proyekt-z-pidtrymky-malogo-ta-serednogo-biznesu-0



    Твіт