Головна Оголошення

До уваги осіб, які перемістились з районів проведення бойових дій

 Опубліковано: 23 березня 2022, 13:16

13.03.2022 р. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 269 «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб». На отримання такої довідки мають право особи,які після введення на території України воєнного стану перемістились з території, де проводяться бойові дії, та яка визначена в переліку розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 р. № 204-р.

У період дії воєнного стану внутрішньо переміщена особа  для отримання довідки звертається до відділу соціального захисту населення чи до старостату, подається заява про взяття на облік за формою, затвердженою Мінсоцполітики та пред’являється документ, що  посвідчує особу та підтверджує її спеціальний  статус.

  Також передбачено можливість подання документів через ДІЮ, як фронт – офіс, із включенням поданих даних до Єдиної бази ВПО та формування довідки в електронному вигляді. Напрацювання технічного рішення зараз в роботі. Завершується підготовка механізму компенсації фізичним особам, які розміщують переселенців.



    Твіт