Головна Оголошення

До уваги одержувачів житлових субсидій!

 Опубліковано: 31 жовтня 2018, 08:52

Добровільна сплата єдиного внеску – запорука призначення житлової субсидії.

Однією з вимог для оформлення житлової субсидії є обов’язкова сплата працездатними особами єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у період, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.
Працездатні особи, які за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, мають можливість самостійно на добровільних умовах сплачувати страхові внески. Добровільну сплату єдиного внеску врегульовано Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 08.07.2010 № 2464-УІ.
Єдиний внесок для осіб, що мають право на добровільну сплату , встановлюється в розмірі 22% від бази нарахування єдиного внеску. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок і більшою за суму єдиного внеску, обчисленого виходячи з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленого на дату укладення договору. В 2018 році внесок для осіб, які беруть добровільну участь, становить від 819,06 до 12285,90 грн.
Договором про добровільну участь може бути передбачено одноразову сплату особою єдиного внеску за попередні періоди, у яких особа не підлягала загальнообов'язковому державному соціальному. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2. У 2018 році мінімальний страховий внесок становить 819,06 грн. відповідно сума сплати за кожен місяць попереднього періоду не може бути меншою за 1638,12 грн.
За довідками звертатися до Лохвицького об’єднаного управління Пенсійного фонду України за адресою: м.Лохвиця, вул.Перемоги, 15, каб.№10, тел. 3-27-64



    Твіт