Стандартна версія

 Головна Оголошення

До уваги аграрних підприємців

 Опубліковано: 7 липня 2024, 11:25

25 червня 2024 року розпочалися офіційні переговори про вступ України до Свросоюзу. Це передостання і найскладніша стадія євроінтеграції. Після неї лишається останній етап - схвалення Радою ЄС, Свропарламентом і підписання договору.

ЄС проводитиме глибокий аналіз українського законодавства на відповідність європейським стандартам, визначатиме спільні та суперечливі моменти, узгоджуватиме окремі пункти, обговорюватиме з українською стороною, що саме має змінити наша держава, а що може залишитися без змін.

Одним з найважливіших компонентів входження України до СС є прийняття законів і нормативно-правових актів, які мають відповідати Спільній аграрній політиці (САП).

У межах виконання зобов’язань у рамках Угоди про Асоціацію між Україною та СС, а також положень Ukraine Facility Plan, Міністерством аграрної політики і продовольства України за підтримки Проекту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномаштабного сільського господарства» в Полтавський області розпочато реалізацію пілотного проекту з запровадження Мережі збору даних сталого розвитку аграрних підприємств (FADN) для моніторингу їх розвитку та розуміння впливу заходів, вжитих в рамках САП.

В ході реалізації пілотного проекту передбачається надання аграрним підприємством інтерв’юеру даних відповідно до опитувальника FADN (додається). Відповідно до вимог СС дані, які надає підприємство інтерв’юеру, є конфіденційними і будуть використані для адаптації опитувальника FADN в Державний аграрний реєстр.

Анкета опитувальник FADN



    Твіт